Vaccinul purevax pentru pisici

Vaccinul Purevax pentru pisici a devenit mult timp un instrument indispensabil în lupta împotriva numeroaselor boli: chlamydia, calicifiroza, panleucopenia și altele cu care animalul de companie se poate îmbolnăvi. Toate aceste boli apar pe fondul unei scăderi generale a imunității, care este crescută cu succes de Purevax sau Purevax. Cum ajută acest vaccin pisicile și pisicile? Instrucțiuni de utilizare în acest articol.

Vaccinul conține:

 • o pulbere bej care conține anticorpi slăbiți de agenți patogeni;
 • soluție sterilă care se amestecă cu pulbere injectabilă.

Formular de eliberare

Un vaccin de calitate pentru o pisică este produs în flacoane de sticlă cu o capacitate de 1 ml. De sus sunt sigilate cu un dop de cauciuc și acoperite cu capace metalice. Pe eticheta atașată fiecărui flacon, puteți citi numele comercial al vaccinului - Purevax RCP, scopul medicamentului, precum și volumul flaconului și numele producătorului. Data de expirare a medicamentului este, de asemenea, indicată mai jos. Pachetul conține 10 doze.

Perioada de valabilitate a Purevax este de 1,5 ani de la data producției. Păstrați vaccinul la frigider sau la o temperatură de 2 până la 8 grade. Nu puteți îngheța medicamentul, altfel acesta își va pierde pur și simplu proprietățile, deoarece agenții cauzali ai bolilor mor pur și simplu atunci când sunt expuși la temperaturi scăzute.

Dacă vaccinul este expirat sau depozitat incorect, atunci administrarea acestuia la pisică este strict interzisă - animalul se poate îmbolnăvi grav sau chiar poate muri.

Indicații de utilizare

Purevax este prescris pentru pisici și pisici în următoarele cazuri:

 • Cu clamidie și panleucopenie. În termen de 15 zile, imunitatea animalului este indusă, adică va crește și va preveni dezvoltarea bolii.
 • Cu calicivirus, infecție cu herpesvirus și rinotraheită. Aici Purevax ar trebui să vă ajute timp de o lună.

Contraindicații

Vaccinul Purevax se administrează întotdeauna pisicilor sau pisicilor separat. Nu poate fi utilizat împreună cu alte formulări. Toate medicamentele pot fi utilizate numai după ce au trecut 165 de zile înainte și după injectarea Purevax.

Vaccinul își poate atinge eficacitatea maximă numai dacă nu există imunoglobuline și medicamente antiinflamatoare care interferează cu creșterea lentă a imunității animalului dvs. de companie.

Singurul medicament care poate fi utilizat în timpul tratamentului cu Purevax este vaccinul antirabic Rabizin. Aceste medicamente pot fi utilizate împreună în corpul animalului, dar trebuie administrate separat..

Contraindicații suplimentare pentru tratarea pisicilor sau pisicilor cu Purevax sunt:

 • sarcină sau alăptare la pisică;
 • epuizare fizică severă;
 • în timpul vârfului bolii;
 • cu deparazitare netratată (tratament pentru paraziți intestinali);
 • în caz de hipersensibilitate la componentele acestui medicament.

După injecție, este posibil să observăm cum s-a schimbat caracterul animalului: pisica poate deveni agresivă, poate refuza să mănânce, poate apărea și o temperatură pe termen scurt sau o ușoară umflare la locul injectării.

Dozare

Purevax poate fi administrat unei pisici sau unei pisici numai atunci când animalul este absolut sănătos, în caz contrar există riscul apariției complicațiilor unei boli deja debutante.

Trebuie să vă injectați cu un ac steril sau să luați pisica sau pisica la un medic veterinar.

Procedura de administrare a vaccinului este simplă:

 • Deschideți ambele sticle.
 • Adăugați 1 ml solvent în flaconul cu pulbere folosind o seringă sterilă.
 • Se agită astfel încât pulberea să fie complet dizolvată.
 • Trageți vaccinul într-o seringă și injectați-l în paleta animalului dvs. de companie.

