Bobtail american: caracter, aspect și istoria rasei

Pisici majore, cu coada scurtă. Nu, Bobtailul american nu este victima unui medic veterinar și a bisturiului, forma originală a cozii este o trăsătură naturală care este dependentă genetic. Fermecătoare și, în același timp, „sălbatice” în aparență Bobtailuri cu dungi americane, precum și similare în aparență, mini-linxul Pixiebobs este considerat o comoară națională a SUA.

Referință istorică

Rasa americană de pisici Bobtail are 2 povești de origine, care, totuși, nu intră în conflict unul cu celălalt. Un tânăr cuplu de americani, în vacanță în statul Arizona de Sud, unde în anii `60 așezările indiene erau masiv „bazate”, au găsit o mică firimitură înspăimântată. Pisoiul avea o coadă scurtă, ca o coadă tăiată și o culoare dungată „normală”. Brenda și John au decis să „adopte” copilul, în ciuda neajunsurilor sale, nici măcar nu s-au speriat de poveștile că pisoiul s-a născut dintr-un „tată sălbatic”, posibil un râs..

Este interesant! Știința nu exclude împerecherea pisicilor domestice și sălbatice, totuși sa dovedit că descendenții se nasc infertili.

„Părinții” nou-născuti l-au numit pe bebelușul Yodi (Jodi) și câteva zile mai târziu au plecat acasă, unde îi așteptau Misha, o frumoasă siameză cu o culoare puternică. După cum ați ghicit, Yodi a crescut și nu a ratat ocazia de a-și extinde familia, mai ales că „doamna inimii” era foarte apropiată. Misha a născut cu succes descendenți, iar printre pisoi familia a găsit copii cu coadă scurtă. Familia Sanders a împărtășit bucuria reîntregirii cu prietenii și crescătorii profesioniști Charlotte Bentley și Mindy Schultz, care au văzut o nouă rasă la copiii neobișnuiți.

Apariția descendenților cu coadă scurtă a indicat faptul că Yodi este purtătorul genei dominante. De-a lungul timpului, împerecherea experimentală a confirmat suspiciunile unei gene mutante, Yodi împerecheat cu Himalaya, Siamez, Regdolls, Burmas, Manx tot cu pisici de origine „nobilă”. În fiecare așternut născut, erau copii cu coada scurtă. Aceasta a fost prima „naștere” a Bobtail-urilor americane. În curând, activitatea de reproducere cu rude apropiate și purtători de gene de la un singur strămoș a dus la degenerarea rasei..

Bobtail-urile nu erau destinate să dispară de pe fața Pământului, în anii 80, un grup de crescători entuziaști și-au propus să reanimeze rasa și să verse „sânge proaspăt” în ea. Având în vedere că standardul rasei a fost adoptat în 1970, crescătorii s-au confruntat cu o sarcină dificilă, mai precis, bijuteriile lucrează la selectarea partenerilor pentru împerechere. Schema standard de consangvinizare, care implica traversarea rudelor apropiate, care a dus la degenerare și mutații, i-a împins pe crescători pe un drum complet nou, dar „sinuos”.

Este interesant! Bobtailul american are mai multe nume „populare” - Yankee Bob și Snow Bob.

Pisicile cu pedigree nu au fost folosite în programul american de reînvierea Bobtail. Experimentatorii au găsit și au cumpărat pisici mongrel cu cozi scurtate în mod natural, culori dungi dungi într-o paletă maro, păr mediu sau lung. Animale care aveau o asemănare externă cu un râs împerecheat între ele și cu reprezentanții supraviețuitori ai Bobtailului american.

Pentru o lungă perioadă de timp, rasa a avut un statut experimental, care a dat undă verde pentru împerecherea cu partenerii potriviți pentru exterior. La momentul recunoașterii Bobtailului american de către CFA (Cat Fanciers Association) în 2000, rasa era distribuită doar în Statele Unite, iar reprezentanții săi oficiali erau doar 215. Ulterior, rasa a primit recunoaștere de la mai multe cluburi internaționale de felinologie, inclusiv de la International Cat Association.

Notă! Profesioniștii resping versiunea potrivit căreia Bobtailul american este un hibrid și se datorează amestecului de sânge de linx sălbatic. Oficial, se crede că coada scurtată este rezultatul mutației naturale.

Aspect

La prima vedere la fotografia Bobtailului american, un iubitor de pisici va observa o asemănare cu o pisică sălbatică, iar dacă aveți norocul de a cunoaște în direct un reprezentant al rasei, sentimentele vor fi confirmate doar. Expresia distinctivă a botului este creată de sprâncene expresive și ochi adânci, cu un aspect atipic pentru animale de companie.

