Păr lung și ochi albaștri sau cum să ai grijă de o pisică din himalaya acasă

Pisică din HimalayaHimalaya pisică reprezintă acel caz rar când toate trăsăturile pozitive ale unei specii sunt combinate la un singur animal. Ea uimește nu numai cu aspectul ei, ci și cu un caracter foarte echilibrat. Are o voce joasă și o afecțiune „câinească”. Se înțelege perfect cu oameni de orice temperament. Să aflăm de ce este atât de impresionantă și atrăgătoare pentru crescători..

Descriere și fotografie

Himalaya pisică este un exemplu izbitor de pisici cu păr lung, cu o culoare inerentă reprezentanților siamezi ai speciei. Are ochi albaștri și un corp deschis, cu pete întunecate pe picioare, bot, urechi și coadă..Pisică din Himalaya

Aspect și standard

Aspectul „Himalaya” este foarte asemănător cu strămoșul său direct persană.Mai jos sunt principalele caracteristici ale rasei.

 1. O tara: SUA, Marea Britanie.
 2. Clasă: cu părul lung, cu o lungime maximă a stratului de 12 cm.
 3. Opțiuni: masa corpului - 5-8 kg, înălțimea umerilor - până la 35 cm.
 4. Lână: moale și gros;
 5. Culoarea hainei: punct de sigiliu (maro cu marcaje maro închis), punct albastru (albastru deschis cu accente albastru închis), punct tort (cremă cu pete roșiatice), cel mai rar - punct ciocolată (marmură cu pete maronii).
 6. Cap: mare, cu o frunte convexă și pomeți voluminoși - urechi - mici, distanțate pe scară largă - nas - scurte, îndreptate în sus - fălci dezvoltate, cu o mușcătură bună - ochi rotunzi imens, de o culoare strict albastră.
 7. Gât: scurt, plin;
 8. Tors: mare, cu mușchi puternici - forma corpului seamănă cu un pătrat - umeri și piept masivi.
 9. Extremități: labe puternice joase, prezență lână între degete.
 10. Coadă: mic, lat cu vârful ușor rotunjit.
Pisică din HimalayaAcești parametri sunt cerințele de bază pentru Himalaya pisică. Aceste pisici au primit statutul de sub-rasă în 1984, le-a fost acordat de organizația americană CFA. În Europa, punctele de culoare din Himalaya nu au fost identificate niciodată ca o rasă separată. Nu au un standard WCF.
Știați? Există un monument în Scoția pisică numită Towser, care a prins aproape 30.000 de șoareci în viața ei.

Trăsături de caracter

Crescătorii au încercat din răsputeri, traversând un persan calm și leneș cu un activ, solicitant pisică siameză. Drept urmare, au obținut un descendent impunător, dar nu flegmatic, ci cu un temperament jucăuș pronunțat. În același timp, este foarte atent și amabil cu copiii, îi abordează cu extremă prudență. Acestea sunt foarte atașate pisici pentru o persoană, nu simți frica de niciun fel câini, nici din prezența altor pisici. Poți invidia creșterea lor naturală, luând o astfel de pisică cu tine pe drum, nu vei simți nicio problemă.

Prietenii loiali pentru dvs. vor fi rase de pisici precum: Fald scotian, Munchkin, Birmanez, persană, siamez, Birmanez, Papusa de carpa, Bucla americana și Mascaradă.
Pisică din Himalaya

Istoria rasei

Istoria apariției acestei specii de „feline” datează din anii 30 ai secolului trecut. Cu o diferență de câțiva ani, două grupuri de crescători din diferite țări (America și Marea Britanie) încep să lucreze la încrucișarea unei pisici siameze și a unei pisici persane. În SUA, printre exemplarele testate, au existat probe de diferite culori, dar numai dintr-o pereche cu o pisică persană neagră a fost posibil să aștepte rezultatul dorit. Litiera sa dovedit a fi un pisoi care arăta ca un siamez cu o culoare caracteristică pentru aceasta, dar cu o calitate complet diferită a lânii. Soarta sa ulterioară este necunoscută, dar el a devenit primul reprezentant al rasei Himalaya.

