Pisici și pisici abisiniene

Pisica abisiniană este o creatură uimitoare care îi place ochiului cu eleganța sa. Picioare lungi, puternice, musculare. Urechi mari, rotunjite. Ochi, în formă de migdale, parcă nuanțați cu eyeliner. Și, desigur, haina este scurtă, strânsă pe corp, de o culoare bifată foarte neobișnuită. Fiecare păr este împărțit în trei părți colorate, mai deschise la bază și mai închise la vârfuri, ceea ce creează în total un efect de strălucire bogat. Aceasta este pisica abisiniană.

Abisinian în fotografie

Primul standard de rasă a fost stabilit în 1889, de atunci s-au schimbat multe lucruri, inclusiv culorile.

Aspect și standarde

Abisinienii sunt pisici inteligente de dimensiuni medii, cu o culoare originală. Înalt, puternic și muscular, bine echilibrat fizic și emoțional.

Cap și bot

Capul are forma unei pene modificate cu linii netede. Fruntea este bine umplută și largă. Trecerea la nas este pronunțată, dar fără vârf. Botul este rotunjit, bărbia lată. Urechile sunt mari, deschise, depărtate, foarte largi la bază. Ochii sunt mari, expresivi, în formă de migdale. Trebuie să fie înconjurat de o margine întunecată, care este înconjurată de un ton mai deschis.

Corp, labe, coadă

Corpul este flexibil, de lungime medie. Mușchii sunt bine exprimați. Labe sunt proporționale și compacte. Coada este suficient de groasă la bază și lungă.

Lână

Blana abisinienilor este strălucitoare și subțire, practic lipsită de substrat. Strâns și elastic la atingere. Se potrivește bine cu corpul. Părul se caracterizează printr-o culoare zonală: două sau trei inele colorate alternează cu un ton deschis.

Culori

Patru culori sunt recunoscute oficial pentru rasă:

  • Sălbatic (ca de obicei) - bifare neagră pe fond maroniu-roșcat;
  • Albastru (albastru) - bifare gri-albastru pe un fundal de caise;
  • Faun (cafeniu) - bifare roz-bej pe un fundal bogat de fildeș;
  • Măcriș (măcriș) - bătăi de scorțișoară pe un fundal luminos de caise;

Există încă două opțiuni: mov și ciocolată, dar aceste nuanțe nu sunt recunoscute de toate cluburile.

Caracter

Pisicile abisiniene au un caracter echilibrat și o minte ascuțită. Aceste pisici sunt sociabile, afectuoase și curioase, cu un temperament viu, agil și emoțional. Unii reprezentanți ai rasei sunt prea independenți sau răzbunători, dar aceste calități sunt de obicei rezultatul lipsei de atenție și a educației necorespunzătoare.

Pisicile abisiniene nu sunt absolut potrivite atât pentru persoanele ocupate sau inactive, cât și pentru cei care iubesc liniștea și liniștea..

Pisica abisiniană este foarte energică. În timpul zilei, are multe lucruri de făcut, așa că săraca nici măcar nu are timp să doarmă corect. Are nevoie de toate: ocolindu-și constant teritoriile, jucându-se cu jucării personale și cu lucruri care nu sunt destinate acestui lucru, spionând afacerile proprietarilor și tot ce se întâmplă în afara ferestrelor. Toate acestea sunt importante pentru a face tot timpul, deci ce vis aici. În timpul tuturor activităților sale, pisica abisiniană este nevoită să dea dovadă de inteligență și ingeniozitate maximă. Atât de mulți proprietari sunt uimiți de ingeniozitatea ei..

Datorită dragostei lor pentru jocuri și tot felului de trucuri, pisicile abisiniene sunt adesea numite clovni felini. Și prin achiziționarea unui pisoi din această rasă, vă va fi oferit clovn. Pisicile abisiniene adoră, de asemenea, să meargă pe stradă. Și ei pot să fugă acolo sau cer insistent să-i elibereze. Prin urmare, merită să învățați o pisică să meargă cu lesa încă din copilărie. Abi este ușor de învățat, acest lucru permite proprietarilor să își adapteze ușor comportamentul sau chiar să-i învețe să folosească toaleta.

Putem spune că nu te vei plictisi de pisica abisiniană, ea nu este o opțiune pentru o pisică de decor interior. Ea este o prietenă activă și participantă la toate divertismentele și petrecerile..

pisică abisiniană de aproape

Întreținere și îngrijire

În ceea ce privește jucăușul, această rasă nu are egal. Pisicile încep să se joace instantaneu și aceasta este una dintre activitățile lor preferate. Deci, dacă nu doriți ca bebelușul să vă alunge toată ziua sau să se simtă singuri de divertisment (ceea ce nu este cea mai bună idee), construiți un complex de joacă pentru abika și cumpărați mai multe jucării pentru pisici.

