Bravecto pentru pisici

Bravecto este un preparat modern anti-purici și căpușe special conceput pentru pisici. Un medicament eficient este simplu și ușor de utilizat. Capabil să ofere protecție fiabilă și pe termen lung împotriva ectoparaziților, sub rezerva unor reguli simple de aplicare. Disponibil în mai multe volume, astfel încât este ușor să găsiți cea mai bună opțiune pentru animalele de companie de diferite rase și dimensiuni.

 • pentru rasele mici - 0,4 ml;
 • pentru rasele medii - 0,89 ml;
 • pentru rasele mari - 1,79 ml.

Bravecto pentru pisici

Picăturile diferă în ceea ce privește conținutul substanței active - 112,5 mg, respectiv 250 mg și 500 mg. O soluție exterioară limpede este de obicei incoloră, deși uneori poate fi prezentă o nuanță gălbuie. Prezența unui miros specific este acceptabilă.

Soluția medicinală este ambalată în pipete laminate de unică folosință, care sunt închise cu capace cu șurub. În plus, pipetele sunt ambalate în cutii de carton de 1 sau 2 bucăți.

Nu există cerințe speciale pentru depozitarea medicamentului, este suficient să respectați câteva reguli simple. Alegeți o locație de depozitare la îndemâna soarelui și a copiilor și păstrați temperatura aerului între 2 și 30˚C. Nu congelați soluția în pipete..

Notă! Bravecto este, de asemenea, produs sub formă de tablete, dar această formă de dozare nu este de obicei utilizată pentru pisici, deoarece medicamentul nu a fost testat pe ele și nu există instrucțiuni de dozare în instrucțiuni.

Principiul de funcționare

Principalul ingredient activ din Bravecto este fluralaner. Substanța are proprietăți acaricide pronunțate (distruge căpușele) și insecticide (oprește puricii, păduchii și alte insecte parazitând animalele). Are cel mai puternic efect asupra sistemului nervos al artropodelor..

Picături Bravecto pentru pisici

După utilizare, substanța activă se acumulează în strat și epidermă. Fluralaner pătrunde apoi în sânge și este transportat în tot corpul. Datorită acestui fapt, eficacitatea medicamentului este atinsă. Afectează paraziții nu numai în locurile de aplicare, ci și pe întreaga zonă a hainei..

Substanța activă este excretată din organism lent, astfel încât medicamentul oferă protecție animalului pentru o perioadă lungă de timp - până la 3 luni. În cea mai mare parte, medicamentul este excretat din corpul piomilor împreună cu roci, parțial cu urină. Medicamentul începe să acționeze împotriva puricilor în 12 ore, împotriva căpușelor - după 48 de ore.

Bravecto pentru pisici

Important! Dacă intenționați o excursie în țară sau o plimbare cu un animal într-un loc potențial periculos (unde puteți prelua paraziți externi), este mai bine să efectuați tratamentul în 2 zile, deoarece medicamentul nu funcționează instantaneu.

Când și cum să aplicați

Bravecto pentru pisici este folosit pentru a ucide următoarele tipuri de căpușe:

 • ixodic;
 • sarcoptoid;
 • otodectic.

De asemenea, medicamentul distruge în mod eficient puricii, păduchii, păduchii și alți paraziți externi. Dacă animalul are dermatită alergică, al cărei aspect a fost provocat de purici, medicamentul este utilizat în combinație cu alte medicamente. De obicei, acestea sunt medicamente care ajută la eliminarea simptomelor neplăcute - mâncărime, roșeață, erupții cutanate.

Medicamentul este excelent și pentru prevenirea infecției cu căpușe și purici. Trebuie să vă ocupați în mod regulat de animalele de companie care merg pe stradă, deoarece riscul de a prinde paraziți este destul de mare.

Bravecto pentru pisici

Deoarece Bravecto este produs sub formă de picături spot-on, este ușor și convenabil să îl utilizați pentru pisici. Pentru a face acest lucru, ar trebui să efectuați doar câțiva pași simpli:

 1. Țineți pipeta vertical cu capacul în partea de sus.
 2. Întoarceți capacul în sens invers acelor de ceasornic. Vă rugăm să rețineți că capacul nu se deșurubează complet, dar medicamentul poate fi aplicat după sunetul caracteristic de deschidere.
 3. Întindeți blana pe gât și aplicați preparatul pe piele.

Important! Locul în care se aplică medicamentul trebuie să fie inaccesibil animalului. Este strict interzis să-i permiți să lingă și să intre în corp..

Dozajul este calculat simplu. Este suficient să alegeți o pipetă din volumul necesar:

 • pentru animale cu greutatea de 1,2-2,8 kg - 0,4 ml;
 • pentru animale de companie cu greutatea de 2,8 - 6,2 kg - 0,89 ml;
 • pentru pisici și pisici cu greutatea mai mare de 6 kg - 1,79 ml.

Înainte de a merge la farmacie pentru medicament, asigurați-vă că cântăriți animalul, apoi selectați pipete cu un volum adecvat.

Dacă Bravecto este utilizat pentru tratament, atunci este suficient un singur tratament. Dacă scopul principal al utilizării este prevenirea, atunci trebuie să respectați următoarea schemă - 1 tratament la fiecare 3 luni. Pentru a preveni infecția cu ectoparaziți, medicamentul este utilizat pe întreaga perioadă a activității lor - de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei.

