Bobtail kuril (foto): pisică rusă cu coadă scurtă

Principala caracteristică a pisicilor Kuril Bobtail este o coadă scurtă.

Clasificare

Origine: Rusia, Insulele Kuril

Clasă: conform clasificării FIFe - grupa a 3-a (cu părul scurt și somali). Conform clasificării WCF - grupa a 2-a (pisici semi-lungi) și grupa a treia (cu părul scurt).

Folosind: pisica domestica

Culoare: toate culorile sunt recunoscute, cu excepția ciocolatei, liliacului, scorțișoara, cerbului, precum și culorilor acromelanice

dimensiuni: lungimea cozii: 1,5-8 cm - greutate: masculi - 6-10 kg, femele - 3-6 kg

Speranța de viață: 12-17 ani

Bobtail Kuril este o pisică puternică și musculoasă, deloc asemănătoare celorlalți reprezentanți ai familiei feline și care nu are legătură cu rase populare de pisici.

Personajul lui Kurilian Bobtails seamănă mai mult cu câinii - sunt animale loiale și loiale, protejându-și întotdeauna stăpânul și avertizându-l de pericol.

Este greu de crezut, dar pisica Kurilian Bobtail este capabilă să memoreze și să execute comenzi, totuși, în funcție de dispoziție - o pisică cu adevărat felină încă nu poate fi luată.

O trăsătură externă caracteristică a bobtail-urilor Kurilian este o coadă scurtă de pompom, care atrage imediat atenția și picioarele lungi din spate.

Sociabilitate, agilitate și inteligență naturală, dăruire uimitoare față de om și familia sa - toate acestea sunt despre pisicile Kurilian Bobtail

Sociabilitate, agilitate și inteligență naturală, devotament uimitor față de om și familia sa - toate acestea sunt despre pisicile Kurilian Bobtail. Dar, trăsături similare pot fi găsite la alte rase, de exemplu - Cornish Rex.

Istoria rasei

Kurilian Bobtails (fotografia prezintă pisica în toată splendoarea ei) sunt o rasă aborigenă.

Reprezentanții săi locuiau pe Insulele Kuril, în principal pe insula Kunashir și pe insula Iturup, după cum se spune, de la începutul secolului al VIII-lea..

Au început să fie exportate pe continent abia la sfârșitul secolului trecut..

Primul standard pentru Bobtailul Kurilian a fost adoptat în 1991, în 2009 clasificările WCF și FIFe au recunoscut două soiuri ale acestei rase: cu părul scurt și semi-cu părul lung.

Psihologie

Sociabilitate, agilitate și inteligență naturală, dăruire uimitoare față de om și familia sa - despre aceste pisici, într-o măsură mai mică, putem spune că ele "umblă singuri".

Alte trăsături de caracter:

  • Prietenie. Kurilian Bobtails sunt pisici însoțitoare de vânătoare. Reprezentanții acestei rase, cum ar fi pisici thai sociabil, la fel de bun nu numai pentru proprietar, ci și pentru toți membrii familiei. Înțelegeți-vă cu alte animale.
  • Activitate. Animale active cu multă energie, cu siguranță trebuie să ofere spațiu pentru joacă.
Bobilul Kuril este o pisică destul de sociabilă, ea tratează la fel de bine nu numai pe proprietar, ci și pe toți membrii familiei

Bobtailul Kuril este o pisică destul de sociabilă, tratând la fel de bine nu numai proprietarul, ci și toți membrii familiei

  • Învățabilitate. Kurilian Bobtails nu va face niciodată ceea ce nu are voie să facă, îl înțeleg pe proprietar aproape prima dată și sunt antrenabili. Fumătorii nu vor avea niciodată problema tapetului dezbrăcat sau toaletă în locul greșit.
  • Masculinitate. Pisicile din această rasă îl vor proteja întotdeauna pe proprietar de pericole. Există multe cazuri cunoscute când Kurilian Bobtail a avertizat în prealabil o persoană despre un cutremur, o scurgere de gaz și alte posibile dezastre..
  • Instinct de vânătoare. Bobtailuri Kurilian, cum ar fi caracalii sau manul, captori de șobolani și pescari excelenți, instinctul lor de vânătoare este foarte pronunțat, de aceea este mai bine să nu țineți pisicile în aceeași casă împreună cu rozătoarele, păsările, peștii.