Nu este dificil să ai grijă de pisici abisiniene. O dată pe săptămână, li se recomandă să fie pieptănate cu o perie specială. Ei înoată, de regulă, cu plăcere și, dacă nu au entuziasm, atunci cu răbdare. Principalul lucru este că această procedură este asociată cu ceva plăcut. De exemplu, cu mângâierea gazdelor și o delicatese la final, poate un joc de a prinde picături care cad.

Este mai bine să nu tăiați ghearele, deoarece acest lucru privește o pisică energică de suportul principal și de siguranță în timpul săriturilor sau al curselor obișnuite. Dar stâlpii de zgâriere sunt pur și simplu necesari pentru ea, altfel canapeaua îi va înlocui..

Coabitarea cu alte animale

În această privință, comportamentul abisinian este dificil de prezis. De multe ori se înțeleg foarte bine cu alte pisici și câini. Al doilea va fi imediat arătat cine este șeful în casă și, dacă vecinul nu se târăște în teritoriul ocupat, atunci viața va fi liniștită. Cu păsările și rozătoarele mici, situația este mai complicată, pentru un abisin jucăuș devin adesea un obiect de vânătoare și, în curând, și o pradă dorită.

Recenzii ale rasei

După analizarea a câteva zeci de recenzii, se pot trage concluzii destul de obiective despre pisicile din această rasă abisiniană și merită să spunem că nu sunt pisici pentru toată lumea. Majoritatea recenziilor sunt destul de pozitive, dar există unele puncte care pot fi inacceptabile pentru multe familii.

captură de ecran_2 captură de ecran_1

Recenzie completă și utilă a rasei de la proprietarul abisinian:

screenshot_5 captură de ecran_4

Și încă o părere de la proprietar:

screenshot_3

Să subliniem principalele calități care sunt cel mai des menționate de proprietarii de pisici abisiniene:

  • Pisicile sunt hiperactive și curioase, trebuie să participe la toate afacerile familiale și deseori să alerge după proprietarul cozii:
  • Nu „îmblânzite”, abik-urilor nu le place să stea mult timp pe mâini.
  • Dispunerea neliniștită, dragostea pentru jocuri și înălțimi îi fac să devină huligani adevărați. Mai ales la o vârstă fragedă, acestea provoacă daune considerabile apartamentului (ruperea perdelelor, spargerea obiectelor din sticlă, stricarea plantelor de interior, ruperea pământului și spargerea ghivecelor de flori, ruperea mobilierului etc.);
  • Suprapunerile pot răni sau mușca sau zgâria;
  • Antrenamentul tăvii și scăldatul nu sunt de obicei o problemă.
  • Foarte pretentios la mâncare;

3 pisoi de rasă abisiniană

Caracteristici de hrănire

Abisinienii sunt foarte pretențioși în ceea ce privește mâncarea, dar o pisică trebuie să obțină toate elementele vitale, astfel încât crescătorii sfătuiesc adesea să aleagă o mâncare uscată bună de clasă super-premium sau holistică..

În plus, este important să ne amintim că rasa este foarte activă, ceea ce înseamnă că valoarea energetică a hranei ar trebui să corespundă cu aceasta. În aproape fiecare linie puteți găsi hrană specială pentru pisici domestice active. De 1-2 ori pe săptămână, se recomandă administrarea unei bucăți de carne crudă congelată (iepure, curcan sau carne de vită).

Dacă animalul de companie este sterilizat sau sterilizat, puteți alege o dietă adecvată, dar dietele cu conținut scăzut de calorii nu sunt de obicei necesare animalului cu energie ridicată..

Sănătate

Punctele slabe ale pisicilor abisiniene includ gingiile, rinichii și ochii. Pisicile sunt predispuse la gingivită (inflamația gingiilor) și la formarea tartrului. Se remarcă o predispoziție genetică la o boală numită amilodioză a rinichilor, care poate duce ulterior la insuficiență renală. Alte probleme moștenite sunt anemia dependentă de PK și atrofia retinei.

Abisinienii aparțin unei rase de maturizare timpurie, pubertatea poate începe la 4-5 luni, acest lucru nu este neobișnuit și nu este o patologie. Speranța de viață în medie 13-14 ani.

Selecția și prețul pisoiului abisinian

Pisoii de la cattery cu un pedigree bun costă de la 15.000 de ruble. Dacă luați un copil fără documente sau clasă de animale de companie, adică nu este destinat expunerii și reproducerii dintr-un motiv oarecare, atunci prețul scade imediat de două ori și variază între 8-10 mii de ruble. Și bebelușii care s-au născut la amatori (fără documente) sunt uneori dați la un preț de 1-5 mii de ruble, dar mestizii se găsesc adesea printre aceștia.

pisică și pisoi abisinian

femela gri abisiniană

pisică abisiniană

pisoii abisinieni

pisică abisiniană din fotografie

Recenzie video a pisicilor abisiniene:


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici și pisici abisiniene