Instrucțiuni speciale și contraindicații

Când utilizați Bravecto, trebuie să urmați reguli simple:

 1. Când aplicați medicamentul, nu lăsați-l să intre în ochii animalului de companie.
 2. Nu contactați zonele tratate până când soluția aplicată nu este complet uscată.
 3. Primele 1-2 zile după tratament, exclud contactul animalului de companie cu copii mici. De asemenea, este recomandabil ca adulții să nu călce animalul în această perioadă..
 4. După tratament, nu se recomandă scăldarea unei pisici sau pisici timp de 3 zile, deoarece acest lucru poate afecta negativ eficacitatea medicamentului.
 5. Nu puteți utiliza medicamentul dacă există răni sau leziuni pe pielea animalului.

Cum să speli o pisică

Contraindicațiile pentru utilizarea medicamentului sunt:

 • vârsta de până la 11 săptămâni;
 • greutate de până la 1,2 kg;
 • intoleranță la componente.

Instrucțiunile de utilizare nu conțin instrucțiuni privind utilizarea Bravecto pentru pisicile gravide și care alăptează. Faptul este că testele din timpul alăptării și ale sarcinii nu au fost efectuate, deci este mai bine să nu riscați sănătatea animalului și, dacă este necesar, să alegeți un remediu aprobat.

De obicei, procesarea nu se efectuează pentru animalele de companie slăbite și slăbite, cu exacerbarea bolilor cronice sau în prezența patologiilor infecțioase. În acest caz, cu siguranță aveți nevoie de consultația unui medic veterinar.

Efecte secundare și consecințe ale supradozajului

De obicei Bravecto nu provoacă reacții adverse, dar uneori pot fi prezente următoarele simptome:

 • iritații pe piele la locul de aplicare a medicamentului;
 • mâncărime și alte reacții alergice cu intoleranță la componente;
 • letargie;
 • apetit slab sau lipsa acestuia;
 • salivare crescută;
 • greață și vărsături.

Dacă reacțiile adverse sunt severe, poate fi necesar un tratament simptomatic. Dacă doza este depășită de 5 ori cantitatea, pot apărea următoarele simptome:

 • vărsături;
 • fecale cu mucus sau sânge;
 • convulsii;
 • anorexie etc..

Dacă aveți astfel de probleme, animalul ar trebui să fie bine scăldat cu șampon. Poate fi necesară terapie de susținere.

Pisică în iarbă

Cât este

Și, deși picături împotriva căpușelor și puricilor au fost furnizate în Rusia de câțiva ani, acestea nu au câștigat multă popularitate printre proprietarii de animale de companie. În acest sens, acestea nu sunt întotdeauna prezente în farmacii. Acest lucru nu se aplică pastilelor, dar acestea nu sunt de obicei utilizate pentru pisici. Prețul Bravecto scade pentru pisici variază între 1100 și 1400 de ruble pe pipetă.

Recenzii proprietarului

Anton, proprietarul mai multor animale:

„Avem trei câini și 2 pisici în casa noastră. În fiecare vară ne mutăm la dacha, deci trebuie să efectuăm tratamentul împotriva căpușelor și puricilor. Există o pădure în apropiere, astfel încât riscul de a prinde paraziți este foarte mare. Anul trecut, la sfatul unui prieten veterinar, am cumpărat Bravecto. Toate animalele de companie au fost tratate cu el. Medicamentul funcționează excelent, dar prețul este deja foarte mare. Am trecut la opțiuni mai ieftine ".

Lyudmila, amanta unei pisici persane:

„Nu am putut scăpa de purici mult timp. Animalul zgâria constant. Era imposibil să-l privim. Medicamentele nu au ajutat sau au ajutat pentru o perioadă scurtă de timp până la efectuarea tratamentului cu Bravecto. Nu au existat efecte secundare, dar puricii au început să cadă de la pisică deja în a doua zi și până când au apărut din nou. Deși au trecut deja 2 luni. În ciuda eficienței ridicate, nu o voi folosi tot timpul din cauza prețului, dar pentru situații de urgență este o opțiune bună ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Diana, medic veterinar cu 16 ani de experiență:

„Am destulă experiență cu comprimatele Bravecto, dar rareori prescriu picături, deci este dificil să le evaluăm eficacitatea și toleranța. Desigur, în practica mea nu au existat eșecuri, dar acest lucru nu înseamnă nimic. Apropo, practic utilizarea tabletelor pentru pisici. Vă prescriu cu cea mai mică doză. Nu există informații despre acestea în instrucțiuni, deoarece nu au fost efectuate teste, dar animalele tolerează bine medicamentul. ".

Kirill, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Nu folosesc Bravecto în practica mea. Consider că utilizarea tabletelor este inacceptabilă chiar și pentru câini. Paraziții externi trebuie otrăviți din exterior, nu din interior. Pentru mine, este o idee proastă să otrăvești animalul pentru a-l proteja de căpușe. În ceea ce privește picăturile, da, sunt eficiente, dar sunt și foarte scumpe. Există opțiuni mai accesibile, care nu sunt inferioare din punct de vedere al eficienței. Desigur, decizia de a cumpăra medicamentul este a ta "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bravecto pentru pisici