Inițial, doar reprezentanții cu părul lung au primit premiul, cu toate acestea, cluburile au realizat rapid „supravegherea”, iar Bobtailul american cu părul scurt a fost recunoscut ca al doilea subtip al rasei. Principalele diferențe sunt următoarele:

 • Reprezentanții cu părul lung arată puțin dezmembrat, au o haină lungă decorativă pe gât, crestă, pantaloni și picioare din spate. Căptușeala este moale, elastică, moderată.
 • Bobtail-urile americane cu păr scurt sunt acoperite cu o poziție verticală, elastică la atingere, cu un puf moderat..

Standardul rasei nu implică restricții privind culoarea, cu toate acestea, pisicile cu un model tabby (cu dungi) sunt considerate clasicul Bobtail american. Paleta stratului de bază variază de la cremă caldă la roșu cu dungi maro închis sau negru.

Dimensiunile pisicilor americane cu coadă scurtă sunt de obicei împărțite în mijlocii și mari, greutatea variază de la 3 la 5 kg la pisici și de la 5,5 la 7,5 kg la pisici. Pentru a confirma dreptul la procreație, o pisică americană Bobtail trebuie să aibă următoarele date fizice:

 • Corp - puternic, doborât, musculos, scurtat, înalt.
 • Coadă - flexibil, gros cu ciucure la capăt. Nodul și cutele sunt permise, dar nu sunt încurajate. Într-o stare calmă, animalul ține coada în jos, într-o stare excitată, sus. Lipsa mobilității, ca o bobtail americană cu o coadă mai lungă de 7,5 cm - motive pentru sacrificare.
 • Labe - puternic, cu aspect muscular, greu. Picioarele din față sunt mai scurte decât picioarele din spate. Pensula este doborâtă, tampoanele sunt vizibil convexe, smocuri de lână sunt necesare între degete.
 • Cap - larg, în formă de pană, cu pomeți pronunțați, proeminenți. Barbia este bine dezvoltată, dar nu bombată.
 • Urechi - mare, rotunjit, așezat nu larg în raport cu fruntea, înclinat înainte.
 • Ochi - Set larg și adânc, rotunjit sau în formă de migdale. Culoarea ochilor trebuie să fie în armonie cu paleta principală.

Dacă puneți întreaga descriere a aspectului rasei într-un singur cuvânt, aceasta va fi - sălbatică. Din punct de vedere vizual, Bobtailul american arată ca un râs, la care aspirau crescătorii, dar în viață animalele de companie au o dispoziție amabilă și însoțitoare.

Caracter și creștere

Cel mai important aspect al personajului este activitatea, dacă este evaluată pe o scară de 10 puncte, Bobtailul american va „trage” cu încredere cu 8-9 puncte. Cu toate acestea, rasa aparține intelectualilor și intelectualilor, astfel încât viața animalului de companie nu va deveni ca un "taifun zilnic". Mini-râșii cu dungi nu sunt predispuși să alerge de-a lungul pereților și perdelelor, să rupă pachete și să scoată dulapurile, ci doar dacă animalul de companie este abordat corespunzător.

Dacă în casă există un Bobtail american, atunci proprietarul va merge să cumpere o mulțime de jucării. Nu vă așteptați să vă blocați animalul de companie într-o cameră sau baie înainte de a pleca la serviciu, în primul rând, doare secția până la miez, iar în al doilea rând, bobtail-urile pot ieși din orice spațiu închis fără o încuietoare în ușă. Notă, cârligele, zăvoarele și încuietorile magnetice, butoanele răsucite nu sunt un obstacol în sarcinile inventive.

Bobtail-urile americane sunt prietenoase cu oamenii și cu alte animale, dar „instinctul alfa” exprimat în mod clar nu poate coexista cu agresivitatea - luptele și luptele nu pot fi evitate. Merită luat în considerare faptul că animalele de companie se atașează rapid și puternic de un proprietar, restul familiei este respectat și considerat secțiile lor. Bobtail-urile nu tolerează schimbarea peisajului și absența proprietarului, de aceea rasa este potrivită doar pentru persoanele „sedentare”.

Nu veți auzi niciodată țipete îndoite ca șantaj și cerere de afecțiune, dar veți vedea un bot jignit și care vă urmează pe ascuns mișcările. Trebuie remarcat faptul că Bobtail-urile americane gravitează foarte mult către cuvintele proprietarului, de îndată ce vorbiți despre animalul de companie, acesta va ridica capul și va privi aprobator în direcția dumneavoastră..