Acest vaccin se administrează în doze corespunzătoare instrucțiunilor, după debutul vârstei de 8 săptămâni la pisoi.

O astfel de vaccinare imună se efectuează de două ori: la 2 luni și trei săptămâni după.

Dacă examinarea animalului relevă un conținut crescut de anticorpi materni, atunci vaccinarea poate fi amânată până când pisica sau pisica atinge vârsta de 4 luni.

Dacă, după utilizarea Purevax, apar reacții alergice, atunci tratamentul este simptomatic.

În cazul în care pisica sau pisica dvs. nu este singurul animal de companie, atunci toate animalele sunt vaccinate simultan.

Pro și contra ale vaccinului

Vaccinul Purevax administrat unei pisici sau pisici nu este un produs medicamentos, este doar un vaccin viu care conține un virus patogen, desigur, într-o formă slăbită.

Acest medicament este un medicament perfect și modern, deoarece, provocând artificial o infecție, Purevax îl petrece în corpul pisicii în timpul alocat și nu provoacă apariția bolii în sine..

După injectare, pisicile și pisicile nu riscă să se infecteze pe ele însele și pe proprietar cu boli periculoase, în plus, Purevax nu provoacă modificări patologice, iar toate animalele care au fost vaccinate se simt minunat. Nu au fost raportate decese.

În cele din urmă, vaccinul Purevax creează o imunitate mai puternică decât cea primită de la naștere..

Cu toate acestea, cu toate avantajele evidente, acest medicament are și dezavantaje.:

 • Mutații virale. Când o pisică sau o pisică intră în organism, virușii pot muta, adică își pot schimba structura genetică și pot obține o tulpină complet nouă. Și dacă pisica a fost vaccinată cu Purevax, care a dezvoltat protecție împotriva unui anumit tip de virus, atunci injecția poate fi inutilă, iar animalul se va îmbolnăvi în continuare. Astfel de mutații după vaccinare sunt rare, dar apar..
 • Infecție mixtă. Natura virală a diferitelor boli care „se încrucișează” unele cu altele pot străpunge apărările imune construite de Purevax în corpul animalului de companie. Astfel de cazuri sunt, de asemenea, extrem de rare..
 • Vaccinul a fost aplicat pe o pisică deja bolnavă. Acesta este doar un eveniment obișnuit. Proprietarii sunt neglijenți în îngrijirea animalului și nu observă imediat semnele bolii, precum și modificările în caracterul și stilul de viață al animalului de companie. Și atunci când animalul este deja bolnav, îl duc la medicul veterinar sau își fac singuri injecții cu Purevax. Și, uneori, vaccinarea anuală este ratată, punând în pericol viața unei pisici sau a unei pisici. În acest caz, Purevax va provoca pur și simplu complicații, deoarece va adăuga și mai mulți viruși organismului deja slăbit al animalului..

Analogi și prețul vaccinului Purevax

Puteți cumpăra vaccinul în clinici și farmacii veterinare, cheltuind aproximativ 500 de ruble pe achiziționarea unui pachet. Acest vaccin nu are analogi, dar există „frați” în magazin, de exemplu, vaccinuri vii precum Quadricat, Nobivak Tricket, Leukorifelin etc. Dintre această serie de vaccinuri vii, Purevax este cel mai modern, îmbunătățit și sigur medicament..

Astfel, vaccinul Purevax este cel mai fiabil remediu pentru creșterea imunității la pisici și pisici. Răspunsul imun stimulat de corpul animalului devine o barieră fiabilă pentru agenții patogeni ai bolilor precum chlamydia, panleucopenia, calicivirusul și rinotraheita. Amintiți-vă, Purevax nu are un efect de vindecare, ci doar ajută la construirea unei imunități bune împotriva virușilor pentru animalul dvs. de companie, deoarece boala este mai ușor de prevenit decât de vindecat!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinul purevax pentru pisici