Știați? Cand pisică este treaz, își petrece o treime din acest timp având grijă de ea însăși.
Studiile efectuate în Marea Britanie au avut și ele un rezultat reușit, dar puțin mai târziu.

Caracteristicile achiziției și prețul unui pisoi

Cumpărarea unui pisoi ar trebui să înceapă cu găsirea unei pisici cu recomandări bune. Deoarece pisicile din această rasă nu sunt deosebit de populare în țara noastră, alegerea dvs. se va opri la 2-3 crescători.KittyOcoliți-le pe toate și acordați atenție:

 1. Documente, care confirmă pedigree-ul. Prezența tuturor sigiliilor necesare pe ele.
 2. Părinții descendenților. Evaluați-le condiția fizică și aspectul.
 3. Condiții pentru păstrarea animalelor: curățenia camerei, absența mirosului neplăcut, disponibilitatea unui loc confortabil pentru odihnă și somn.
 4. Sănătatea descendenților. Pisoii trebuie să fie jucăuși și jucăuși, să aibă părul curat, ochii și urechile uscate, burta moale.
 5. Vârsta animalelor de companie. Întreaga descendență poate avea o culoare deschisă solidă, care va începe să se întunece puțin mai târziu și se va forma în cele din urmă în 6-10 luni.
Important! Este necesar să alegeți un pisoi după vârsta de 3 luni. În această perioadă, modelele culorilor viitoare vor fi vizibile..
Dacă toți parametrii sunt în ordine, este necesar să se negocieze costul. Fiți pregătiți ca un reprezentant al rasei pure să vă coste 100-200 USD. Prețul cerut pentru o pisică din Himalaya va depinde de:
 • culoare;
 • podea;
 • vârstă;
 • nivelul creșei;
 • premii parentale.
KittyAchiziționarea unui animal de rasă trebuie să fie însoțită de eliberarea documentelor de la vânzător, și anume:
 • contract de cumpărare și vânzare;
 • card de pisoi, care va fi schimbat cu pedigree;
 • pașaport veterinar care indică vaccinurile făcute și data deparazitării.
Aflați cum să alegeți un confortabil purtător pentru pisici.

Condiții și reguli de întreținere necesare

Unii reprezentanți ai acestei rase au ficat lung după „standarde pentru pisici”. Ei trăiesc până la 16 ani sau mai mult.Speranța de viață depinde în mod direct de:

 • condițiile de detenție;
 • frecvența procesului de îngrijire a animalelor;
 • timpul petrecut comunicând cu el.

Condiții și accesorii

Proprietarii unei haine atât de lungi ar trebui să locuiască în camere curate. În caz contrar, resturile prinse în lână îi amenință cu pierderea unei bucăți întregi de „haina de blană” pufoasă. Este necesar să antrenezi o pisică la toaletă de la o vârstă fragedă..pieptene pentru pisică

Știați? Pisicile nu suportă aromele citrice. Acest fenomen este adesea folosit la fabricarea produselor care descurajează mersul la toaletă în locuri nepotrivite..
Accesoriile necesare pentru îngrijirea lor sunt:
 • pieptene din oțel;
 • șampon pentru pisici cu păr lung;
 • foarfece pentru tăierea unghiilor;
 • o tavă cu laturile înalte și un umplutură specială pentru toaletă care nu se lipeste de lână;
 • zgâriere stâlp.

Îngrijirea pisicilor din Himalaya

Principala dificultate în îngrijire este îngrijirea hainei. Această responsabilitate nu poate fi mutată la îngrijire-saloane, deoarece procesul necesită participare zilnică. În timpul implementării sale, se produce nu numai pieptănarea, ci și îndepărtarea covorașelor formate în timpul zilei. O atenție deosebită trebuie acordată gâtului și zonei de sub coadă și de pe picioare. Ochii și nasul animalului necesită îngrijire regulată.