Important! De obicei, pisicile își atribuie un rol primordial în familie, distribuind membrii familiei în funcție de rânduri și acordându-le o importanță secundară. În timpul pubertății (5-6 luni), trebuie să explicați ferm, dar cu blândețe, animalului dvs. de companie care se ocupă de familie.

Bobtail-urile sunt animale active cu o cantitate mare de energie, cu siguranță trebuie să ofere spațiu pentru joacă

Bobtail-urile sunt animale active cu o cantitate mare de energie, cu siguranță trebuie să ofere spațiu pentru joacă

Cerere

În habitatul lor natural, Kurilian Bobtails sunt vânători excelenți.

Pe insule, aceste pisici salvează casele de rozătoare, găsind găuri pentru șobolani și distrugând familii întregi. Prin urmare, nu trebuie păstrate cu animalele de companie. degu veverițe sau lemmings.

Kuriles, cum ar fi Vanam turcesc, nu le este absolut frică de apă, pescuiesc bine și vor găsi întotdeauna mâncare pentru ei înșiși.

Într-un mediu casnic, acestea sunt animale de companie active și energice, interlocutori și membri egali ai familiei, precum și pisici ragdoll.

Kurilian Bobtails nu va face niciodată ceea ce nu are voie să facă, îl înțeleg pe proprietar aproape de la prima încercare și sunt antrenabili

Kurilian Bobtails nu va face niciodată ceea ce nu are voie să facă, îl înțeleg pe proprietar aproape de la prima încercare și sunt antrenabili

Cum să alegi un pisoi

Astăzi, pisicile de bobtail kurilian sunt destul de frecvente și puteți alege un pisoi pentru fiecare gust.

Se recomandă să luați un animal de companie mic nu mai devreme de trei luni, în această perioadă puteți fi sigur că bebelușul se va înțărca ușor din laptele matern și va deveni independent.

Pisicuțele sănătoase Kurilian Bobtail sunt active și jucăușe, nu agresive. Au nasul ud, ochii și urechile curate.

Kurilii pur-rasa au culori recunoscute (cel mai probabil alb, maro, tortie, negru).

Coada este mică sub formă de pompon, capul este trapezoidal.

Ginger Kitten - curilian bobtail

Ginger Kitten - curilian bobtail

Defectele și defectele sunt considerate a fi spate prea curbate, lipsa cozii, coada lungă, coada dreaptă scurtă, precum și culorile nerecunoscute.

Kurilian Bobtail, al cărui preț variază între 1.500 și 5.000 de mii, poate fi necurat, defect, fără pedigree.

Costul fumătorilor de rasă poate ajunge la 15-30 de mii de ruble.

În habitatul lor natural, Kurilian Bobtails sunt vânători excelenți. Pe insule, aceste pisici salvează casele de rozătoare, găsind găuri pentru șobolani și distrugând familii întregi. Kurilii nu se tem deloc de apă, pescuiesc bine și vor găsi întotdeauna mâncare pentru ei înșiși

În habitatul lor natural, Kurilian Bobtails sunt vânători excelenți. Pe insule, aceste pisici salvează casele de rozătoare, găsind găuri pentru șobolani și distrugând familii întregi. Kurilii nu se tem deloc de apă, pescuiesc bine și vor găsi întotdeauna mâncare pentru ei înșiși

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Blana lui Kurilian Bobtails este unică, nu se încurcă și nu formează încurcături, nu are un strat de acoperire.

Acest strat nu necesită întreținere oneroasă.

Este suficient să spălați pisicile din această rasă o dată la 1-2 luni, deși procedurile de apă fără agenți de curățare pot fi folosite mai des - Kurile adoră să înoate.

Pentru mai multe informații despre cum să speli o pisică, vezi articolul https://kot-pes.com/kak-pomyit-kota/

În pieptănare furminator parul pisicilor nu are nevoie.

Bobtail-urile nu trebuie să-și tundă unghiile, merită să monitorizați starea dinților și a urechilor.

În prezența descărcării din ochi, este necesar să le tratați cu soluții medicale speciale..

Insulele Kuril sunt foarte sensibile, în absența atenției și îngrijirii, pisicile pot deveni deprimate

Insulele Kuril sunt foarte sensibile, în absența atenției și îngrijirii, pisicile pot deveni depresive

Conținut și educație

Atât într-un apartament, cât și într-o casă de țară, Kurilian Bobtails se simte la fel de confortabil.

