Uro-ursi - remediu pe bază de plante pentru pisici

Uro-Ursi este un medicament veterinar pentru tratamentul urolitiazei și cistitei la pisici. Medicamentul conține ingrediente naturale pe bază de plante - afine și afine. Instrumentul diferă prin faptul că nu are restricții privind utilizarea sa. De asemenea, instrucțiunile pentru utilizarea medicamentului Uro-Ursi pentru pisici nu conțin informații despre efectele secundare.

 • complexe de vitamine;
 • extracte sub formă de pulbere de boabe de afine, afine.

Un ingredient suplimentar este dextroza de carbon. Toate componentele sunt prezentate ca procent:

 • 54% din fonduri sunt reprezentate de dextroză;
 • vitamina C și extractul de afine aparțin fiecare la 15% din volumul total;
 • restul de 16% provine din extract de urs.

Proprietăți medicinale

Medicația veterinară are un efect complex unic asupra corpului unei pisici bolnave:

 • imunostimulare;
 • antiseptic;
 • diuretic
 • antiinflamator.

Acidul ascorbic conținut de pisicile Uro-Ursi are un efect antioxidant asupra organismului. Vitamina neutralizează activitatea dăunătoare a substanțelor toxice, activează păstrarea naturală a funcționalității naturale a pisicii.

Complexul vitaminic este implicat în prevenirea bolilor infecțioase ale pisicii, precum și în tratamentul acestora. Încetinește creșterea unui număr de bacterii patogene și duce la moartea lor, are un efect oxidant asupra urinei. Vitamina C favorizează absorbția medicamentului, nu provoacă iritarea membranelor mucoase, previne retragerea vitaminei în timpul zilei.

Extractul de pudră de urs conține 6% arbutină fenologicozidică. Această substanță este descompusă în corpul pisicii și formează hidrochinonă, care este cel mai puternic antiseptic, taninuri, flavonoide. Planta are un efect diuretic, antimicrobian, antiinflamator, prezintă proprietăți coleretice, analgezice, astringente.

Extractul de afine este bogat în acid benzoic. Îmbunătățește efectul antibiotic. Boabele conțin, de asemenea, acizi utili, saponine, oligoelemente, aminoacizi, vitamine P, acid ascorbic, rutină și glicozidă. Taninul plantelor este capabil să se lipească de bacteriile patogene și să le expulzeze din corp împreună cu urina. Berry ajută să facă față infecțiilor tractului urinar, cistitei.

Când se prescrie un medicament

Uro-Ursi pentru pisici este utilizat atunci când este necesar să se efectueze o terapie combinată a patologiilor rinichilor și a tractului urinar:

 • calculi la rinichi;
 • cistita de etiologie diferită;
 • scăderea echilibrului acido-bazic al urinei.

Există un grup de risc de pisici cu predispoziție la boli similare:

 • pisici care duc un stil de viață inactiv;
 • obezi;
 • animale castrate și castrate.

Medicamentul este utilizat și ca agent profilactic. Uro-Ursi previne dezvoltarea bolilor virale, ajută la refacerea puterii unui animal care a avut infecții.

Instructiuni de folosire

Este necesar să tratați pisica cu medicamentul în conformitate cu instrucțiunile de utilizare a capsulelor Uro-Ursi și recomandările medicului veterinar. Dozajul este permis diferit. Depinde în principal de caracteristicile individuale ale organismului felin..

În cazuri standard, se recomandă să respectați următorul regim de tratament:

 • pentru pisicile adulte și pisoii mici, este suficientă o capsulă - o jumătate de utilizare;
 • dați pisica Uro-Ursi o dată pe zi;
 • durata terapiei este în medie de două săptămâni.

Capsula este deschisă și conținutul este turnat în mâncare. Totul este amestecat și dat animalului. Dacă pisica consumă alimente uscate, pulberea este umezită în prealabil cu apă și turnată peste mâncare. Nu este recomandat să omiteți dozele zilnice, dar dacă se întâmplă acest lucru, nu este nevoie să creșteți doza. Ar trebui să continuați să luați conform instrucțiunilor din modul anterior.

Reacții și avertismente adverse

Efectele secundare după administrare, precum și ca urmare a unui supradozaj, nu au fost raportate până în prezent. Cu toate acestea, în orice caz, nu trebuie să neglijați sfatul unui medic veterinar calificat. Pe lângă Uro-Ursi, pot fi prescrise și alte medicamente pisicilor diagnosticate cu boli renale cronice pentru a maximiza efectul tratamentului..

De asemenea, nu există contraindicații stricte pentru utilizarea medicamentului. Excepția este hipersensibilitatea organismului la componentele active și auxiliare ale medicamentului.. Singura recomandare și avertisment este echilibrul acido-bazic al urinei pisicii, care este mai mică de 6,5 unități. În acest caz, este mai bine să nu-i dai pisicii Uro-Ursi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Uro-ursi - remediu pe bază de plante pentru pisici