Viermi la pisica care alăptează: cum și cum să ajute animalul și să nu dăuneze descendenților

Hrănirea pisoilor este o perioadă foarte crucială în viața unei pisici. Sănătatea descendenților depinde în mare măsură de „calitatea” acestuia nu numai la o vârstă fragedă, ci și în viitor. Așadar, dieta mamei și rutina zilnică în această perioadă trebuie monitorizate îndeaproape. Intr-un cuvant, viermi

la o pisică care alăptează, o problemă care trebuie abordată urgent. Dar dificultatea constă în faptul că multe medicamente folosite pentru distrugerea paraziților nu au cel mai favorabil efect asupra corpului pisoilor nou-născuți. Cum să fii în astfel de cazuri pentru un crescător?

Informatii de baza

Prima întrebare pe care și-o pun proprietarii unei pisici bolnave, dar care alăptează - „Cât de mare este probabilitatea infectării pisoiilor?” Din păcate, nu este doar mare, ci aproape de 100%. De ce se întâmplă asta? Lucrul este că helminții maturi sexual pot produce sute sau chiar mii de ouă într-o singură zi.. Probabilitatea ca cel puțin o duzină sau două să cadă pe mameloanele mamei este fenomenal de mare. Dar asta nu este tot.!

Luați în considerare, de exemplu, ciclul de viață al parazitului nematod (viermi rotunzi). Larvele lor, clocite din ouă în intestinele animalului, străpung pereții organului și, împreună cu fluxul de sânge, sunt trimise la plămâni. Dar asta este în teorie. În practică, o parte semnificativă a acestora (până la 15-21%, potrivit diferiților cercetători) este încapsulată în glandele mamare ale femelelor. Când organele încep să secrete lapte, viermii sunt „deconservați”. Ei merg direct în canalele de lapte și de acolo în sistemul digestiv al pisoiilor. Deoarece sistemul imunitar al acestuia din urmă este la început (anticorpii furnizați cu lapte ajută doar agenții patogeni ai patologiilor infecțioase), probabilitatea infecției este de 100%.

Există și alte motive pentru care pisoii se îmbolnăvesc imediat. Calea de infecție intrauterină. În timpul migrației, larvele unor paraziți (de obicei aceiași nematodi) depășesc cu ușurință bariera placentară, după care sunt introduse în corpul pisoilor nenăscuți. Intensitatea invaziei este sporită și mai mult de ingestia de porțiuni noi de larve, care, după cum ne amintim, ar putea ajunge în laptele de pisică. Rețineți că bolile parazitare ale pisoilor sunt foarte dificile..

Dacă un animal adult și puternic din punct de vedere fizic poate să nu aibă deloc semne clinice, atunci la bebeluși simptomele apar extrem de strălucitoare. În special, cu toxocariază, stomacul pisoiului se umflă literalmente, ceea ce contrastează puternic cu coastele care ies din sub piele.

Cât de periculoase sunt medicamentele antihelmintice?

Există opinii diferite în această privință. Majoritatea producătorilor medicamente antihelmintice consideră că acordarea lor animalelor care alăptează sau care sunt însărcinate nu merită, sau ar trebui să se facă numai în cazuri extreme, când invazia helmintică poate duce la moartea mamei și a descendenților ei. Medicii veterinari furnizează următoarele informații:

  • Prazicid poate fi utilizat la animale care au cel puțin câteva săptămâni.
  • Drontal. Este deja recomandat să-l dați doar acelor pisoi cărora li se „bate” cel puțin trei săptămâni.
  • Dirofen. Produs sub formă de pastă specială „pisicuță”, dar chiar poate fi folosită doar de la vârsta de trei săptămâni.
  • Profender. Aceste tablete sunt strict pentru animale de cel puțin opt săptămâni! În caz contrar, dezvoltarea leziunilor hepatice și renale este foarte probabilă..
  • Popular "Avocat" - numai de la nouă săptămâni.
  • Din nou, „Bar-spot”, conceput special pentru pisoi, are o limită de trei luni simultan. A-l oferi mai devreme este puternic descurajat! Plin de consecințe grave pentru rinichi și alte organe ale sistemului excretor.

După cum puteți ghici, pisicile care alăptează nu trebuie să dea deloc toate aceste medicamente. Mai ales când pisoii nu au măcar o săptămână. În astfel de cazuri, va trebui să așteptați cel puțin până ajung la vârsta de două săptămâni, întrucât potențialul rău cauzat de droguri poate fi mai mare decât cel pentru acțiunea paraziților. Desigur, în acest timp, animalele trebuie să fie sub supravegherea unui medic veterinar..

