O zestre pentru adaptarea timpurie a unui pisoi la o nouă casă

Un pisoi este un organism viu pufos, amuzant și foarte inteligent. El va petrece următorii 15-20 de ani cu tine. Va deveni prietenul și ajutorul tău. Trebuie să vă pregătiți pentru apariția sa în casa dvs. așa cum v-ați pregăti pentru apariția unui copil. Confort, siguranță, mâncare, jucării - este de dorit ca toate acestea să apară în casă înainte de pisoi.

În primul rând, trebuie să asigurați siguranța pisoiului. Ce ar putea fi periculos?

 1. Aparate electrice, fire.
 2. Unele plante de interior.
 3. Hrana pentru alte animale.
 4. Produse chimice de uz casnic.
 5. Obiecte de uz casnic: benzi de cauciuc pentru papetărie, pungi de plastic, fire etc..
 6. Colțuri retrase.

Uită-te cu atenție în jurul tău. Tot ce este posibil: produse de curățat și detergenți, aparate electrice periculoase, obiecte de uz casnic, depuse în locuri inaccesibile pisoiului. Încercați să închideți fisuri înguste. Păstrați ușile dulapului bine închise.

Lucruri de care un pisoi are nevoie mai întâi:

 1. Toaletă, lingură și așternut.
 2. A hrani.
 3. Boluri pentru apă și alimente.
 4. Zgâriere post.
 5. Geantă de transport pentru o pisică.
 6. Jucării.

O toaletă închisă foarte convenabilă Curver Petlife: umplutura practic nu se răspândește din ea, filtrul de cărbune nu permite răspândirea mirosurilor neplăcute, pisoiul este confortabil într-un spațiu închis. Iar toaleta asta arată foarte elegantă. Este convenabil să îndepărtați excrementele cu o lingură specială cu o plasă. Umplutura pentru primele două săptămâni este mai bine să se utilizeze la fel ca în casa anterioară..


La început, este mai bine să folosiți mâncarea obișnuită, astfel încât, pe fondul stresului mișcării, stomacul supărat să nu funcționeze. Este mai bine să folosiți hrană de calitate super-premium, holistică sau carne.

Bolurile pentru alimente și apă trebuie să fie realizate din materiale igienice: metal sau ceramică. Acestea trebuie spălate cu apă și săpun în fiecare zi. Dacă doriți să cumpărați vase luminoase pentru bebelușul dvs., atunci este mai bine să le cumpărați din plastic de înaltă calitate.


Un post de zgâriere este unul dintre cele mai esențiale elemente. Vă va ajuta să vă păstrați mobilierul și pereții. Într-o cameră mare, ar trebui folosite mai multe stâlpi de zgâriere. Un loc de joacă mare în care pisoiul se poate distra și un post simplu de zgâriere undeva lângă intrare sau locul de dormit preferat poate satisface nevoia de zgâriere.


Un pisoi are nevoie de multe jucării diferite: mingi, șoareci, teasere - alegerea este cu adevărat imensă, iar în acest caz problema calității este foarte importantă. Multe pisici adoră șoarecii de bumbac catnip și aproape toată lumea iubește teaserele de pene, cum ar fi Rotman Disign. Puteți achiziționa chiar o astfel de jucărie cu numele rasei dvs.!


Un purtător este un fel de casă portabilă pentru o pisică, deci trebuie să îndeplinească toate cerințele unei case: pentru a asigura calitate, confort și siguranță. Pungile de transport pentru pisici de la producătorul american Sturdi Products s-au dovedit a fi excelente. Sunt fabricate din materiale rezistente la uzură de înaltă calitate, fermoarele sunt largi și echipate cu încuietori, fundul este dens, ferestrele din plasă asigură o ventilație excelentă și există o saltea groasă moale în interiorul suportului. Un astfel de transportator vă va servi mulți ani, este convenabil să călătoriți cu el într-o mașină, tren și avion..

Adaptare într-o casă nouă

Reguli pentru a ajuta pisoiul să se obișnuiască mai repede cu el:

 1. La început, spațiul ar trebui să fie limitat la o cameră mică.
 2. Mâncarea, apa și tava trebuie să fie disponibile gratuit.
 3. Nu-ți impune compania pe pisoi.
 4. Fii calm și răbdător.
 5. Folosește așternutul preferat al pisoiului tău.
 6. Mâncarea ar trebui, de asemenea, să fie familiară..

Lucrurile pentru pisoi trebuie pregătite în avans. Un spațiu mare și necunoscut poate fi dezorientant pentru micuțul tău. Organizați o cameră mică pentru el cu un minim de colțuri. Așezați tava, mâncarea și apa acolo. Puteți extinde spațiul după ce pisoiul începe să folosească în mod regulat tava..

Expresii zgomotoase ale încântării tale, stoarcerea nesfârșită pot agrava stresul pisoiului. Încearcă să fii calm și prietenos. Chiar dacă un pisoi face ceva greșit în primele zile, nu-l mustra și cu atât mai mult nu-l pedepsi.

Când pisoiul începe să mănânce, vizitați tava, puteți încerca să vă jucați cu jucării teaser cu ea - acest lucru va permite copilului să se relaxeze puțin.

La pisicile mici este foarte ușor să tulburăm tractul gastro-intestinal. Prin urmare, este foarte important ca pisoiul să primească aceeași mâncare ca înainte în primele două săptămâni după mutare. De obicei durează aproximativ două săptămâni pentru a vă adapta la o nouă casă. Depinde atât de rasă, cât și de natura unui anumit pisoi. Pisoii balinezi, siamezi, orientali necesită mai multă atenție asupra lor și se adaptează mai bine, având un contact strâns cu oamenii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O zestre pentru adaptarea timpurie a unui pisoi la o nouă casă