Puricii la pisici: cine sunt și cum să le facă față

O insectă dezgustătoare, turtită din părți, supt sângele, cu picioarele lungi și incredibil de sărit. Paraziți omniprezenți care pot trăi fără hrană timp de câteva luni și se înmulțesc cu o rată imensă. Puricii sunt frecvenți „oaspeți” care ne deranjează animalele de companie cu mușcături dureroase. este posibil scapă de paraziți Odată pentru totdeauna?

De ce puricii sunt periculoși?

În plus față de anxietatea banală cauzată de mușcături, puricii pot provoca o mulțime de alte probleme pentru o pisică:
 • alergie la secrețiile de salivă și paraziți-
 • dermatita bacteriană și fungică prosperă pe pielea iritată-
 • otita medie cronică cauzată de descompunerea deșeurilor de purici-
 • inflamația mucoaselor nasului și ochilor din cauza mușcăturilor și a zgârieturilor-
 • invazii helmintice-
 • la puii nou-născuți, puricii, mai ales dacă există multe insecte, pot provoca anemie în câteva zile. Bebelușii devin repede slăbiți, își pierd pofta de mâncare și temperatura scade. Litterul moare fără tratament-
 • hemobartoneloză sau anemie cauzată de micoplasme, care pătrund în fluxul sanguin al pisicii împreună cu saliva unui purice. Fără tratament, animalul poate muri-
 • tularemia cauzată de bacteria Francisella tularensis. Bacteriile pătrund în fluxul sanguin printr-o mușcătură de purici, stabilindu-se și multiplicându-se în celulele sanguine, țesuturile organelor interne și ganglionii limfatici. Fără tratament: general intoxicaţie, febră, moarte.
 • Nu este rezonabil să ignori paraziții care suge sânge, crezând că insectele mici nu vor provoca daune grave. Puricii arată îngrozitor: un mic parazit săritor de culoare aproape neagră, picioarele lungi, corpul plat. Dar găsirea unui adult este destul de dificilă. Puricii sunt mobili și timizi și, la cel mai mic pericol, se cufundă în lână sau chiar sări de la „proprietar”. Este mult mai ușor să observați urme ale prezenței lor: boabe întunecate, asemănătoare piperului măcinat - picături de sânge și fecale uscate, boabe ușoare de nisip care seamănă cu sare - ouă de purici. Trebuie să căutați pe gât, în regiunea lombară, în spatele urechilor, suflând pe lână sau dezasamblându-l cu mâinile până la piele..
  Există multe specii denumite „după” prada preferată a fraierului. Remediile pentru purici sunt eficiente împotriva oricărei specii - puricii pentru om, câine sau pisică.

  Cum să scapi de purici?

  Puricii nu sunt atașați de pisică, așa cum sunt, de exemplu, păduchii. Acești paraziți pot locui în crăpături de podea, în spatele plintelor, în locuri izolate din spatele dulapurilor și a altor mobilier. Femelele împrăștie ouăle la întâmplare, fără a le atașa de lână. După două săptămâni, din ouă apar viermi albicioși, care se pupă și se transformă în insecte adulte. Sugețelul părăsește coconul numai atunci când există alimente în apropiere. Prin urmare, să îndepărtați puriciicomplet și nu pentru o perioadă scurtă de timp, este important să procesați cu atenție camera. Dacă acest lucru nu se face, puricii vor apărea iar și iar..
  Primul pas este aspirarea temeinică a pardoselilor, acordând o atenție specială zonelor greu accesibile. Așternutul pisicii ar trebui să fie fiert sau pulverizat generos cu insecticid. Pardoselile și pereții cu o înălțime de cel puțin jumătate de metru ar trebui tratați cu otravă.
  Când alegeți un instrument pentru prelucrarea unui apartament, citiți cu atenție instrucțiunile. Medicamentul trebuie să fie sigur nu numai pentru oameni, ci și pentru animalele de companie.
  Următorul pas este distrugerea insectelor care s-au instalat pe animalul de companie. Dacă puricii s-au crescut deja de mult timp și literalmente roiesc în lână, animalele sunt scăldate sampon special. Acesta este un remediu ușor care nu ucide, ci paralizează fraierii, așa că după spălare trebuie să piepteniți paraziții imobilizați folosind un pieptene fin. Puteți face acest lucru chiar în cadă, prin spălarea puricilor pe canalul de scurgere. Când faceți baie, trebuie să vă asigurați că șamponul nu pătrunde în ochii animalului de companie și că pisica nu îl linge în niciun fel. După trei până la cinci zile (indicat în adnotarea la șampon), trebuie utilizat un agent profilactic pentru a preveni reinfectarea și a distruge paraziții supraviețuitori.
  Dacă proprietarul a găsit o singură insectă pe pisică, puteți sări peste șampon și să utilizați imediat produsul pentru a distruge și preveni: guler, picături sau spray.

  Ce remediu să alegi?

