Amitrazină pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Infestările transmise prin căpușe sunt boli foarte grave. Acestea pot duce la surditate, leziuni necrotice ulcerative profunde ale pielii și chelie, sepsis, leziuni ale organelor interne și alte „probleme”. Prin urmare, pisicile care s-au îmbolnăvit de ele trebuie tratate cât mai curând posibil. Amitrazina pentru pisici este un asistent în acest sens..

Compoziția preparatului

Medicamentul este disponibil sub forma unei soluții pentru uz extern, care include următoarele componente:

 • Amitraz. Un compus organic complex cu o acțiune acaricidă puternică. Principalul său avantaj este toxicitatea redusă pentru corpul animalelor cu sânge cald, precum și un mecanism special de acțiune. Această din urmă circumstanță este deplorabilă pentru căpușe, deoarece acestea nu se pot adapta la acțiunea drogului..
 • Dimetil sulfoxid. Această substanță nu are efect asupra căpușelor, dar are un puternic efect antiinflamator și poate stimula, de asemenea, procesele de regenerare a pielii, accelerând recuperarea pisicii.
 • Ulei regulat de rapiță (rafinat și steril, desigur). Conține lipide care sunt ideale pentru piele. De asemenea, accelerează regenerarea și procesul de vindecare.

Medicamentul este ambalat în sticle cu vârful îngust (este mai convenabil să îl eliberați) din polipropilenă moale. Capacitate - 10, 15 sau 20 ml. Flacoanele sunt plasate suplimentar în ambalajele din carton împreună cu instrucțiunile de utilizare.

Există, de asemenea, o variantă de eliberare în sticle de sticlă de 10 ml, sigilate cu dopuri de cauciuc și capace de protecție din aluminiu. În acest din urmă caz, aș dori să îi avertizez pe crescători că pipetele nu sunt incluse în medicament, acesta trebuie achiziționat separat (acest lucru este relevant doar atunci când se tratează otodectoza).

Amitrazina aparține categoriei de agenți cu efect de acumulare (adică acumularea).

Ingredientele active ale medicamentului pătrund (și rămân acolo) în straturile profunde ale epidermei pielii, foliculilor de păr și glandelor sebacee. Aceasta oferă un efect pronunțat și de lungă durată împotriva acarienilor paraziți care trăiesc în grosimea pielii..

Intrând în corpul paraziților, aceiași compuși „opresc” principalii lor centre receptori, împiedică transmiterea impulsurilor nervoase. În câteva minute, acest lucru duce la paralizia completă și moartea căpușei.. Rețineți că Amitrazina este la fel de eficientă împotriva tuturor etapelor de viață ale paraziților și, prin urmare, cu utilizarea sa regulată, șansele de recidivă sunt foarte mici..

Conditii de depozitare

Pentru a asigura eficacitatea și siguranța maximă a medicamentului pentru pisică în sine, trebuie respectate cu strictețe următoarele condiții de păstrare:

 • Temperatura - de la 1 ° la 28 ° Celsius. Rețineți că este posibil să congelați Amitrazina și acest lucru nu afectează proprietățile sale medicinale (vorbim despre un ciclu de îngheț / dezgheț). Dar nu trebuie să păstrați medicamentul pentru o lungă perioadă de timp la o temperatură mai mare de 30 ° Celsius, deoarece, ca urmare, calitățile sale se deteriorează semnificativ. Desigur, nu ar trebui să congelați Amitrazina în sticle de sticlă..
 • Când depozitați medicamentul, protejați-l de lumina directă a soarelui, deoarece radiațiile ultraviolete contribuie la descompunerea medicamentului în componentele sale.
 • Medicamentele trebuie protejate în mod fiabil de accesul animalelor de companie și al copiilor.
  Indicații de utilizare

În majoritatea cazurilor, indicațiile de utilizare sunt multe tipuri de infestări cu căpușe:

 • Otodectoză (adică acarianul urechii). La pisici, această patologie se găsește peste tot, în zonele rurale acoperirea animalelor ajunge adesea la 100%.
 • Demodecoză (bifă subcutanată). O boală extrem de periculoasă. Rețineți că, chiar și în cazul utilizării amitrazinei, este probabil ca aceasta să nu funcționeze pentru a obține recuperarea completă. Imunitatea la o pisică bolnavă este foarte slăbită, iar unii dintre paraziți rămân în continuare în straturile profunde ale pielii.
 • Notoedroza și mango sarcoptic. Este scabie cauzată de acarienii paraziți microscopici. Ambele tipuri de paraziți sunt aproape identice și, prin urmare, chiar și în literatura specială, ele sunt adesea descrise într-un mod complex..

Instrucțiuni pentru utilizarea amitrazinei

Rețineți că instrucțiunile pentru utilizarea Amitrazinei depind de tipul specific de acarieni paraziți. Desigur, diferențele nu sunt foarte semnificative, dar totuși trebuie să vă amintiți despre ele..

