Pisica bombay: în visele unei jungle însorite

Panther se plimba prin voliera,
Îmi place foarte mult pantera.
Și totul nu ar fi nimic, doar ghinion -
Și ea mă place, dar cumva diferit ....
Alena Pavlova
El mănâncă, va mânca cu siguranță, nu trebuie decât să bagi mâna prin gratiile volierei. Dar cât de atrăgătoare este această frumusețe indomitabilă! Pâlpâirea lânii antracite, privirea răpitoare a ochilor strălucitori, mușchii care se rostogolesc sub piele - putere irepresionabilă, energie, încântare! Eh, ar exista o panteră ceva mai mică ... Totuși, există o pisică Bombay - o panteră uimitor de frumoasă în miniatură, grațioasă și elegantă, aparent periculoasă, dar absolut îmblânzită.

Referință istorică

Începând cu vârsta de șaisprezece ani, viața lui Nicky Horner a fost dedicată pisicilor: birmanezilor, himalaienilor, persanilor, exoticilor, siamezilor, americanilor. Lucrând cu animale de companie, ea a admirat întotdeauna felinele sălbatice. La un moment dat, a fost surprinsă de ideea de a crea o rasă care să se potrivească perfect unei familii moderne, dar asemănătoare exterior cu panterele. La mijlocul anilor 1950, Nicky a primit o așternut de la un Sable birmanez și un Shorthair american, de culoarea nopții - rasa Bombay și-a început călătoria spre faimă. Rasa a primit statutul de campion în GFA în 1976 și apoi a fost recunoscută de restul organizațiilor felinologice din lume. Împerecherea mixtă este permisă în aproape toate sistemele - American Shorthair plus birmanez.
Tradus din hindi, Bagheera este un leopard. Bagheera Kiplinga, cea mai faimoasă panteră din lume, s-a născut în orașul Udaipur, situat la nord de Bombay. Potrivit lui Kipling, Bagheera este un bărbat. Este loial și loial, curajos și neînfricat. Pentru populația de limbă engleză, este un simbol al unei puternice prietenii masculine. Rasa a fost numită după asocierea cu Bagheera. Niki dorea în acest fel să îndepărteze prejudecățile asociate cu antipatia pisicilor negre din noua rasă..

Aspect

Pisica Bombay este un animal de companie de dimensiuni medii, musculos și robust, dar nu supraponderal. Corpul este compact, labele sunt puternice, de lungime medie. Coada este destul de groasă, vârful este rotunjit. Rotunjimea se remarcă în toate: picioarele, pieptul, capul, botul, vârfurile urechilor depărtate. Trecerea de la frunte la nas este netedă, cu o gropiță îngrijită, fără o depresiune profundă. Nasul snub este un dezavantaj grav.
Ochii magici ai Bombay emit lumina soarelui - miere, culoare caldă, bogată. Culorile verzui sunt acceptabile numai la animalele în vârstă. Pisoii se nasc cu ochi tulburi-gri-albăstrui. Povoloka dispare treptat, ochii încep să pâlpâie, nuanța de chihlimbar devine din ce în ce mai saturată. Forma ochilor poate fi rotundă sau ovală. Bombayurile se găsesc adesea cu pleoapa superioară ușor îndreptată, dar nu la fel de mult ca în birmaneză.
În timpul evaluării experților, se acordă o atenție deosebită calității lânii. Culoare - numai negru. Fiecare păr de la bază până la vârf este uniform colorat, culoarea este profundă și bogată. Spre deosebire de haina de blană a unei pantere, nu ar trebui să existe niciun model pe blana bombay, nici măcar unul ușor fantomatic. Petele de altă culoare, părul gri sau alb izolat sunt inacceptabile. Pleoapele, buzele, tampoanele și nasul trebuie să fie negre. Haina este netedă, strălucitoare, firele de păr se potrivesc perfect corpului.

Caracter

O pisică neagră va risipi cu ușurință mitul nenorocirilor pe care le promite o întâlnire cu aceste animale magnifice. Au o natură locuibilă, non-conflictuală, iubesc comunicarea și sunt bucuroși de atenția întregii familii și nu doar a unei persoane „alese”. Animalele de companie adulte sunt jucăușe, curioase și active în toate, dar nu transformă un apartament într-un teren de testare pentru pisici. Pentru a vă menține animalul în formă bună, este recomandabil să instalați un complex de joacă ridicat acasă..
Relația cu proprietarul este cea mai caldă. O dragă vorbăreață din Bombay îi va spune cu siguranță proprietarului despre toate evenimentele petrecute în timpul zilei, dar o va face discret, cu o voce blândă. Dacă proprietarul dorește tăcerea, trebuie doar să-i ceri animalului să tacă - un „cărbune” inteligent va sta în apropiere și va aștepta până când persoana își termină afacerea.
Bombay nu este potrivit pentru persoanele ocupate care sunt acasă doar noaptea. Ei suportă calm singurătatea, fără furie și daune materiale, dar în interior suferă în liniște de o lipsă de afecțiune și atenție..

Întreținere și îngrijire

Din birmanezi - se simt minunat în compania copiilor zgomotoși, sunt loiali străinilor, absolut neagresivi. De la pisica americană cu păr scurt - o atitudine calmă față de păsări și rozătoare, o viziune filosofică a ceea ce se întâmplă.
O pisică Bombay îngrijită este îngrijită până în cele mai mici detalii și, prin urmare, îngrijirea unui astfel de animal de companie este minimă. Sunt scăldate doar în ultimă instanță, pieptănate de câteva ori pe săptămână pentru a îndepărta firele de păr care cad. Animalele de spectacol sunt scăldate numai cu agenți speciali care sporesc nuanța neagră a hainei. Bombays a vărsat nesemnificativ, deoarece părul scurt nu are practic nici un strat de acoperire.

Sănătate

Pisicile Bombay sunt animale sănătoase care se disting prin longevitate. Unele persoane pot avea probleme de respirație și lacrimare crescută. Pentru a evita acest lucru, atunci când alegeți un pisoi, trebuie să acordați atenție opririi - trecerea de la frunte la bot. Unghiul ascuțit care deformează puntea nasului nu este doar motivul pentru care animalul de companie nu va primi note mari în inel, dar poate duce și la problemele de sănătate de mai sus..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica bombay: în visele unei jungle însorite