Creșterea și învățarea unei pisici la trucuri este o plăcere reciprocă, animalele de companie „prind” cunoștințe din mers, memorează cuvinte și sunt fericiți să cânte în fața publicului. Principalul plus al personajului american Bobtail este că nu se satură niciodată să joace, să iubească, să protejeze și să comunice. Cu toate acestea, pe fondul unui personaj de companie pronunțat, animalele de companie se disting prin tact, simt perfect starea de spirit a proprietarului și știu când să plece.

Întreținere și îngrijire

Dacă doriți să cumpărați un mini-linx cu dungi, există câteva nuanțe de luat în considerare:

 • Rasa poate fi numită exclusivă, ceea ce înseamnă că animalul de companie nu poate fi cumpărat de la crescători „local”.
 • Pisicuțele americane Bobtail nu sunt vândute pe panouri. Majoritatea crescătorilor locuiesc în SUA, iar bebelușii din club sunt vânduți la programare, ceea ce înseamnă că animalul de companie va trebui să aștepte și multe.
 • Cumpărarea unui pisoi de rasă pură nu garantează că animalul poate participa la lucrările de reproducere. Toate rasele tinere sunt tricotate conform programelor dezvoltate de fondatorii rasei, cel mai adesea, exclusiv în condiții de creșă.
 • Pentru a transporta un pisoi de la crescători la o nouă casă, va trebui să parcurgi un drum lung sau să cumperi un animal de companie fără să cauți și, cel mai probabil, vei alege a doua opțiune..
 • Înainte de a plăti, asigurați-vă că ați citit pachetul complet de documente pentru animal, părinții și bunicii acestuia. Citiți tot ce este scris cu litere mici și, dacă este necesar, consultați un felinolog. Ideea este că, începând cu 2010-2012, prețul unui pisoi Bobtail american a variat de la 300 la 2.000 de dolari. Pragul inferior se referă la „tăiere” sau „fructe” ale împerecherii încrucișate, cel mai înalt, la „pur ras”, cu toate acestea, majoritatea animalelor au fost vândute cu documente privind apartenența la rasă! Având în vedere că rasa a fost mult timp pe lista experimentală, crescătorii necinstiți au mai multe lacune legitime pentru a înșela cumpărătorul începător..
 • Asigurați-vă că specificați în ce club sunt înregistrați părinții și descendenții, apoi verificați aceste informații contactând reprezentanții asociației. Cereți să spuneți despre reputația crescătorilor și a părinților-producători, cel mai adesea, cluburile oferă astfel de informații fără probleme.

Bobtailul american trebuie să locuiască într-o casă privată sau un apartament spațios, cu condiția de plimbări obligatorii. Rasa nu se poate lăuda cu un podea superbă, dar animalele de companie tolerează calm băile de aer în sezonul rece. Bobtail-urile sunt vânători excelenți și adoră să cerceteze teritoriul, așa că plimbările trebuie făcute strict sub supraveghere.

Structura elastică a hainei facilitează foarte mult îngrijirea animalelor de companie. Dacă animalul este sănătos, nu va forma încurcături și toate „activitățile de coafură” se reduc la pieptănare săptămânală și îndepărtarea pufului în timpul năpârlirii. Atitudinea față de procedurile de apă este pur individuală, cel mai adesea, bobtail-urilor americane nu le place apa, dar există excepții.

Unghiile puternice, în continuă creștere, trebuie îngrijite. Animalul ascuțește în mod independent „arsenalul” de pe stâlpul de zgâriere, iar proprietarul trebuie să examineze labele o dată pe săptămână și să tăie ghearele care interferează cu treptele. Obișnuința cu un stâlp de zgâriere și o cutie de gunoi este o sarcină simplă, animalul trebuie să înțeleagă ce i se cere și lecția va fi învățată. Bobtail-urile americane nu au nicio relație cu pisicile sălbatice, așa că „semnele” masculilor sunt o problemă destul de rară, totuși, dacă masculul insistă să „delimiteze” teritoriul, singura ieșire este sterilizarea.

Râșii cu dungi se adaptează bine oricărui tip de mâncare. Rețineți că, dacă animalul dvs. de companie mănâncă alimente moi naturale, trebuie să urmăriți sănătatea dentară și formarea plăcii. Pentru a preveni formarea de tartru, animalele de companie sunt date spalatul pe dinti sau cretă hrănită și subproduse de carne uscată bastoane de igienă.

Sănătate

Bobtail-urile americane de rasă pură nu au boli genetice, cu toate acestea, dacă un sire necunoscut sau o împerechere asociată este prezentă în pedigree-ul animalului de companie, există riscul displazii articulațiile șoldului, alergii și dermatită.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bobtail american: caracter, aspect și istoria rasei