Alergie la alimente la pisici: cauze și simptome

Alergia la alimente la pisici dă anumite simptome foarte clare. Problema este că alergenul nu poate fi întotdeauna detectat și nu imediat. Cum se manifestă alergia unei pisici la alimentele de origine naturală? Poți fi alergic la mâncarea uscată sau la cea umedă? Să ne dăm seama.

Alergie la alimente la pisici - simptome

Alergia la mâncare la pisici va fi o surpriză neplăcută pentru orice proprietar.

Alergie la mancare Este o reacție negativă a imunității animalului tău față de orice substanță specifică. Primele simptome ale unei alergii sunt de obicei asociate cu mâncărime, ceea ce determină pisica să zgârie constant pielea sănătoasă din punct de vedere vizual. Când situația se înrăutățește, mâncărimea se răspândește pe membranele mucoase ale ochilor și pisica începe să se zgârie pe față. Este posibil să observați umflarea membranelor mucoase și lacrimare abundentă.

Dacă ignorați simptomele, pe corpul pisicii vor apărea răni plângătoare, pe care ea le va pieptana în continuare. Aceste răni sunt consecințele alergiilor și sunt susceptibile să devină eczemă, dacă alergenul nu este exclus din mediul animalului de companie.

Munca hiperactivă a membranelor mucoase va duce la dezvoltarea rinitei (nas curbat), care este plină de dificultăți de respirație. Descărcarea din ochi face membranele mucoase mai vulnerabile, ceea ce este plin de conjunctivită. Odată cu utilizarea constantă a alimentelor care cauzează alergii, există o mare probabilitate de a dezvolta cronici diaree.

Cum este o pisică alergică la alimentele uscate și umede

Cum se manifestă alergia mâncare uscată, dacă cumpărați produse echilibrate de calitate? Imediat, observăm că, indiferent de calitatea produsului, alergiile la alimentele uscate sunt destul de frecvente. De obicei, reacția organismului este observată de la o vârstă fragedă, dar alergiile au și factori de vârstă..

Dacă sunteți alergic la mâncarea uscată, pisica strănută activ, după ce adulmecă granulele, are o mâncărime în nas și ochi.

Este important să înțelegem că pisica nu este capabilă să urmărească relația cauzală, așa că va continua să mănânce alimente pe care are o reacție alergică.

Alergia la alimentele umede se dezvoltă mai ușor. Motivul este că alimentele umede conțin suficientă apă, astfel încât concentrația de alergeni care intră în organism după ce a mâncat este relativ mai mică. Mai simplu spus, atunci când o pisică mănâncă alimente umede, corpul său reacționează cu respingere, dar simptomele sale nu sunt atât de evidente..

Notă! Recent, cazurile de alergie la pisici la substitutele laptelui de pisică produse în comerț au devenit mai frecvente. Primele simptome sunt: ​​iritarea membranelor mucoase, apariția crustelor și a solzilor pe piele.

Alergie la hrana pentru pisici - tratament

Pisica ta este alergică la mâncare făcându-se simțită și vezi dezvoltarea simptomelor? - În acest caz, este mai bine să nu așteptați deteriorarea, ci să contactați imediat medicul veterinar. Determinarea unui alergen a priori este un proces complex.

Într-o clinică veterinară, animalul va fi testat, inclusiv determinarea unei reacții alergice la: praf, polen, mușcături de purici și diverse produse alimentare. De obicei, examinarea începe cu o probă de sânge. În funcție de puterea sistemului imunitar, care este determinată de o creștere a numărului de leucocite, diagnosticul este confirmat.

Important! Pisicilor nu trebuie să li se administreze antihistaminice umane fără prescrierea unui medic veterinar, dar unguentele pot fi utilizate pentru a elimina mâncărimea alergică.

