Picături pentru ochi cu levomicetină pentru pisici

Bolile oculare sunt destul de frecvente la pisici. Printre acestea, conjunctivita este liderul, ceea ce afectează semnificativ calitatea vieții unui animal de companie și poate duce la complicații sub formă de puroi în ochi și orbire. Picăturile pentru ochi Levomycetin pentru pisici pot evita multe probleme, cu toate acestea, acestea trebuie utilizate corect, calculând doza.

Medicamentul Levomycetin are un efect local rapid și, atunci când este aplicat, vindecă nu numai ochii, ci și nasul. Aceste picături sunt recomandate pentru a fi utilizate pentru boli infecțioase, inclusiv:

  • conjunctivită acută sau cronică;
  • keratită;
  • ulcer corneean;
  • blefarită.

Levomicetina este capabilă să vindece bolile cauzate de un agent patogen infecțios pe care alte medicamente nu le pot depăși. Picăturile pot fi folosite și în perioada postoperatorie pentru a trata ochiul de bacterii, după îndepărtarea obiectelor străine și a altor situații de urgență.

Antibioticul este utilizat în perioada de reabilitare pentru a evita infecția în ochii pisicii. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că medicamentul va rămâne neputincios dacă lacrimarea și alte simptome sunt rezultatul unei alte boli. Poate fi chlamidia, peritonita virală sau micoplasmoza.

Cum să îngropi ochiul unei pisici?

În primul rând, dacă pisica are ochi apoși, sângerări și alte simptome neplăcute, trebuie să contactați un specialist certificat la clinică. După ce medicul vă prescrie un tratament, trebuie să urmați instrucțiunile acestuia. În același timp, este important să ne amintim că garanția sănătății și a tratamentului de succes depinde nu numai de remediul corect selectat, ci și de utilizarea corectă a acestuia..

Nu vă faceți griji că pisica va fi rănită, deoarece procedura de instilare a ochilor cu Levomycetin este nedureroasă și nu va provoca durere.

Pentru a picura Levomycetin pe o pisică, trebuie să o luați în poală și să o mângâiați, să o calmați. Animalul de companie ar trebui să stea cu spatele proprietarului, deoarece în acest fel nu va vedea sticla de droguri.

Înainte de îngropare, blana din jurul ochilor este spălată cu o cârpă umedă înmuiată în apă fiartă. Ochii, curățați de puroi și alte secreții, sunt deschise cu grijă, trăgând pleoapa inferioară, iar picăturile sunt instilate cu Levomycetin pentru ochii pisicii.

Timp de câteva minute, pisica trebuie ținută în brațe, fără a-i permite să înceapă să se zgârie la ochi. Este posibil ca produsul să vă usture puțin pleoapele. Este necesar să repetați procedura conform instrucțiunilor medicului..

Contraindicații și efecte secundare

Numai un medic veterinar ar trebui să prescrie Levomycetin picături la o pisică, deoarece autodiagnosticul la domiciliu poate provoca complicații. Contraindicația utilizării medicamentului este o intoleranță individuală la medicament, precum și boli cronice ale rinichilor și ficatului..

Efectele secundare la utilizarea Levomycetin sunt rare, dar totuși, în unele cazuri, poate provoca modificări ale tensiunii arteriale la o pisică, indigestie, stomatită și enterocolită. Dacă apar simptome suspecte, tratamentul trebuie întrerupt.

Amintiți-vă că numai asistența în timp util a unui animal de companie îl poate salva de boli, inclusiv lacrimarea ochilor și conjunctivita..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru ochi cu levomicetină pentru pisici