Important! Toate pisicile cu botul aplatizat se confruntă cu problema creșterii presiunii asupra canalelor lacrimale. Ca urmare, zona de sub ochi devine umedă și trebuie ștearsă cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă..
Pisică din HimalayaScăldatul unui animal se efectuează pe măsură ce se murdărește folosind detergenți speciali și apoi uscarea lânii. Tăierea gheare efectuat de 2 ori pe lună.

Mâncare pentru animale de companie

O atenție specială trebuie acordată organizării nutriției animalelor din această rasă. Aceste pisici sunt predispuse la lacomie, astfel încât proprietarul va trebui să regleze cantitatea de alimente consumate.

Pisoi

Pisicile din Himalaya de până la 6 luni mănâncă de 4 ori pe zi, de la șase luni la un an - de trei ori pe zi. Alimentul principal al celor mai mici trebuie lăsat cu lapte, înlocuindu-l cu brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau kefir cu vârsta. Experții recomandă hrănirea acestei rase cu alimente uscate sau umede pentru pisoi. Când sunt consumate, acestea nu se vor murdări și vor antrena fălcile și dinții.

Pisică adultă

Hrănirea unui adult se efectuează de două ori pe zi cu un amestec industrial de clasă „premium” și „super-premium” și include și elemente de hrană naturală. Mese de casă pentru pisici nu trebuie să fie sărat, dulce, gras, afumat, prăjit, piperat. Ingredientul principal ar trebui să fie carnea - carne de vită sau de pui slabă sau fructe de mare dezosate.Pisică din HimalayaEste imperativ să se includă carbohidrați complecși în dietă - cereale și legume și fructe proaspete - varză, morcovi, mere. În mod regulat, animalul de companie trebuie să fie răsfățat cu boabe de grâu germinate. Din produsele lactate, puteți oferi iaurturi neîndulcite și lapte la cuptor fermentat.

Sănătatea pisicii din Himalaya

Rasa Himalaya nu este predispusă la boli virale frecvente, datorită prezenței unor gene puternice. Dar au și slăbiciuni datorită dezvoltării lor fiziologice..

Important! Dieta zilnică ar trebui să includă toate mineralele și vitaminele necesare pentru bunăstarea normală a animalului de companie. Precum și apă curată și proaspătă.

Boli

Majoritatea defectelor descendenților sunt asociate cu o depresiune mare între frunte și nas. Dar chiar și cu valoarea sa admisibilă, pisici Această specie are probleme de respirație și o abatere puternică de la normă duce la deformarea maxilarului și, ulterior, la o modificare a mușcăturii. boală este o boală renală polichistică.

Vaccinări

În ciuda faptului că „Himalaya” conduce în principal un stil de viață de apartament, vaccinarea nu trebuie neglijată.Prima injecție pentru rinotraheită, infecție cu calicivirus și panleucopenie introduce pisoi la 8-12 săptămâni, urmată de revaccinare. Vaccinarea împotriva rabiei se efectuează nu mai devreme de 16 săptămâni. Mai mult, adulții sunt vaccinați conform schemei generale - o dată pe an fără revaccinare.Pentru a evita consecințele negative vaccinări, înainte de formarea lor, asigurați-vă că efectuați terapie antiglust. Acest lucru va ajuta la întărirea sistemului imunitar și a celor vaccinați Kitty nu se va îmbolnăvi. Nu ezitați, aducând un bărbat frumos din Himalaya în casă, îi veți simți pe deplin recunoștința pentru timpul acordat acestuia. Nu vei primi un animal de companie tăcut, ci un adevărat prieten loial care te poate calma într-un moment dificil și te poate înveseli în timpul unei dispoziții proaste. Înconjoară-l demn plecând și grijă, și ți le va întoarce de o sută de ori.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păr lung și ochi albaștri sau cum să ai grijă de o pisică din himalaya acasă