Acțiunile ulterioare depind de gradul de reacție alergică și de starea animalului de companie. Cel mai probabil, medicul veterinar vă va cere să vă monitorizați pisica pentru ceva timp înainte și după mese. Este necesar să scrieți ce alimente pisica a dezvoltat mâncărime, vărsături, diaree sau alte reacții după ce a mâncat. De obicei, observarea durează de la 3 la 7 zile, după care trebuie repetată vizita la clinică.

După prima vizită, medicul va prescrie cel mai probabil terapie antihistaminică animalului de companie. Scopul principal al terapiei este reducerea procesului și prevenirea apariției eczemelor. Tratamentul simptomatic este considerat cea mai bună formă de prevenire a complicațiilor pentru alergiile alimentare și nealimentare.

Dacă pisica are deja zgârieturi, sunt prescrise unguente pe bază de hidrocortizon, care accelerează regenerarea țesuturilor și ameliorează mâncărimea la nivel local. Asigurați-vă că consultați medicul veterinar pentru dozarea și frecvența tratamentului plăgilor.

Important! În ciuda utilizării pe scară largă a tratamentului simptomatic, acesta nu exclude problema alergiilor. Simptomele se vor repeta din nou și din nou până când alergenul care declanșează sistemul imunitar într-o reacție acută este eliminat din dieta pisicii..

Cum să hrănești o pisică alergică?

Ce să hrănești o pisică dacă are alergie alimentară? Mulți medici veterinari recomandă trecerea animalului la alimente industriale hipoalergenice, de înaltă calitate, dar acesta este un panaceu? Observațiile și studiile de laborator au arătat că este mai bine să hrănești pisicile cu alergii cu alimente naturale..

Când pregătiți mâncare pentru animalul dvs. de companie acasă, puteți avea încredere în compoziția „porției” și puteți observa simptomele alarmante în timp dacă alergia alimentară reapare.

Dacă sunteți sigur că animalul dvs. de companie are o alergie alimentară, dar nu este posibil să ajungeți la clinica veterinară, începeți terapia cu o schimbare a dietei. Primul pas este să vă schimbați sursa de proteine. Observațiile medicilor veterinari au arătat că alergiile alimentare la pisici sunt adesea legate de compoziția proteinelor pe care animalul le consumă mult timp. Cele mai alergenice tipuri de carne sunt considerate a fi curcan, porc și pui..

Dacă bănuiți o alergie alimentară, schimbați pisica pe carne de vită sau vițel și observați pisica timp de 3-4 zile. Simptomele scad și pisica se simte mai bine? Ați identificat un alergen - o proteină. Acest tip de alergie este controlat prin schimbarea regulată a sursei de proteine..

Dacă animalul dvs. de companie are o reacție alergică la mai multe tipuri de proteine, este mai înțelept să îl treceți la alimente hipoalergenice. Este important să înțelegem că pentru o pisică alergică, hrănirea simultană cu alimente uscate și produse naturale este inacceptabilă..

Puneți pisica pe o dietă hipoalergenică cât mai mult posibil până când vă dați seama la ce reacționează corpul. Este important să înțelegeți că toate observațiile vor fi ineficiente dacă dvs. sau membrii familiei ocazional hrăniți pisica de la masă. În timpul perioadei de observare, pisica trebuie să primească hrană uniformă..

Important! O dietă hipoalergenică ar trebui să fie formată din alimente cu cea mai simplă compoziție posibilă. Adică, nu luăm în considerare conservele industriale sau produsele similare..

Pentru a vă asigura că animalul de companie are alergii alimentare, se menține o dietă hipoalergenică timp de 8 săptămâni sau până când simptomele sunt complet rezolvate. Dacă o dietă hipoalergenică nu dă rezultate pozitive și se dezvoltă simptome alergice, pisicii i se prescrie terapie antihistaminică și hrană hipoalergenică comercială. Vă rugăm să rețineți că este posibil ca un anumit aliment hipoalergenic să nu fie potrivit pentru animalul dvs. de companie, deci nu cumpărați o geantă „de probă”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alergie la alimente la pisici: cauze și simptome