Vitamine pentru pisoi: cum să îmbunătățiți sănătatea animalului de companie

KittyPisicuțele aduc bucurie în casă: drăguțe, pufoase, jucăușe - le poți urmări mult timp jocurile și farsele. Dar pentru o dezvoltare deplină și o activitate ridicată, bebelușii pufoși trebuie să mănânce corect și într-un mod echilibrat. Vitaminele vor fi una dintre componentele unei nutriții adecvate pentru un pisoi. Viitorul proprietar ar trebui să știe de care dintre ele are nevoie animalul de companie, care este lipsa, cum să aleagă complexul potrivit dintre cele de pe piață.

Pentru ce are nevoie un pisoi de vitamine?

Corpul felin are o structură biochimică complexă, pentru funcționarea sa normală este necesar să se mențină echilibrul mineralelor și să se consume substanțele necesare. Fără ele, animalul se va dezvolta incorect - vederea poate fi afectată, creșterea anormală a oaselor și a ghearelor va dispărea și starea generală de sănătate se va agrava.

Modern mâncare uscată de înaltă clasă sunt îmbogățite cu vitamine, dar dacă dieta pisoiului constă în produse naturale sau alimente de clasă bugetară, atunci trebuie să ia în plus complexe speciale.

Nu întotdeauna pisicile pot naște singure. Uneori animalele de companie au nevoie de ajutorul proprietarului. Deci merită să știți, cum să te pregătești pentru nașterea unei pisici, cum se determină sexul unui pisoi, ce poți numi o pisică.

La ce vârstă să dai vitamine pisicilor

Încep să le introducă în dietă după înțărcarea pisoiului de la mamă - la vârsta de 1,5-2 luni.

Există preparate sub formă de picături care pot fi administrate încă din primele zile de viață ale pisoiilor. Dar acestea sunt necesare în cazurile de risc crescut de lipsă de nutrienți..Kitty

De ce vitamine au nevoie de obicei animalele de companie mici?

În alimentele uscate și complexele de vitamine, totul este echilibrat și satisface nevoile unei pisici mici. Dar este important să știm ce este inclus și de ce este responsabil în corpul animalului. Aceste cunoștințe vor fi utile pentru determinarea hipo- sau hipervitaminozei..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu caracteristicile hrănirii pisoilor, precum și avantajele și dezavantajele acestor mărci de alimente uscate: Farmina, „Gina”, „Akana”, Royal Canin, Prima alegere.

Vitamina A

Retinolul trebuie și trebuie ingerat în mod regulat de un animal de companie timp de până la 6 luni. Această vitamină este importantă pentru creșterea și reînnoirea celulelor, pentru piele și vederea excelentă..

Știați? Conținutul ridicat de vitamina A poate duce la moarte, deci este periculos să mănânci ficatul unor animale - urși polari, rechini.

Vitamine B

Acest grup include următoarele substanțe:

 • ÎN 1 - important pentru digestia corectă a alimentelor și pentru metabolismul normal. Participă la descompunerea carbohidraților și dă energie animalului;
 • ÎN 2 - este necesar pentru creșterea masei și a stratului moale sănătos;
 • LA 5 - pentru funcționarea rinichilor, a pielii și a blănii sănătoase. Fără ea, va apărea dermatită, în timpul năpârlirii, părul va cădea puternic;
 • LA 6 - este necesar pentru asimilarea alimentelor, în special a proteinelor, pentru a elimina convulsiile;
 • LA 12 - cu participarea sa, ficatul și sistemul nervos al animalului de companie funcționează.
Pisică

Vitamina D

La fel ca un copil uman, vitamina ajută pisica să absoarbă calciu, este responsabilă de absența rahitismului, de creșterea normală a oaselor, a dinților și a ghearelor.

Vitamina E

Este un antioxidant care previne intrarea radicalilor liberi în corpul pisoiului. Responsabil pentru sistemul de reproducere și pubertate al animalului de companie.

Vitamina K

Este necesar pentru o coagulare bună a sângelui. Deficitul de vitamina K cauzează foarte des o abundență de pești în dieta unui pisoi. Dacă, din anumite motive, peștele predomină în dietă, asigurați-vă că dați suplimentar această vitamină.

Deficitul de vitamine: cum să detectăm și ce să facem

Adesea, proprietarii nu cunosc regulile pentru pregătirea unei diete complete pentru o pisică tânără sau îi hrănesc mâncare „umană”. În astfel de situații, este posibil un dezechilibru al substanțelor și absența oricărei vitamine..Pisică și pește

Simptome și semne ale deficitului de vitamine

Cu deficit de vitamine, sănătatea animalului de companie suferă, comportamentul său se schimbă, rutina zilnică obișnuită este întreruptă:

 • bebelușul devine inactiv, își pierde interesul pentru jocuri și jucării, doarme mult;
 • își pierde încrederea în mișcare, apare stângăcie, piciorul, se clatină la mers;
 • haina devine plictisitoare și începe să cadă;
 • scăderea drastică în greutate, lipsa creșterii în greutate, oasele coastei și coloana vertebrală proeminente.
 • boli frecvente.
Aceste semne sunt suficiente pentru a-i arăta animalului de companie medicului suplimentele nutritive necesare..

afla, care sunt bolile pisoiilor.

Cum să înțelegeți ce vitamină lipsește unui pisoi

Numai un medic poate determina exact ce lipsește după primirea rezultatelor testului.

