Tabby asiatic: pisici și pisici

Asian Tabby (aka Asian Koksha) este o frumoasă pisică cu păr scurt, care aparține grupului asiatic. Rasa este relativ nouă, dar a apărut ... în Marea Britanie. În ceea ce privește constituția și caracterul lor, pisicile asiatice sunt foarte asemănătoare cu birmanezele. Singurul lucru care diferă este în culoarea hainei..

Grupul a inclus cinci rase:

 • Pisică asiatică de culoare uniformă și tortie;
 • Tabby asiatic;
 • Pisici afumate asiatice;
 • Tiffany sau asiatic cu părul lung (nu trebuie confundat cu Chantilly-Tiffany)
 • Burmilla (umbră asiatică).

Constituția și caracterul tuturor raselor au revenit mamei. În termeni generali, pisicile birmane cu păr scurt, cu o culoare care nu îndeplinește standardul, sunt acum numite pisica asiatică și sunt împărțite în monocromatice, fum și tabby, iar părul lung a dat naștere unei alte ramuri - tiffany.

În 1989, noua rasă a fost dezvoltată suficient pentru a avea propriul nume și asociație de fani..

După cum a fost conceput de felinologi, o pisică asiatică trebuie să aibă neapărat un caracter docil și nu ar trebui să semene cu britanicul Shorthair, persan sau siamez sub nici o formă.

Pisicile asiatice sunt atrase de o mare varietate de culori, dintre care există mai mult de 600. În Rusia, în țările CSI, rasa practic nu se găsește. Și în Anglia, popularitatea, deși nu este mare, permite rasei să se dezvolte și să nu fie uitată.

Aspect și standarde

Pisicile tabby asiatice sunt pisici de dimensiuni medii, cu mușchi bine dezvoltați și trăsăturile lor distinctive: aspect grațios, noblețe și postură frumoasă.

Cap și bot

Pometii jucăuși se remarcă interesant pe față. Forma capului pisicii seamănă cu o pană scurtă și tocită, iar botul este rotunjit. Tabby se caracterizează prin ochi înclinați în formă de migdale. Culoarea irisului variază de la auriu la verde, ceea ce îi conferă un farmec unic. „Semnul de scarabeu”, care se acordă de obicei pisicilor sălbatice pătate și marmorate, este situat în centrul frunții, parcă subliniind măreția sa. Urechile pot fi medii sau mari, cu vârfuri rotunjite, amplasate larg. Colțurile arată ușor spre exterior. Marginile exterioare ale urechilor sunt de culoare închisă.

Locuințe

Grațiunea pisicii este dată de un piept puternic și rotunjit, un spate musculos și drept, un stomac tonifiat și un trunchi muscular. Corpul femeilor asiatice este de dimensiuni medii, proporțional. Membrele sunt suficient de mari, de lungime normală. Picioare rotunjite. Coada este de obicei întunecată și conică. Mai aproape de vârf, majoritatea pisicilor din această rasă pot avea inele întunecate..

Lână

Blana pisicilor asiatice este scurtă, foarte moale. Se potrivește strâns cu corpul și nu are practic nici un strat de acoperire. Este de remarcat faptul că este rezistent la poluare, la fel ca birmanezii, prin urmare, chiar dacă pisica iese afară, nu este nevoie să o scăldăm constant..

Culori

Haina are un efect de bifare (există două zone întunecate pe fiecare păr). În toate culorile lor tabby, se disting 4 tipuri de modele:

 • Pestriţ;
 • Marmură;
 • Macrou sau tigrat;
 • Bifat.

O trăsătură distinctivă a acestei rase este conturul din jurul ochilor, gurii și nasului, precum și un „colier” caracteristic din jurul gâtului.

Caracteristicile generale ale pisicilor tabby asiatice

Caracter

Tabby asiatic este o rasă de pisici foarte prietenoasă și inteligentă, care se distinge prin docilitate și blândețe. Pisicile din această rasă sunt foarte jucăușe și active, mai ales la o vârstă fragedă, dar în același timp nu sunt obraznice..

Fără probleme, de obicei se înțeleg cu toate animalele de companie cu care trăiesc sub un singur acoperiș. Prin urmare, o astfel de pisică poate fi lăsată în siguranță în apartament, fără teama că animalele de companie se vor lupta în absența ta. În plus, pisica tabby se simte minunat singură și preferă confortul acasă în loc să meargă..

În familiile numeroase, unde locuiesc oameni de toate vârstele, tabby se simte grozav și devine favoritul tuturor membrilor familiei, fără excepție. Pisicile asiatice rareori miaună, sunt discrete și afectuoase față de copii..

Tabby asiatic poate fi caracterizat prin indicatori precum:

 • nevăstuică;
 • jucăuș;
 • curiozitate.

Pentru o astfel de pisică, un proprietar înțelegător și grijuliu este o comoară. O astfel de persoană va fi iubită și mulțumită de un animal toată viața. Deși este doar un animal, este astfel încât va lua o atitudine nemeritată și grosolană foarte aproape de inimă. În acest context, animalul de companie poate chiar să dezvolte traume mentale..

Tabby asiatic este într-adevăr docil, dar nu este diferită în ceea ce privește timiditatea și îi poate oferi infractorului o respingere serioasă.

Pisica tabby asiatică tolerează calm singurătatea pe termen scurt. Dar dacă stilul tău de viață implică absențe lungi, atunci este recomandabil ca animalul tău de companie să își găsească un prieten. Mai mult, nu trebuie să fie o altă pisică, orice animal de companie poate fi în rolul unui prieten:

 • câine;
 • iepure;
 • papagal etc..

