12 Vitamine pentru pisici și pisici pentru imunitate și împotriva căderii părului

Vitamine pentru pisici

În acest articol voi vorbi despre complexele de vitamine și minerale pentru pisici și pisici. Voi vorbi despre simptomele care indică faptul că animalului îi lipsesc aceste substanțe. Voi indica de ce este responsabilă fiecare vitamină și de ce mărci de complexe de vitamine și minerale permit animalului să-și completeze aportul de vitamine.

De ce să dai vitamine pisicilor și pisicilor

Deci, de ce să-i oferi animalului tău pastile de vitamine suplimentare? Vitaminele sunt substanțe necesare oricărui organism care nu sunt sintetizate în timpul metabolismului. Dar fără acești compuși, organele nu pot funcționa normal și se dezvoltă diferite boli asociate cu lipsa de vitamine..

Vitaminizarea suplimentară este necesară pentru pisicile care consumă alimente de clasă economică sau alimente naturale. Cu aceste tipuri de alimente, animalele nu pot primi vitaminele necesare, deoarece este posibil să nu fie acolo..

Vitaminele sunt necesare pisicilor
Vitaminele sunt necesare pentru pisicile care consumă alimente de clasă economică

Cu o lipsă de vitamine, se dezvoltă boli severe care aparțin hipovitaminozei. Și singura modalitate de a normaliza activitatea corpului felin este de a compensa această deficiență..

Nu este nevoie să hrănești pisica cu tot felul de complexe de vitamine, dacă nu este necesar, se dezvoltă hipervitaminoză, care este dificil de tratat.

Cum să-ți dai seama dacă pisica ta are nevoie de suplimente

Simptomele hipovitaminozei sunt clasificate în funcție de deficitul specific de vitamine. Se dezvoltă în cazuri severe, când este necesară intervenția medicală. Dar hipovitaminoza apare trei luni mai târziu, după apariția deficitului de vitamine. La începutul bolii, există un set general de simptome:

 • Căderea severă a părului nu este asociată cu vărsarea sezonieră
 • Letargie și apatie
 • Pisoii rămân în urmă în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea
 • Elasticitatea pielii scade
 • Paltonul devine mat, fără strălucire
 • Adesea bolnav
 • Dezvoltarea anemiei
pisica are nevoie de vitamine
Cu căderea părului, letargie și apatie, pisica are nevoie de vitamine

Complexul acestor simptome indică o posibilă lipsă de vitamine în corpul pisicilor. Această problemă este rezolvată de suplimentele de vitamine din alimente, care trebuie servite pisicii conform instrucțiunilor medicamentului..

Aceste simptome vorbesc nu numai de hipovitaminoză, ci de diferite patologii ale organelor interne, fără participarea vitaminelor. Prin urmare, este recomandabil să îi arătați pisica unui medic veterinar dacă nu există nicio influență a factorilor etiologici..

De ce sunt responsabile vitaminele fiecărui grup din corpul animalelor?

Și pentru regenerarea țesuturilor

Grupul de vitamine B este cel mai important. Îmbunătățește regenerarea țesuturilor, stimulează creșterea și dezvoltarea pisoilor. Ajută la întărirea sistemului imunitar. Lipsa sa în organism provoacă boli oculare.

B1 pentru lână din vărsare

Responsabil pentru starea pielii și a hainei, precum și pentru procesele de schimb de energie ale corpului.

Fără această vitamină, intestinul devine trist și lent, apar probleme dermatologice..

B2 pentru creștere

Îmbunătățește creșterea pisoilor. Cu hipovitaminoza acestei vitamine, chelia se observă pe toată lungimea coloanei vertebrale și în jurul ochilor.

B5 pentru rinichi

Esențial pentru funcționarea normală a rinichilor și a inimii pisicii. Cu o lipsă de vitamină, moltul crește, apar boli dermatologice.

B6 pentru digestia proteinelor

Participă la procesele de schimb de energie și, în mod specific, promovează o mai bună absorbție a proteinelor și a grăsimilor. Hipovitaminoza acestei substanțe provoacă dezvoltarea anemiei și apariția convulsiilor.

B12 pentru întărirea nervilor

Este necesar pentru funcționarea normală a sistemului nervos și a tractului digestiv. Fără aceasta, există o lipsă de coordonare, diverse probleme de stomac. Activitate scăzută.

Fitomine
Fitominele pot fi achiziționate de la orice farmacie veterinară

C pentru imunitate

Participă la dezvoltarea și consolidarea imunității și a regenerării țesuturilor. În același timp, fără această substanță, nu are loc absorbția de calciu și fier, precum și curățarea organismului de toxine de etiologii diferite..

D pentru oase

Promovează oase și păr sănătos. Important pentru dezvoltarea normală a pisoilor. Deficitul său este principala cauză a rahitismului la pisici..

E pentru femele

Îmbunătățește funcția de reproducere a femelelor și masculilor. Esențial pentru animalele însărcinate. Cu deficit, se dezvoltă infertilitatea.

Vitamina H

Ajută la menținerea elasticității și integrității pielii și a stratului.

K pentru vindecarea rănilor

Promovează vindecarea timpurie a rănilor și participă la hematopoieză.

Taurina

O substanță specială de care au nevoie toate pisicile. În habitatul lor natural, îl obțin mâncând șoareci, aducând preliminar prada la stres sever. Fără ea, pisicile suferă de vedere și de munca sistemului nervos..

Multe vitamine conțin taurină
Multe vitamine conțin taurină

Cum se alege un complex de vitamine și minerale pentru imunitate

Servirea individuală a vitaminelor este dificilă, deoarece acestea pot provoca o supraofertă. Prin urmare, există diverse complexe de vitamine și minerale care conțin nu numai vitamine, ci și alte micro- și macroelemente implicate în metabolism. Există complexe pentru animale castrate și castrate, pisoi, animale de companie de stradă.

Puteți da pastile animalului dvs. sau puteți cumpăra o vitamină lichidă.

Fiecare companie oferă linii diferite care sunt potrivite pentru pisoi, animale în vârstă, pisici însărcinate și care alăptează, precum și pentru tratamentul și prevenirea anumitor boli. Iată câteva companii care oferă produse similare:

 • Beaphar
 • Canina
 • Berarii
 • Polidex
 • VEDA
 • Bayer
 • Anivital
 • Dr. ZOO
 • Titbit
 • NutryVet
Vitamine pentru o pisică
Este mai bine să dați pisicii un complex mineral pentru a evita o supradoză de vitamine
Complexele de vitamine pentru pisici vor fi eficiente atunci când sunt luate corect.

Datorită acestor medicamente, animalul se va simți mai bine. Un animal de companie sănătos este cea mai mare bucurie pentru proprietarul său..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 12 Vitamine pentru pisici și pisici pentru imunitate și împotriva căderii părului