Usturoi

Deci, ce trebuie făcut în cazul în care probabilitatea de infectare a pisoiilor este foarte mare, dar nu au ajuns încă la o vârstă „gravă”? Cum se elimină viermii de la o pisică care alăptează? Mai rămâne un lucru - să se utilizeze mijloacele și metodele „medicinei veterinare populare”. Iar usturoiul obișnuit deține în mod meritat „palma” aici. Se crede că doar un cățel de usturoi tocat pe săptămână este un mod sigur de a scăpa de viermi o pisică care alăptează. Există, totuși, o problemă. Deoarece această plantă conține o mulțime de substanțe odorifere, pisicilor s-ar putea să nu le placă schimbarea gustului laptelui mamei, așa că vor începe să se hrănească mai rău. Dar acest lucru nu se întâmplă adesea, iar foamea își ia efectul în cele din urmă..

În plus, există o altă dilemă: cum să „umpli” usturoiul într-un animal? De mult timp s-a recomandat amestecarea acestuia cu carne tocată sau cârnați, dar această metodă nu funcționează întotdeauna. Puteți susține un animal de companie pe o dietă de înfometare de trei ore, dar totul depinde de starea sa fizică: dacă pisica nu diferă deja în forme curbate, într-o astfel de perioadă dieta este cu siguranță contraindicată pentru aceasta. Cum să fii? Trebuie să recurgeți la metode radicale. Un cățel de usturoi trebuie tăiat cât mai bine posibil, se toarnă 10 ml de apă și se lasă câteva ore. Apoi, lichidul rezultat este separat de „pulpă”, colectat într-o seringă și apoi turnat în pisica „obstinată” direct în gât. Încercați să nu exagerați prin infuzarea medicamentului în porții mici. În alte cazuri, medicamentul poate să nu se scurgă acolo. Există vreun alt tratament acasă?

Dovleac

Semințe de dovleac - un agent bine cunoscut pentru expulzarea viermilor paraziți, care a fost utilizat în medicina populară de foarte, foarte mult timp. Nu s-au arătat mai rău în medicina veterinară. O pisică ar trebui să primească aproximativ o mână de semințe de dovleac pe zi. În mod natural bine decojit și bine zdrobit. Deoarece produsul are un gust și miros destul de neutru, nu există probleme cu acest lucru. Este suficient doar să amestecați semințele zdrobite cu carne tocată sau cârnați.

Pe lângă expulzarea viermilor, acest remediu are și alte efecte pozitive. În special, compoziția semințelor este foarte bogată în oligoelemente și vitamine, care cu siguranță nu vor fi de prisos pentru o pisică care alăptează (și descendenții ei). Nu puteți trata doar o pisică care alăptează pentru viermi, ci și îmbunătăți starea generală atât a mamei, cât și a descendenților ei. Acest medicament simplu nu are contraindicații, despre cazuri de intoleranță alimentară sau alergii nimic nu se știe până astăzi.

De exemplu, am citat două remedii populare fiabile și bine dovedite care (dacă sunt folosite cu înțelepciune) nu vor afecta în niciun fel sănătatea animalului de companie. Dar pe Internet, puteți găsi multe rețete pentru decocturi de plante și taxe, care, de asemenea, vor salva (teoretic) un animal de companie care alăptează de viermi. Dar nu vă recomandăm să le utilizați. Este dificil de spus cum se va comporta corpul pisicii atunci când va fi luat. Este posibil ca, ca urmare, să dezvolte alergii severe sau chiar șoc anafilactic. Deci nu este nevoie să riști!

Notă importantă

Așa că ai învățat ce să faci când animalul care alăptează are viermi. Dar medicamentele pe care le-am descris au un singur dezavantaj - nu uită decât paraziții, dar nu îi ucid (nu pe toți, în niciun caz). Mai simplu spus, este nevoie să îndepărtați urgent viermii uimiți din corpul animalului. Acest lucru se poate face numai oferindu-le în timp util laxative pentru animalele de companie.

Cea mai simplă opțiune este vaselina. Se crede că doar o lingură va fi suficientă pentru ochii unei pisici. Deoarece este puțin probabil ca pisica să-i placă gustul acestui produs, va trebui să o forțați să se umple. Acest lucru trebuie făcut de trei ori pe zi, la două până la trei ore după administrarea medicamentului. În principiu, remediile moderne sunt prescrise fără a fi necesară introducerea laxativelor, dar există o circumstanță importantă.. Dacă mulți viermi mor în intestinele pisicii, corpurile lor vor începe să elibereze o cantitate imensă de toxine.. Și ei, la rândul lor, vor intra în lapte și vor otrăvi pisoii. Așadar, laxativele ar trebui utilizate cel puțin de dragul de a nu transforma intestinele pisicii într-o „haldă de deșeuri toxice”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Viermi la pisica care alăptează: cum și cum să ajute animalul și să nu dăuneze descendenților