Vitamine cu taurină pentru pisici

Să ai grijă de pisica ta iubită este o mare responsabilitate. Apariția unui animal de companie în casă este întotdeauna o mare bucurie. Cu toate acestea, îngrijirea necesită un efort uriaș. Aceasta include schimbarea la timp a tăvii, afecțiune, atenție și cel mai important - nutriție, unde Taurina pentru pisici este considerată pe bună dreptate o componentă importantă. Această substanță este de neînlocuit. Mai mult, indivizii sălbatici îl pot sintetiza. Se găsește neapărat în alimentele consumate. Pentru animalele de companie, reaprovizionarea cu Taurină este absorbită împreună cu mâncarea. 

Dar, în același timp, aminoacidul a jucat întotdeauna un rol cheie în viața animalului..

 • Asigură funcționarea corectă a mușchiului inimii.
 • Susține sistemul nervos, este un puternic antioxidant celular.
 • Afectează vederea prin inhibarea regresiei senile.
 • Ajută la sintetizarea sărurilor biliare, care sunt necesare pentru digestia grăsimilor din intestinul subțire.
 • Sprijină corect sistemul imunitar.

Taurina trebuie să fie prezentă în mâncare pentru o pisică care poartă descendenți. Promovează dezvoltarea normală, formarea fetală. Pentru prima dată, problema lipsei de aminoacizi la pisicile domestice a fost descoperită în anii 1950-70. Apoi a început producția în masă de furaje în Europa. În curând, crescătorii de pisici au început să apeleze la specialiști experimentați în clinicile veterinare. Proprietarii de bovine domesticite au observat o deteriorare vizibilă a vederii la animalele de companie, abateri evidente în activitatea inimii. Pisicile nefericite au început să pară foarte triste chiar și în exterior.

În cursul cercetărilor, s-a dezvăluit că o anumită cantitate de Taurină pentru o pisică este extrem de importantă. Substanța nu poate fi înlocuită și fără ea, animalele iubite pur și simplu se „topesc” în fața ochilor noștri. Cu toate acestea, în primele etape de producție a furajelor finite, acest fapt nu a fost luat în considerare.. Astăzi Taurina este prezentă în ele în mod implicit. Dar acest lucru se aplică numai hranei profesionale și nu contrafacerilor ieftine care seamănă cu rumegușul necomestibil. O astfel de hrană nu va putea să satureze corpul pisicii cu o cantitate suficientă de aminoacizi, ceea ce va duce cu siguranță la consecințe nocive..

Deficiență de acid și consecințe

Simptomele lipsei de Taurină în corpul pisicii sunt extrem de lente. Depinde de vârsta animalului de companie. În majoritatea cazurilor, acestea progresează de la 5 luni la 2 ani înainte de a deveni evidente.. Dacă vitaminele necesare organismului pentru pisicile cu Taurină nu sunt furnizate, simptomele deficitului nu sunt dificil de determinat..

 • Retina ochiului începe treptat să degenereze, vederea se deteriorează.
 • Mușchiul inimii este slăbit, ducând la cardiomiopatie dilatată.
 • Indigestia se observă din cauza lipsei de Taurină în sărurile biliare.

Este destul de ușor să remediați situația rapid. Pentru ca corpul pisicii să înceapă să primească o cantitate suficientă de Taurină, este necesar doar să transferați animalul adorat în hrana profesională. De asemenea, pot fi necesare suplimente nutritive. Principalul lucru este să diagnosticați deficitul de taurină în timp util. În caz contrar, atrofia retinei va duce în mod necesar la orbire completă, iar cardiomiopatia dilatată poate provoca chiar moartea prematură a animalului de companie..

Unde se găsește aminoacidul

Beneficiile Taurinei pentru o pisică sunt de neprețuit. Cu toate acestea, nu fiecare proprietar știe exact ce produse conțin această substanță. Într-adevăr, printre crescătorii de pisici, se pot găsi nu numai susținătorii înfocați ai hranei gata făcute. Mulți oameni preferă să le ofere animalelor de companie mâncare regulată.. Apoi, ar trebui să studiați cu atenție lista alimentelor care conțin Taurină, care este necesară pentru a menține funcționarea normală a corpului..

 • Curcan și pui negru.
 • Fructe de mare crude, ton, pește roșu.
 • Inima si ficatul de vita.
 • Gâtul și spatele puiului.
 • Brânză, iaurt, lapte.

Taurina este prezentă și în ouă. Nu este conținut în cantități mari care pot fi măsurate în timpul cercetării în plante superioare. Au fost testate produse fără aminoacizi, cum ar fi semințe, legume, cereale și leguminoase. În timpul numeroaselor studii, au studiat în detaliu cantitatea de Taurină conținută în diferite alimente. O atenție specială a fost acordată metodelor de preparare. O proprietate importantă a unei substanțe este solubilitatea substanțială în apă. Acesta este motivul pentru care este atât de important să respectați metodele specifice de gătit pentru a păstra Taurina în ea..

Diagnosticul și tratamentul deficienței

După ce am aflat de ce o pisică are nevoie de Taurină, este destul de simplu să identificăm deficiența acestei substanțe în corpul animalului. Simptomele frecvente includ vedere încețoșată, slăbiciune fizică, somnolență și letargie, căderea părului, deteriorarea smalțului dinților, pierderea poftei de mâncare.

Dacă se găsesc primele semne, trebuie să contactați imediat o clinică veterinară calificată. Pentru a afla în ce norme conține Taurina în organism, este necesar un test de sânge.

După ce tehnicienii experimentați de laborator au stabilit nivelul de aminoacizi, un specialist calificat va explica imediat ce preparate care conțin taurină ar trebui introduse în dieta pisicii. Soluțiile moderne, care sunt adesea utilizate în practica veterinară, includ utilizarea suplimentelor alimentare speciale. Principalul lucru pe care crescătorii trebuie să-l amintească este că nu s-a constatat că Taurina dăunează pisicilor în numeroase studii. Cu toate acestea, o deficiență a acestui aminoacid poate provoca boli care pot duce chiar la moarte..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitamine cu taurină pentru pisici