  Atunci când alegeți un medicament pentru combaterea prazitei, trebuie să începeți de la vârsta și starea generală a animalului de companie. Medicamentele ieftine conțin întotdeauna produse agrochimice care prezintă un pericol pentru sănătate pentru pisici. De exemplu, permetrina, care este extrem de toxică pentru feline, se adaugă la toate picăturile de purici pentru feline pentru „trei dimi”. O pisică otrăvită va fi salvată doar de către un medic veterinar (spălare gastrică, picături, terapie de susținere). Aproximativ o treime din trei sute de animale de companie otrăvite mor.
  Cu toate acestea, nu întotdeauna un preț adecvat este un indicator al calității. De exemplu, gulerul „Beaphar” conține diazinon, un pesticid organofosfat înregistrat în 1953. Diazinonul este neurotoxic, iritant pentru căile respiratorii, pielea și membranele mucoase ale ochilor. Multe otrăvuri nu acționează imediat, ci se acumulează în corp. Este necesar să studiați compoziția extrem de atent, înainte de utilizare, ar trebui să citiți precauțiile.

  Şampon

  Șamponul antiparazitar este un produs ușor conceput pentru a ucide un număr mic de insecte. Șampoanele se disting prin compoziția lor: „naturale” și prin adăugarea de substanțe chimice, acestea din urmă sunt potrivite numai pentru procesarea animalelor adulte. Mod de aplicare: aplicați pe lână umedă, spumați bine, rezistați la timpul indicat în adnotare, clătiți. Dezavantajul șampoanelor este că pisica va înghiți cu siguranță substanța activă, deoarece chiar și spălând temeinic agentul, este imposibil să îl îndepărtați complet din blana animalului de companie. Multe șampoane provoacă dermatită. Cu toate acestea, șamponul „natural” este cel mai inofensiv remediu pentru pisoi de la vârsta de trei săptămâni. De exemplu, Doctor ZOO conține doar repelenți naturali: uleiuri esențiale și extracte din plante.

  Picături

  Majoritatea proprietarilor preferă picăturile. Mod de aplicare: deschideți blisterul, strângeți conținutul pe piele la greabăn. De regulă, medicamentul distruge majoritatea speciilor care suge sânge și îi sperie pe toți cei care vor să „mănânce” timp de treizeci de zile, după care este necesar să se repete tratamentul. Minus: componentele de calitate scăzută, care intră în fluxul sanguin, se pot acumula în țesuturile organelor. Picături sigure pentru pisoi: Frontline de la opt săptămâni, cetate de la șase săptămâni.

  Spray

  Spray-ul se aplică pe haina de blană a pisicii pe toată suprafața. Pulverizați produsul într-o zonă bine ventilată. Eficient, dar mai potrivit pentru câini, deoarece pisicile încearcă să lingă lichidul din haina, iar acest lucru este plin de otrăvire. În plus, atunci când pulverizați spray-ul, este ușor să depășiți doza sau să introduceți animalul de companie în ochi..

  Guler

  Frumusețea unui guler este că funcționează câteva luni. Cu toate acestea, acesta nu este cel mai sigur agent antiparazitar, deoarece pisica inhalează otravă literalmente non-stop. Chiar și gulerul de cea mai înaltă calitate pentru pisoi nu este sigur, deoarece bebelușii sunt extrem de sensibili la substanțele toxice. Dacă mai mult de un animal de companie locuiește în casă, gulerele nu pot fi folosite: după ce a mușcat și a înghițit o bucată sau a mestecat pe marginea gulerului unui prieten, pisica va fi grav otrăvită.

  Ce trebuie făcut dacă un pisoi nou-născut are purici?

  Paraziții care suge sângele sunt deosebit de periculoși pentru pisoii nou-născuți. Mușcăturile irită bebelușii: pisoii devin neliniștiți, dorm prost și mănâncă prost, slăbindu-se treptat. Dacă un purice infectează cu o boală un pisoi care suge, bebelușul poate muri: o invazie helmintică banală duce la moarte din cauza intoxicației și obstrucției în doar câteva săptămâni! Situația este complicată de faptul că pur și simplu nu există medicamente sigure pentru tratarea acestor copii. Deoarece nu va funcționa pentru a îndepărta puricii de la un pisoi în mod obișnuit, va trebui să vă plimbați.
  Primul: schimbați așternutul și casa, fierbeți-o pe cea veche sau aruncați-o.
  Al doilea: aspirați bine camera.
  Al treilea: aplica picaturi de purici la greaban mamei bebelusului.
  Important! Nu folosiți un guler pe o pisică care crește pisoi. Copiii sunt jucăuși și curioși și cu siguranță vor gusta gulerul, ceea ce va duce cu siguranță la intoxicație severă.
  Picăturile ar trebui să aibă un efect umbrelă - să omoare puricii în interior, nu doar pe animal. Ar trebui să fie un produs sigur pentru pisici, care nu trece în lapte. Recomandăm cetatea, aprobată pentru utilizare pe pisici care alăptează și distruge rapid puricii și larvele adulte care trăiesc în interior.
  Câteva cuvinte despre spray-ul Front Line, care este poziționat ca fiind cel mai bun produs pentru pisoi. Pe lângă datele din tabel, nu uitați că pisica linge neobosit bebelușii.
  Frontline, dintre care fipronilul este ingredientul principal, funcționează cu adevărat. Este un mijloc eficient de prevenire și combatere a paraziților care suge sânge, dar este periculos să-l folosiți la pisoi mici, animale bolnave cronice, animale de companie slăbite și / sau îmbătrânite, pisici însărcinate și care alăptează..
  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Puricii la pisici: cine sunt și cum să le facă față