Cel mai atent, trebuie să respectați regulile atunci când tratați demodicoza:

 • Pisica trebuie să fie pregătită. Pentru a face acest lucru, părul animalelor (în special cele cu părul lung) în locurile cu leziuni ale pielii trebuie tăiat și ras. În general, dacă animalul de companie are părul lung, este recomandabil să îl tăiați complet. Deci, pisica va fi mult mai ușor de tratat, efectul terapiei va apărea mult mai devreme și probabilitatea recăderii va fi redusă la minimum..
 • Tratați toate zonele afectate folosind un tampon de bumbac înmuiat în medicamente. În cazurile severe, ar fi mai bine să ungeți întregul corp al animalului. Prelucrarea trebuie efectuată la fiecare trei zile. Durata cursului tratamentului trebuie determinată de medicul veterinar, dar în această perioadă trebuie efectuate cel puțin opt tratamente.
 • Este necesar să ungeți cu medicamentul nu numai zonele afectate, dar și o piele sănătoasă pe o rază de 1,5 cm de leziuni. În caz contrar, este imposibil să se realizeze distrugerea completă a paraziților..

Deoarece în cazul demodicozei este adesea necesar să ungeți toată pisica cu medicamente, este necesar să preveniți linsul după tratament. Pentru aceasta este cel mai bine să utilizați guler chirurgical. Animalul de companie va trebui să-l poarte cel puțin trei ore până când medicamentul este complet absorbit. Dacă această regulă nu este respectată, animalul de companie poate fi grav otrăvit..

Important! Aproape la fel se aplică tratamentului râiei sarcoptice și al notoedrozei

Cel mai simplu mod de a utiliza medicamentul în tratamentul otodectozei. În acest caz, medicamentul este instilat în fiecare ureche la fiecare trei zile.. Chiar dacă canalul urechii animalului de companie este afectat doar pe o parte, nu puteți salva medicamente!

Căpușa se va muta în mod inevitabil în a doua ureche, așa că atunci trebuie să cheltuiți medicamentul pentru un al doilea curs de tratament. După instilarea medicamentului, trebuie să masați baza auriculară pentru o mai bună distribuție a medicamentului.

Dozajul medicamentului

Dozajul medicamentului va depinde de boala specifică:

 • În cazul demodicozei, râiei sarcoptice și notoedrozei pisicilor, doza medie este de 0,2 ml pentru fiecare kilogram din greutatea vie a animalului de companie. În cazurile severe și avansate, doza poate fi crescută la 0,5 ml pe kilogram.
 • Cu otodectoză, până la 3 ml de medicament pot fi instilate în fiecare ureche într-un singur tratament.

Efecte secundare

Dacă utilizați medicamentul în conformitate cu regulile descrise mai sus, efectele secundare sunt extrem de puțin probabil. Dezvoltarea lor este mult mai probabilă în cazurile de supradozaj, tratament nerezonabil de lung, precum și în cazuri speciale (cum ar fi intoleranța individuală la componentele medicamentului):

 • Roșeață și ușoară inflamație a zonelor tratate ale pielii.
 • În cazurile mai severe (sau când proprietarul nu acordă atenție), procesul se poate dezvolta până la îngroșarea pielii și apariția fisurilor profunde pe ea. Sângerează frecvent, apare durere locală.
 • Cel mai rău dintre toate, atunci când procesul ajunge la formarea leziunilor ulcerative și necrotice, este posibilă și dezvoltarea dermatitei induse de medicamente și a eczemelor..

În plus, nu trebuie uitat despre posibilitatea de a dezvolta reacții alergice cu intoleranță individuală la medicamente..

Contraindicații

Amitrazina este un medicament eficient, eficient și puternic. De aceea are contraindicații:

 • Este strict interzisă prelucrarea gravidă și pisici care alăptează. Componentele medicamentului vor intra în sânge, de acolo în lapte. Și am avertizat în repetate rânduri că introducerea unui medicament în tractul digestiv este plină de consecințe neplăcute..
 • Este interzisă utilizarea medicamentului pentru tratamentul animalelor de companie slăbite și în recuperare, precum și a pisicilor care suferă de orice patologie infecțioasă.
 • Nu puteți manipula pisoii sub vârsta de două luni inclusiv. Medicii veterinari recomandă în general să aștepte până la vârsta de trei luni.
 • Este strict interzisă tratarea animalelor la care a fost identificată o intoleranță individuală la componentele medicamentului.
 • Medicamentul este prescris cu precauție animalelor de companie predispuse la dezvoltarea alergiilor. Dacă apare o astfel de nevoie, tratamentul se efectuează sub supravegherea unui medic veterinar..
  Analogi

Analogi

Amitrazina este un medicament unic în sensul că analogi el lipseste. Mai exact, orice picături acaricide universale (Stronghold, de exemplu) li se pot atribui, dar există doar un analog exact - o emulsie apoasă de amitrază. Se utilizează în apicultură în tratamentul varroatozei la albine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amitrazină pentru pisici: instrucțiuni de utilizare