Opriți lacrimile sau care picături de ochi de pisică sunt cele mai bune pentru dvs.?

Atât pisicile de curte, cât și cele domestice sunt expuse riscului de a contracta boli oftalmice. În cazul în care proprietarul a observat brusc că pisica sau pisicile sale au început să aibă ochi adesea apoși, acriși, și cu atât mai mult a început să apară o descărcare purulentă, trebuie să ia măsuri de urgență. Merită să începeți citind despre eliminarea afecțiunilor folosind diferite picături.

Indicații pentru utilizarea picăturilor

Se recomandă utilizarea picăturilor pentru următoarele boli oculare:

 • conjunctivită acută și cronică;
 • Keratoconjunctivită;
 • Keratita;
 • ulcer corneean;
 • iridociclită septică;
 • Blefarită.

În același timp, aceste medicamente vor fi neputincioase dacă boala are o natură virală comună, iar manifestarea în ochi este doar o consecință, de exemplu, ca în următoarele cazuri:

 • rinotraheita;
 • calicivirus;
 • chlamydia;
 • micoplasmoza;
 • peritonită virală.

Descrierea picăturilor de ochi de diferite mărci

De îndată ce boala exactă a fost determinată de dumneavoastră personal sau, mai bine, de către un medic veterinar, procedăm la alegerea picăturilor. În conjunctivita obișnuită, medicamentele antibacteriene care nu conțin hormoni sunt cel mai des folosite („Diamond Eyes”, „Iris”). Acestea sunt instilate de 5-7 ori pe zi, câteva picături într-o pleoapă, timp de o săptămână, și se aplică suplimentar unguent de tetraciclină. Dacă boala este diferită, atunci după determinarea tipului agentului său patogen, alegeți medicamentul dorit.

"Iris"

Picăturile pentru pisici „Iris” conțin substanța antibacteriană sulfat de gentamicină (0,4%), care distruge multe bacterii (inclusiv Pseudomonas aeruginosa). Irisul nu este eficient împotriva bacteriilor anaerobe, a virușilor și a protozoarelor. Pentru tratarea bolilor, pisicile trebuie să îngroape Iris de patru ori pe zi timp de o săptămână. Pentru prevenire, este suficient un curs de utilizare de trei zile. După ce sticla a fost deschisă, „Iris” este valabilă 10 zile.

"Ochi de diamant"

Medicamentul „Diamond Eyes” conține substanțe active precum bigluconat de clorhexidină, taurină, acid succinic. Sunt eficiente pentru tratamentul conjunctivitei simple, prevenirea cataractei și a modificărilor degenerative ale retinei. Perioada de administrare a medicamentului „Diamond Eyes” este mai lungă și depinde de câte ori pe zi vei îngropa ochii animalului tău. Deci, dacă vă îngropați ochii o dată pe zi, durata aplicării este de 45 de zile, dacă este 2, apoi de 20 de zile, dacă este 3, apoi de 14 zile. Dacă aplicați „Diamond Eyes” în scop preventiv, atunci trebuie să-l îngropați de 2 ori pe zi, câteva cursuri de douăzeci de zile cu o pauză de 10 zile.

„Tsiprolet”

Mijloacele „Ciprolet” se bazează pe componenta ciprofloxacină, care are proprietăți bactericide, antiinflamatoare, distruge chlamydia, micoplasma, stafilococul, Pseudomonas aeruginosa. „Tsiprolet” este extrem de eficient în tratamentul bolilor infecțioase ale ochilor pisicilor și câinilor, precum și în prevenirea acestora în perioadele preoperatorii sau postoperatorii.

Este suficient ca pisicile să îngroape 1 picătură de „Tsiprolet” de 4 ori pe zi timp de 2 săptămâni în cazul unei forme simple a bolii. Dacă animalul are scurgeri mucoase purulente, clătiți imediat ochiul cu 3-4 picături pe un tampon de tifon, apoi picurați din nou 1 picătură.

"Leopard"

"Barele" este un remediu complex care conține cloramfenicol și furacilină, deci este foarte potrivit pentru tratamentul keratitei, blefaritei, Conjunctivită la pisici, atât la câini, cât și la iepuri. Acțiunea antibacteriană extinsă include uciderea bacteriilor rezistente la penicilină. Dacă „bare” este utilizat în scopuri profilactice, atunci va fi suficientă ștergerea unică a ochiului cu un tampon de bumbac înmuiat în medicament și fiecare ochi este instilat picătură cu picătură. Când vine vorba de tratament, trebuie să utilizați Bars de 4 ori pe zi, unul câte unul timp de una până la două săptămâni..

Video „Cum se tratează conjunctivita la pisici și pisici?”

Proprietarii ale căror animale de companie suferă de conjunctivită vor fi interesați de acest videoclip.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Opriți lacrimile sau care picături de ochi de pisică sunt cele mai bune pentru dvs.?