Pisicile acestei rase sunt jucăușe și pot fi extrem de neliniștite - trebuie să existe spațiu în casă pentru jocuri și curse de pisici..

Insulele Kuril sunt foarte sensibile, în absența atenției și îngrijirii, pisicile pot deveni depresive.

Mai multe despre depresia felină: https://kot-pes.com/depressiya-u-koshek-simptomy/

Este ușor să educați insularii, datorită ingeniozității lor naturale, ei nu vor face niciodată rău proprietarului.

Este recomandabil să cumpărați sau faceți un post de zgâriere pentru un animal de companie, și, de asemenea, cumpărați guler de purici și căpușe - pentru mers.

Alimente

Dieta de Bobtailuri Kurilian trebuie să fie echilibrată, indiferent de, mâncare uscată sau natural.

În niciun caz aceste tipuri de alimente nu trebuie amestecate. Bobtail-urile sunt hrănite în conformitate cu următoarea schemă:

  • Pisoii de până la trei luni - de 6 ori pe zi
  • Pisoii de până la șase luni - de 4 ori pe zi
  • Pisicile după nouă luni - de 2 ori pe zi
Atunci când alegeți mâncare naturală, ar trebui acordată preferință acelor produse care sunt mai naturale pentru bobtail - acestea sunt carne, pește de mare, alimente vegetale.

Atunci când alegeți mâncare naturală, ar trebui acordată preferință acelor produse care sunt mai naturale pentru bobtail - acestea sunt carne, pește de mare, alimente vegetale.

Important! Deoarece pisicile sunt animale nocturne, hrana ar trebui să le fie dată noaptea. Mâncarea curată trebuie să fie întotdeauna lângă mâncare.

Atunci când alegeți mâncare naturală, ar trebui acordată preferință acelor produse care sunt mai naturale pentru bobtail - acestea sunt carne, pește de mare, alimente vegetale..

Sănătate

Boli tipice

Kurilian Bobtails sunt o rasă felină neobișnuit de sănătoasă.

Selecția naturală veche de secole a exclus bolile genetice și congenitale la aceste pisici.

Sunt animale sănătoase și vesele, care, totuși, pot prelua boli acasă..

Stratul bobtail-urilor Kurilian este unic, nu se încurcă și nu formează încurcături, nu are un substrat. Acest strat nu necesită o întreținere oneroasă

Stratul bobtail-urilor Kurilian este unic, nu se încurcă și nu formează încurcături, nu are un substrat. Acest strat nu necesită o întreținere oneroasă

Principalii dușmani ai bobtail-urilor pot fi helminthiases, în special opisthorchiasis.

Pentru a evita dezvoltarea bolilor parazitare, se recomandă nu numai să deparazitați în mod regulat animalul, ci și să îl hrăniți cu alimente de înaltă calitate, tratamentul termic al cărnii și peștilor..

Citiți mai multe despre cum să tratați pisicile pentru viermi în articol. https://kot-pes.com/glisti-u-koshek/

Vaccinări

Primele vaccinări Pisicuțele Kurilian Bobtail se fac la vârsta de 8-12 săptămâni, vaccinarea se repetă după două până la trei luni, apoi procedura se efectuează anual.

Nu se recomandă vaccinarea pisoiilor la vârsta de 4-7 luni (perioada schimbării dinților). Înainte de vaccinare, se efectuează un examen medical.

Kurilian Bobtail este o rasă de pisici neobișnuit de sănătoasă. Selecția naturală veche de secole a exclus bolile genetice și congenitale la aceste pisici

Kurilian Bobtail este o rasă de pisici neobișnuit de sănătoasă. Selecția naturală veche de secole a exclus bolile genetice și congenitale la aceste pisici

Tricotare

Pisicile Kuril curg târziu - la 2-4 ani, da naștere 3-4 pisoi.

Pisicile sunt dezlegate până la doi ani, acasă nu mătură teritoriul dacă nu mai sunt pisici din aceeași rasă în casă.

Împerecherea trebuie făcută cu un partener sănătos și de rasă care să respecte standardele.

Anna Lyakhovich6 Rezumat general Agresivitate caracteristică 2 Adaptabilitate8 Activitate6 Greutate6 Formare8 Prietenie 10 Plăcere 6 Inteligență8 Zgomot4
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bobtail kuril (foto): pisică rusă cu coadă scurtă