Pisică de leopard asiatic care arată ca un leopard: conținut

Rasa BengalPisica leopardă are acest nume datorită modelului patat pe piele, în mod oficial rasa se numește "Bengaleză". Aceste animale sunt mai mari decât pisicile domestice obișnuite, iar petele lor seamănă cu un model care împodobește un leopard sălbatic. Acest lucru le face foarte eficiente și, prin urmare, solicitate. De unde a venit această pisică asemănătoare unui leopard??

Din istoria rasei bengaleze

Desigur, genele strămoșilor sălbatici predomină în sângele acestor animale mult mai mult decât în ​​cele obișnuite domestice. În pădurile sălbatice din Indonezia, puteți găsi aceste pisici care duc o viață liberă acolo. Ei sunt numiti, cunoscuti "pisici leopard asiatice". Corpul prădătorilor grațioși atinge o lungime de jumătate de metru, greutatea corporală variază de la 7 la 12 kilograme. La mijlocul secolului trecut, vânătorii locali au distrus fără milă pisicile pătate din cauza pielii lor luxoase..

Dacă s-a întâmplat ca mama decedată să aibă pisoi în groapă, braconierii i-au luat pentru revânzare turiștilor. Animalele au fost oferite ca animale de companie exotice și au cerut mulți bani. Dar pisoii sălbatici nu au supraviețuit în captivitate..

Primul bebeluș care a reușit să-și salveze viața a fost o pisicuță care a primit porecla "Malaezia". A fost achiziționat accidental în 1961 de o femeie care se ocupa profesional cu creșterea pisicilor și a fost dusă în Statele Unite. Această frumusețe a fost ulterior încrucișată cu o pisică obișnuită cu păr scurt și a dat naștere unei noi rase bengaleze..

În următorii 15 ani, proprietarul ei, Genie, a încrucișat sistematic pisici cu pisici și pisici cu alte feline, intenționând să obțină "leopard în miniatură" cu caracterul docil al unei pisici domestice. Entuziasmul ei a fost preluat de alți crescători și la mijlocul anilor `80 au început să prezinte pisici bengaleze la expoziții..

Câțiva ani mai târziu, rasa a fost descrisă și înregistrată oficial și a început să câștige popularitate în diferite țări. Bengalii sunt încă rare printre noi. Dar cine vede o pisică leopardă de aproape și comunică cu ea într-o zi, nu va rămâne indiferent..

Rasa standard și culori

Iată ce ar trebui să fie o pisică de pur ras din Bengal:

 • Capul este în formă de pană, nu foarte mare.
 • Lungimea corpului 50-80 cm.
 • Greutatea pisicilor de 3-5 kg, a pisicilor - 6-8 kg.
 • Coada este de lungime medie, groasă, cu vârful rotunjit.
 • Membrele posterioare sunt puțin mai lungi decât partea din față.
 • Nasul este larg, puntea nasului este deasupra nivelului ochilor.
 • Urechile sunt de dimensiuni medii, largi, rotunjite.
 • Ochii verzi, galbeni sau alun, în formă de migdale.
 • Culoarea pielii are pete mai întunecate pe un fundal deschis.

Pisicuțe bengalezeVariațiile de culoare se disting prin culoarea fundalului principal și a petelor. Se numește fundalul de nisip deschis tabby maro. Dacă culoarea de fundal este argintiu sau gri, acestea sunt numite tabby argintiu. Mai departe, diviziunea se referă la pisici patate, rozete și marmorate.

Pestriţ au pete bine definite distribuite uniform pe corp. Avea rozetă mijlocul petelor este mai ușor decât marginea - aceasta este cea mai comună opțiune de culoare în rândul bengalilor. Marmură așa numit pentru modelul caracteristic sub formă de modele și dungi, care amintește de modelele de pe marmură.

La o vârstă fragedă, modelul de pe haină devine șters de ceva timp la pisoi, acest lucru este normal. Acesta este modul în care funcția de protecție dată de natura sălbatică se manifestă astfel încât culoarea să nu iasă în evidență în timp ce animalul nu poate încă să se ridice pentru sine sau să se ascundă rapid. Mai târziu (aproximativ 3-4 luni) petele vor deveni din nou mai distincte..

Întreținere și îngrijire

Rasa este acum atât de domesticită încât nu necesită condiții specifice. Are nevoie de aceeași mâncare ca și alte pisici domestice. Puteți da carne slabă crudă sau fiartă, pui, brânză de vaci. Pește - nu mai mult de 2 ori pe săptămână. Mulți oameni preferă mâncarea gata pregătită premium și conservele speciale pentru pisici. Animalul trebuie să aibă întotdeauna acces la apă potabilă curată.

Îngrijirea igienică se reduce la:

 • Curățarea periodică a urechilor. Acest lucru se face cel mai bine cu bastoane umede. Nu este necesar să intrați adânc în interior, este suficient să curățați suprafața interioară a auriculei de murdărie și acumulare de sulf.
 • Îngrijirea părului. Deoarece sunt pisici cu păr scurt, sunt ușor de îngrijit. Periodic, o mână umedă este trecută peste corp pentru a colecta firele de păr căzute, sau acestea sunt trecute cu o perie specială.
 • Bengalienii sunt scăldați rar și când este necesar, de exemplu, înainte de o expoziție. O pisică leopardă își poate îngriji perfect curățenia..

Pisica din BengalO caracteristică a pisicilor de culoare leopard poate fi luată în considerare pasiunea pentru mișcare și libertate, chiar nu le place spațiul restrâns și restrâns, se joacă de bunăvoie și se zbat pe stradă, dacă li se oferă ocazia. Dacă îi puteți oferi animalului de companie o plimbare, va fi minunat..

Pisica leopard nu tolerează singurătatea și îi este foarte dor de proprietar, fiind singur. Dacă întârzii mult timp la serviciu, împerechează bengaliza cu alt animal, găsesc cu ușurință o limbă comună chiar și cu un câine.

Pisicile leopard nu suferă de boli specifice de rasă, au o imunitate puternică. Strămoșul lor felin le-a oferit un dar de imunitate la leucemia felină, care a fost motivul cercetării oamenilor de știință. Cu o bună îngrijire și întreținere, bengalizii pot trăi cu ușurință până la 15-20 de ani, așa că fiți pregătiți să stea mult timp în casa dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică de leopard asiatic care arată ca un leopard: conținut