Avantaj pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Avantajul pentru pisici este un medicament veterinar antiparazitar care ajută la combaterea puricilor, păduchilor, păduchilor și altor paraziți. Acest medicament este fabricat de renumita companie farmaceutică germană Bayer. Înainte de a-l utiliza, proprietarul animalului de companie este sfătuit să citească instrucțiunile de utilizare și să consulte un medic veterinar.

Compoziția și forma eliberării

advantejdzh_dlya_koshek_1551352200_5c77c188deea2.jpg

Avantajul pentru pisici vine sub formă de picături, care sunt destinate utilizării externe. Sunt ambalate în pipete mici. În funcție de scop (pentru pisicile mari și mici), volumul lor este de 0,8 și 0,4 ml. O cutie conține 4 dintre aceste pipete, sigilate cu un capac de protecție special. Picăturile sunt un lichid galben sau maroniu cu un miros specific ușor.

Substanța activă din acest medicament este imidaclopridul, care provoacă paralizie la insectele parazite, ca urmare a căruia mor într-o perioadă scurtă de timp.. Se distribuie uniform pe întreaga piele a animalului și se acumulează în blană, foliculii de păr și glandele sebacee.

Preparatul conține, de asemenea, următoarele componente auxiliare:

 • alcool benzilic;
 • butilhidroxitoluen;
 • carbonat de propilenă.

Prescrierea medicamentului

Avantajul pentru pisici este folosit pentru a scăpa și a preveni apariția insectelor care parazitează animalele. Acești paraziți includ:

 • puricii,
 • păduchi,
 • păduchi.

Picăturile previn apariția insectelor la pisicile și pisoii adulți, începând să acționeze activ chiar înainte de primele mușcături de paraziți și păstrându-și eficacitatea timp de o lună. Produsul nu dăunează animalului și împiedică reproducerea insectelor, afectându-le nu numai pe acestea, ci și ghearele lor.

Se recomandă utilizarea acestui medicament dacă următoarele semne de infecție se găsesc la o pisică:

 • mâncărime severă,
 • comportament neliniștit,
 • caderea excesiva a parului,
 • stare generală de rău,
 • deteriorarea sau lipsa poftei de mâncare.

Tratamentul regulat cu acest medicament este recomandat pisicilor care au acces gratuit pe stradă și care sunt în contact cu alte animale de companie. Este extrem de nedorit să utilizați Advantage fără consultarea prealabilă a unui medic veterinar..

Contraindicații

Acest medicament are o serie de contraindicații după cum urmează:

 • intoleranță individuală la componentele medicamentului;
 • vârsta de până la 2 luni;
 • sarcina și alăptarea.

Nu se recomandă utilizarea medicamentului chiar dacă pisica are leziuni mecanice asupra corpului (abraziuni, zgârieturi, răni).

Reacții adverse posibile

De regulă, atunci când este utilizat corect, nu există efecte secundare la animalele de companie. În cazuri rare, pisica va dezvolta roșeață și iritare. Dar cel mai adesea, aceste simptome dispar de la sine după 1-2 zile. Dacă iritația s-a intensificat și a început să provoace disconfort animalului, atunci este necesar să-l duceți la o întâlnire cu medicul veterinar.

Efectele secundare ale acestui medicament apar și în caz de supradozaj. În astfel de cazuri, animalul dezvoltă următoarele simptome:

 • salivație abundentă,
 • slăbiciune,
 • tremurături musculare,
 • pupile dilatate.

Dacă apar astfel de semne, trebuie să spălați imediat pisica folosind un șampon specializat și să arătați medicul veterinar.

Starea animalului de companie se agravează adesea atunci când picăturile intră înăuntru. Pisica va fi deranjată de greață, vărsături și stare generală de rău. În acest caz, trebuie să o duceți imediat la medicul veterinar..

Instructiuni de folosire

Conform instrucțiunilor de utilizare, Advantage este sigur pentru oameni și animale, dar trebuie folosite anumite măsuri de precauție atunci când se utilizează:

 • purtați mănuși de cauciuc în timpul aplicării picăturilor,
 • spălați-vă bine mâinile după procedură,
 • aplicați picături într-o zonă bine ventilată sau în aer liber,
 • aruncați pipetele goale cu deșeurile menajere,
 • consultați un medic dacă picături intră accidental în corp.

Instrucțiunile indică faptul că picăturile trebuie aplicate pe o piele curată, uscată și intactă a animalului și, prin urmare, se recomandă spălarea pisicii cu un șampon dezinfectant specializat înainte de procedură. Trebuie să aplicați medicamentul în locul în care animalul de companie nu-l poate linge. Medicii veterinari recomandă alegerea zonei dintre omoplați, mai aproape de baza craniului.

Procedura trebuie efectuată după cum urmează:

 1. Deschideți pipeta și străpungeți filmul protector al tubului cu partea din spate a capacului.
 2. Încuie animalul în mâinile tale.
 3. Întindeți blana la greabăn pentru a facilita pătrunderea picăturilor pe piele.
 4. Aplicați cantitatea necesară de produs treptat pe piele, câte o picătură pe rând.

nanesenie_kapel_na_holku_koshki_1551388049_5c784d911183c.jpg

După procedură, nu este recomandat să faceți baie și să udați pisica pentru o vreme, precum și să călcați animalul de companie până când preparatul este complet uscat. În primele două zile, se recomandă excluderea contactelor dintre pisică și copii mici. Țineți animalul de companie departe de alte animale de companie pentru a preveni linsul de droguri.

Durata utilizării acestui medicament este determinată de medicul veterinar în mod individual. Dozajul se calculează pe baza greutății pisicii. De regulă, aceeași doză de picături este utilizată pentru prevenire și tratament. În caz de infecție severă, poate fi necesară tratarea suplimentară a patului animalului de companie și a obiectelor de uz casnic cu medicamentul.

Avantajul pentru pisici este sigur și eficient. Medicamentul distruge paraziții în decurs de 12 ore după aplicarea picăturilor pe piele și acționează asupra acestora în orice stadiu al dezvoltării infecției. În același timp, extermină insectele nu numai pe pisică, ci și în habitatele paraziților, ceea ce reduce semnificativ riscul de reinfecție. Atunci când este utilizat corect, Advantage nu provoacă efecte secundare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Avantaj pentru pisici: instrucțiuni de utilizare