Și dacă pisoii din copilărie încep să predea o comunicare corectă cu oamenii și alte animale, atunci puteți obține nu numai un nivel ridicat de sociabilitate, ci și un comportament bun. La urma urmei, pisoii asiatici tabby sunt năvală. Sunt mofturoși, se mișcă constant prin casă, inspectează obiecte, lucruri. Încearcă să se joace cu tot ce le cade sub labă. Prin urmare, comportamentul bun al animalului este un mare plus pentru relațiile ulterioare cu acesta..

Dacă aveți o afacere îndelungată și nu este nimeni care să aibă grijă de animalul dvs. de companie, nu îl lăsați pentru supraexpunere, este mai bine să lăsați tigrul acasă. Încredințați pe cineva apropiat pentru a avea grijă de animalul de companie, lăsați-l să vină și să hrănească pisica, să schimbe litiera și apa. De ce este nevoie de asta? Faptul este că tabby-ul asiatic se obișnuiește ușor și rapid cu oameni și locuri noi, astfel încât chiar și o perioadă scurtă de timp este deja un obicei pe care îl vei lua mai târziu de la animal..

Întreținere și îngrijire

Pisica tabby asiatică iubește confortul în casă. Nu este foarte atrasă de stradă. Pisica va găsi acasă ce să facă și ce să se joace. Dacă doriți să vă bucurați animalul de companie, cumpărați-i un colț de joacă pentru pisici, credeți-mă, animalul vă va fi extrem de recunoscător.

Este și mai bine dacă îți faci timp să te joci cu pisica singur. Dacă nu acordați atenție animalului de companie, el va batjocori, deoarece decide că nimeni nu are nevoie.

Toate cele 5 rase de pisici care aparțin grupului asiatic sunt impecabile în literalmente totul, de la aspect la manierele lor. Tabby nu face excepție și este pe bună dreptate numită o rasă nobilă. Acestea nu oferă prea multe probleme în îngrijirea personală și sunt ideale pentru familiile cu copii..

Pisicile asiatice necesită o îngrijire minimă. Datorită faptului că această rasă nu are un substrat, trebuie să fie pieptănate doar în timpul sezonului de năpârlire. Și totuși, pentru a păstra haina curată și strălucitoare, se recomandă să o piepteneți cu o mănușă specială, cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, este necesar să se monitorizeze curățenia căilor auriculare și lacrimale. O pisică tabby nu trebuie scăldată des, deoarece procedurile de apă afectează negativ starea pielii și a blănii și pot provoca, de asemenea, o reacție alergică.

Caracterul pisicilor asiatice Tabby

Caracteristici de putere

Pentru ca o pisică să primească cantitatea necesară de minerale și vitamine vitale pentru organism, trebuie să mănânce corect și într-un mod echilibrat. O pisică tabby ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă. Nu au preferințe alimentare deosebite, în timp ce proprietarii tabby-ului asiatic ar trebui să refuze mâncarea uscată și să acorde preferință produselor naturale..

Dacă totuși decideți să răsfățați un tabby asiatic cu pește sau carne fiartă, atunci este bine. Uneori este posibil să înlocuiți o porțiune din furaje cu un produs natural. În acest caz, principalul lucru care trebuie luat în considerare este respectarea normelor nutriționale zilnice privind conținutul de calorii al produsului..

La urma urmei, îngrijirea greutății tăticilor asiatici ar trebui să fie o prioritate față de dorința de a răsfăța animalul. Greutatea normală este cheia bunăstării confortabile a animalului, capacitatea de a menține harul și harul natural. Animalele de casă castrate se află în cea mai mare zonă de risc pentru obezitate, se îngrașă în exces mult mai repede.

Boli și speranța de viață

Bolile caracteristice pentru această rasă nu au fost încă identificate. Tabbies se mândrește cu imunitate puternică și rezistență. Cu toate acestea, ca și alții, au nevoie de vaccinări anuale împotriva bolilor feline obișnuite, precum și de îndepărtarea preventivă a paraziților. Speranța medie de viață 14-16 ani.

Este important să ne amintim că sănătatea unei pisici depinde nu numai de predispoziția genetică, ci și de condițiile corecte pentru păstrarea acesteia..

Prețul și cumpărarea unui pisoi

Este aproape imposibil să găsești un pisoi din această rasă în Rusia. Chiar și la expoziții, acestea sunt foarte rare..

Nu este clar din ce motiv, dar există foarte puține pepiniere care se ocupă cu reproducerea tigrului asiatic în Federația Rusă. Din acest motiv, este destul de problematic să cumperi o pisică din această rasă în Rusia, fără a avea la dispoziție un capital decent. Poate că adevărul este că aceasta este o rasă nouă și după un timp, zona de distribuție a acesteia va crește semnificativ. La urma urmei, tabby-ul asiatic aparține rasei de pisici care iubesc oamenii. Și acesta este adesea principalul factor atunci când alegeți un animal de companie..

În Anglia, aproximativ 10 pepiniere sunt angajate oficial în reproducerea rasei. Costul unui pisoi variază de la 400 la 500 de dolari, iar înregistrarea și livrarea vor costa aproximativ același lucru.

captură de ecran_1

Prețul unui tabby asiatic este destul de mare, dar o pisică își costă banii atât pentru obiceiuri, cât și pentru aspect..

Ce să cauți atunci când cumperi un pisoi

Proprietarul unui pisoi tabby asiatic ar trebui să aibă la îndemână metrica și pedigree-ul animalului. Dacă animalul de companie este adus din America, atunci există și o carte verde.

Examinează pisoiul. Ochii lui trebuie să fie curați. Culoarea optimă a gumei este roz. Gura nu trebuie să miroasă. Urechi - curate, fără sulf și negru.

Fotografii

screenshot_5

screenshot_3

treizeci

screenshot_6

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tabby asiatic: pisici și pisici