Vaccinul feligen pentru pisici

Vaccinul Feligen pentru pisici este utilizat pe scară largă în medicina veterinară. Permite animalului să formeze o imunitate stabilă la principalele infecții virale periculoase în termen de 20 de zile de la administrarea vaccinării. Rezistența la boli la animal rămâne timp de 12 luni, după care este necesară revaccinarea. Producătorul medicamentului este compania franceză Vibac (Virbak).

Descrierea vaccinului

Produsul este un vaccin cu două componente care vă ajută să vă protejați pisica de boli majore. Vaccinul Feligen CRP nu va dăuna pisicii. Conține viruși atenuați vii care provoacă astfel de boli:

 • panleucopenie,
 • calciviroza (infecție cu calicivirus),
 • rinotraheita virală,
 • virusul herpesului de tip 1.

A doua componentă a medicamentului (nu întotdeauna utilizată) conține virusul rabiei ucise. Prima componentă a vaccinului poate fi utilizată singură împreună cu un solvent special, deoarece este produs sub formă de pulbere. Este un vaccin viu.

Virușii utilizați pentru obținerea vaccinului Feligen sunt cultivați pe celulele pulmonare de pisică, ceea ce le face cele mai eficiente în prevenirea bolilor la aceste animale de companie. Virușii sunt prezenți în componenta uscată, care arată ca o masă poroasă omogenă de culoare albă sau ușor gălbuie. Produsul este diluat într-un solvent care vine cu o substanță uscată. Suspensia rezultată trebuie introdusă imediat după preparare..

Vaccinul poate fi păstrat fără a-și pierde calitățile timp de 24 de luni dacă sunt îndeplinite toate condițiile. Este interzisă utilizarea Feligen pentru pisici după data de expirare.

Vaccinul trebuie păstrat la o temperatură de +3 până la +9 grade într-un loc întunecat. Nici congelarea pe termen scurt a vaccinului Feligen nu este permisă. Din această cauză, numele acestui medicament nu este disponibil în toate farmaciile veterinare..

Măsuri de siguranță pentru vaccinare

Când utilizați vaccinul Feligen la pisici, trebuie respectate anumite reguli de siguranță. În ciuda faptului că virusurile vii din vaccin nu sunt periculoase pentru oameni, precum virusul rabiei ucise, nu trebuie să neglijați recomandările.

Când vaccinați o pisică, este necesar să aveți haine subțiri, care, dacă este necesar (dacă a intrat soluția Feligen), pot fi ușor spălate. Este recomandabil să purtați mănuși medicale pe mâini.

Medicamentul se administrează pisicii subcutanat la greabăn. Pentru a împiedica animalul să zgârie vaccinatorul, este necesar să se implice un asistent care va ține pisica, împiedicându-l să muște și să se zgârie. În absența unui asistent, este convenabil să vaccinați pisica punând-o în mâneca unei jachete groase, din care îi va fi dificil să scoată labele.

Dacă vaccinul Feligen dizolvat intră pe mucoase, acestea trebuie spălate imediat cu multă apă rece..

Pregătirea pisicii pentru vaccinare

Înainte de a vaccina o pisică folosind vaccinul Feligen, trebuie să pregătiți corect animalul pentru procedură. Fără aceasta, animalul de companie se poate îmbolnăvi foarte mult de vaccin și nu poate dezvolta o imunitate suficient de puternică la tulpinile altoite. Este permisă vaccinarea pisicilor cu Feligen de la vârsta de trei luni. În acest moment, corpul pisoiului nu mai conține anticorpi de protecție obținuți cu laptele matern și trebuie să ofere protecție de înaltă calitate. Este important să aveți timp să vă vaccinați înainte de începerea schimbării dinților.

Cu 10 zile înainte de introducerea vaccinului, pisicuța ar trebui să primească un remediu pentru viermi și să fie tratată pentru purici. Pentru ca un animal să tolereze bine procedura de vaccinare, acesta trebuie să fie puternic, iar paraziții doar slăbesc corpul pisicii. De asemenea, este util să injectați animalul de companie cu medicamentul Ligfol cu ​​5 zile înainte de vaccinare, ceea ce ajută la activarea sistemului imunitar și la formarea unei imunități deosebit de puternice.

În ziua vaccinării, nu trebuie să hrăniți pisica foarte strâns, deoarece, deși foarte rar, vaccinul Feligen pentru pisici le poate provoca vărsături. Dacă după 2 ore după vaccinare nu apare, atunci nu vă puteți teme să hrăniți animalul de companie.

Contraindicații pentru vaccinarea cu Feligen

Nu este întotdeauna posibilă vaccinarea unei pisici folosind vaccinul Feligen sau oricare altul. Există contraindicații care nu trebuie încălcate. Există astfel de contraindicații la vaccinul Feligen pentru pisici:

 • schimbarea dinților la un pisoi;
 • Vârsta animalului este mai mică de 8 săptămâni - instrucțiunile pentru medicament permit, dacă este necesar, vaccinarea de la 2 luni, dar vârsta optimă pentru vaccinare este de 3 luni;
 • perioada de recuperare a unei pisici după boală sau intervenție chirurgicală;
 • operația se efectuează la mai puțin de 3 săptămâni după data preconizată de vaccinare;
 • sarcina;
 • pisici de hrănire;
 • perioada de năpârlire;
 • mutarea la mai puțin de 3 săptămâni după data preconizată de vaccinare;
 • slăbiciune generală a pisicii.

O contraindicație completă a vaccinării cu medicamentul Feligen pentru pisici este intoleranța sa la corpul animalului și condițiile severe ale animalelor de companie cu cancer, când acestea trăiesc deja în ultimele luni.

Înainte de administrarea medicamentului, animalul trebuie examinat de un medic veterinar pentru a identifica problemele de sănătate. Dacă sunt, atunci nu sunt vaccinați.

Posibile complicații și supradozaj

Complicațiile după vaccinare la pisicile cu Feligen sunt extrem de rare. Efectele adverse pot apărea dacă pisica are o reacție alergică la vaccin. Într-o astfel de situație, va fi necesară administrarea urgentă a unui antihistaminic..

Dacă accidental se administrează mai mult vaccin decât are nevoie pisica, atunci nu se va întâmpla nimic rău. Din aceasta, simptomele bolii nu vor apărea și procesul de dezvoltare a imunității nu se va schimba. Dacă nu se știe dacă pisica a fost vaccinată la momentul potrivit, vă puteți vaccina în siguranță cu Feligen, deoarece acest lucru nu va afecta sănătatea animalului. Revaccinarea ulterioară trebuie efectuată de la data ultimei vaccinări. Pisica trebuie vaccinată cu Feligen o dată pe an..

Vaccin pentru pisici Feligen vă permite să oferiți animalelor de companie o protecție fiabilă împotriva bolilor majore periculoase, care, în absența imunității unui animal, pot duce chiar la moartea acestuia. Prevenirea împotriva leziunilor virale nu este posibilă fără vaccinări.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinul feligen pentru pisici