Primele „clopote” ale problemei pot fi unele simptome specifice în absența oricăror elemente:

 • A - ochi apoși, probleme cu digestia alimentelor, respirație grea;
 • B - slăbiciune generală, alimentele sunt slab absorbite, părul cade, greutatea scade, probleme cu sistemul musculo-scheletic;
 • C - dinții cad, animalul este adesea bolnav, apare scorbut;
 • D - rahitism, curbura oaselor și a coloanei vertebrale, creșterea slabă a animalului;
 • K - pofta de mâncare se strică, agresivitatea crește, cu răni sângele nu se coagulează mult timp.
Știați? Decalajul dintre numele vitaminelor de la E la K este cauzat de denumirea eronată a vitaminelor descoperite - ulterior s-a dovedit că toate substanțele nou descoperite sunt incluse în grupa B.
Kitty

Cum să alegi vitaminele pentru bebelușul tău

Numai un medic va putea alege medicamentele sau complexele potrivite după examinarea și studiul analizelor. Acesta va fi modul în care va putea determina ce îi lipsește animalului, ce și în ce proporție să adauge.

afla, cum să crești un pisoi.

Cum să alegi vitaminele potrivite pentru un pisoi pentru fiecare zi

Există o selecție destul de extinsă de medicamente pe piață - acestea diferă sub formă de eliberare, compoziție, scop (de exemplu, pentru diferite rase). Prin urmare, pentru alegerea corectă, este important să aveți cât mai multe informații despre produs..

Interesant de citit cele mai scumpe rase de pisici.

Selectarea formei

Produse similare sunt disponibile în următoarele forme:

 • tablete sau capsule;
 • pulberi;
 • picături;
 • geluri;
 • injecții.
Proprietarul decide ce formă să aleagă, în funcție de solicitările și obiceiurile animalului de companie. Unelor pisici nu le plac sau nu pot roade pastilele, altele vor folosi pulberi sau geluri solubile în apă, iar pisicile foarte mici au nevoie de picături. Medicul prescrie injecții pentru animalele bolnave și slăbite.Vitamine pentru pisici

Selecția compoziției

De asemenea, diferă prin compoziție:

 • preparatele complexe sunt cele mai populare tipuri. Astfel de preparate sunt îmbogățite cu alte minerale și acizi necesari animalului de companie;
 • separat - în cazul unei diete înclinate și a absenței unei vitamine specifice, poate fi necesar să achiziționați o vitamină specifică, fără aditivi suplimentari.
Important! Complexul sau tipul corect de medicament poate fi selectat numai de un specialist. Nu trebuie să alegeți droguri fără sfatul său, deoarece dacă faceți o greșeală, puteți provoca un prejudiciu grav sănătății animalului dvs. de companie.
Recenziile bune ale crescătorilor și iubitorilor de pisici au următoarele medicamente disponibile în farmaciile veterinare:
 • GIMPET Filele pentru copii;
 • Beaphar Kittys junior;
 • 8 in 1 Excel Brewers;
 • Mineral de pisică Canina cu calciu;
 • Vitamine masticabile Hartz Everyday cu taurină.
GIMPET Filele pentru copiiCrescătorii unor rase ar trebui să participe la selectarea unui complex conceput special pentru pisicile lor..

Deci, pisicile britanice au nevoie de un complex cu un conținut crescut de calciu datorită oaselor mari și puternice, dar Scottish Fold, dimpotrivă, are nevoie de mai puțin calciu - astfel încât urechile să rămână căzute și să nu strice exteriorul.

Cum să dai vitamine animalului tău de companie

Doar un medic veterinar vă va spune doza corectă, pe baza conținutului medicamentului, a concentrației și a efectului dorit. Numai prin respectarea recomandărilor sale va fi posibil să se realizeze efectul terapeutic necesar..

Când luați profilactic sau ca supliment, trebuie să urmați instrucțiunile de utilizare a medicamentului selectat, ținând cont de greutatea pisoiului.

Important! În orice caz, este imperativ să se monitorizeze îndeaproape reacția animalului la începutul administrării medicamentelor - este foarte posibil să apară o alergie sau intoleranță la orice componentă.

Ce trebuie făcut dacă pisoiul nu vrea să mănânce vitamine

O pisică este un animal pretentios și poate refuza vitaminele sau mâncarea dacă ceva din ea nu i se potrivește. În acest caz, ar trebui să contactați un specialist și să analizați problema care a apărut - la urma urmei, motivul poate fi mic:

 • nu-mi place gustul - este necesar să-l înlocuiți cu un alt preparat cu gust diferit;
 • nu-mi place forma - pisicile refuză adesea să înghită pastile. În acest caz, puteți alege un gel sau o pulbere și să le amestecați în alimente sau să măcinați tabletele existente în pulbere și, de asemenea, să le adăugați în alimente..
Pilula pentru pisiciAlegerea vitaminelor este o afacere responsabilă. Merită să ne amintim că medicamentele de înaltă calitate nu pot fi ieftine, nu sunt vândute în greutate pe piață - nu este nevoie să economisiți bani dacă se ia decizia de a include aditivi în dietă. Și asigurați-vă că primiți sfaturi de la un medic veterinar - numai un specialist competent va selecta corect complexul necesar, ținând seama de caracteristicile de dezvoltare și starea pisoiului.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitamine pentru pisoi: cum să îmbunătățiți sănătatea animalului de companie