Vaccinul nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare

Vaccinul Nobivac pentru pisiciVaccinul Nobivac

pentru pisici este destinat vaccinarea de rutină animale de companie. Medicamentul are drept scop protejarea sănătății pisicilor și a proprietarilor lor. Medicamentul ajută la prevenirea dezvoltării celor mai periculoase infecții feline. Acest medicament este produs în Olanda.

Forme de eliberare și de păstrare a regulilor vaccinului

Vaccinul Nobivac pentru pisici Vaccinul Nobivac este disponibil în mai multe forme:

1. Soluție injectabilă.

2. Soluție pentru administrare intranazală.

3. Pulbere uscată cu solvent atașat.

Medicamentul ajută la prevenirea dezvoltării celor mai periculoase infecții feline. Acest medicament este produs în Olanda.

Serul medicinal conține în compoziția sa particule virale neutralizate care nu provoacă daune corpului animalului, dar contribuie la producerea de anticorpi împotriva bolilor.

Vaccinul este ambalat în 1 doză în flacoane subțiri din sticlă transparentă. Flacoanele sunt sigilate ermetic cu dopuri de cauciuc și sigilate deasupra cu capace din aluminiu. Fiecare flacon vine cu 1 ml de solvent.

Flacoanele sunt ambalate în cutii de carton sau recipiente din plastic de 10 sau 25 de bucăți. Fiecare pachet conține instrucțiuni detaliate de utilizare. Cutiile sunt ambalate în cutii mari de carton pentru transport și depozitare.

Perioada de valabilitate a medicamentului Nobivac este de 33 de luni, iar solventul este de 60 de luni de la data eliberării. Această perioadă asigură stocarea și păstrarea corespunzătoare a integrității pachetului. Depozitați și transportați medicamentul într-un loc răcoros și întunecat, la o temperatură de 2 până la 8 ° C. Solventul poate fi depozitat la temperaturi de până la 25 ° C. Păstrați vaccinul la îndemâna copiilor.

Dacă flaconul cu vaccinul a expirat, integritatea și etanșeitatea sunt compromise, nu există etichetă exterioară, există modificări de culoare și consistență vizibile cu ochiul liber, o astfel de substanță trebuie aruncată și dezinfectată. Acest lucru se poate face prin fierbere timp de douăzeci de minute și eliminarea ulterioară. Același lucru se aplică unui flacon de vaccin deschis care nu a fost utilizat în următoarele 30 de minute..

Soiurile vaccinului Nobivac pentru pisici

Există mai multe tipuri de vaccin Nobivac pentru pisici și pisici. Fiecare soi a fost reatribuit pentru a preveni o anumită boală.

 1. Vaccin Nobivac BB - destinate pentru Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinului Nobivacprevenirea bolii bordetelozei. Substanța arată ca o masă albă omogenă. Vaccinul poate fi administrat prin instilație nazală. Solventul este Nobivak Diluent. Acest agent profilactic nu are efecte secundare grave, dar pisica poate tuse și strănut pentru o vreme. De asemenea, este posibil să apară o cantitate mică de secreție clară din pasajele nazale ale pisicii. Dacă există mai multe animale de aproximativ aceeași vârstă în aceeași casă, acestea trebuie vaccinate toate în același timp..
 2. Vaccin "Nobivak Triket trio" (nobivac tricat trio) este destinat prevenirii dezvoltării calicivirusului, panleucopeniei feline și a rinotraheitei virale la pisici. Nobivac Diluent este utilizat ca solvent. Trio-ul Nobivac Triket conține o cultură de viruși slăbită în direct. Preparatul Nobivac Triquet are aspectul unei mase uscate roz pal. Injectați-l subcutanat.
 3. Vaccinul Forcat („Forcat”) este destinat prevenirii acelorași boli ca vaccinul „Triket Trio” plus produce anticorpi împotriva agenților patogeni ai clamidiei. Acest medicament se administrează subcutanat. Nobivac Diluent este utilizat ca solvent..
 4. Vaccin "Rabia»Este conceput pentru a preveni o astfel de boală mortală precum rabia. Preparatul conține tulpini inactivate ale virusului rabiei. Substanța activă are o nuanță gălbuie. Injectați-l intramuscular sau subcutanat.

Este permisă utilizarea oricărui vaccin numai dacă animalul este absolut sănătos. Cu 10 zile înainte de vaccinare, este necesar să deparazitați animalul.

Doze și mod de administrare

Mai jos este un program aproximativ de vaccinare, care are doar scop informativ. Planul exact de vaccinare trebuie elaborat de medicul curant. Dozajul și programul vor depinde de greutatea, vârsta și starea generală a animalului..

 1. La vaccinarea cu nobivac BB, flaconul este injectat Aplicarea vaccinului Nobivacse solventează și se scutură până se obține o soluție omogenă. Într-un minut, sticla este încălzită în mână sau în apă caldă, acul este înlocuit cu un aplicator și soluția tratată este injectată în nasul animalului de companie. Puteți utiliza acest remediu de la vârsta de 4 săptămâni, după care vaccinarea se repetă anual pentru 1 doză.
 2. O soluție de vaccin Forcat este preparată printr-o metodă similară. Soluția rezultată este injectată sub pielea animalului. Prima vaccinare se efectuează la 8 săptămâni, după 3-4 săptămâni se efectuează revaccinarea și apoi se injectează 1 ml de medicament în fiecare an.
 3. Trio-ul Nobivac tricat este dizolvat și injectat subcutanat. Vaccinarea implică administrarea anuală a 1 doză de medicament.
 4. Vaccinul antirabic este administrat pisoiilor peste 3 luni și 1 ml de medicament se repetă anual.

Medicamentele, inclusiv trio-ul nobivac tricat, trebuie administrate în strictă conformitate cu programul de vaccinare. În caz contrar, eficacitatea vaccinărilor împotriva panleucopeniei și a altor boli poate fi redusă semnificativ. Dacă următoarea vaccinare a fost omisă din anumite motive, aceasta trebuie efectuată cât mai curând posibil..

Vaccinurile antirabice și nobivac tricat trio pot fi administrate în paralel, dar niciodată în aceeași seringă.

Reacții adverse posibile și complicații

Reacții adverse posibile și complicații la utilizarea vaccinului NobivacCând s-a administrat vaccinul, nu s-au detectat simptome de calicivirus, rinotraheită sau alte boli virale la animale.

În prima zi după vaccinare, se poate forma o ușoară umflare la locul injectării. În unele cazuri, există o creștere pe termen scurt a temperaturii corpului.

Toate aceste simptome se rezolvă treptat singure în 48 de ore..

Dacă imunizarea se efectuează corect în conformitate cu instrucțiunile de utilizare, efectele secundare și complicațiile din vaccinări nu sunt observate.

Contraindicații la introducerea vaccinurilor Nobivac sunt:

 1. Boli infecțioase acute.
 2. Sarcina și hrănirea descendenților.
 3. Reacții alergice, inclusiv o istorie.
 4. Intoleranță individuală.

Precauții de administrare

Precauții pentru imunizarea pisicilor cu NobivacImunizarea pisicilor cu vaccin Nobivac necesită măsuri de precauție și igienă personală bună. Respectați măsurile de siguranță din instrucțiunile de utilizare..

Toți lucrătorii veterinari implicați direct în imunizare trebuie să poarte îmbrăcăminte de protecție și echipament de protecție individuală.

Locul de vaccinare trebuie să aibă o trusă de prim ajutor.

Dacă vaccinul ajunge pe pielea dumneavoastră sau pe membranele mucoase trebuie spălat cu multă apă curată. Dacă apar simptome ale unei reacții alergice, trebuie să solicitați imediat asistență medicală..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinul nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare