Vakderm: indicații și instrucțiuni de utilizare

Vakderm este utilizat pentru tratamentul și prevenirea microsporiei și a trichofitozei. Denumirea comună pentru aceste boli este dermatofiți, denumiți popular lichen. Acestea sunt cauzate de ciuperci patogene care sunt transmise de la animalele infectate.

Pisicile se îmbolnăvesc adesea, în special cele care merg pe stradă. O persoană se poate infecta și cu zona zoster de la animalele de companie, deci este important să se prevină și să se trateze la timp.

Administrarea vaccinului

Vaccinul Vakderm este inactivat, adică conține spori nevinovați și neutralizați de ciuperci din genul Trichophyton mentagrophytes, Microsporum gypseum și Microsporum canis. Primul tip cauzează trichofitoza la pisici și câini, numită vierme. Alții, care afectează mai des pisicile, provoacă microsporie.

Vakderm este potrivit atât pentru tratamentul unei boli deja emergente, cât și pentru prevenire. Imunitatea se formează în 25-30 de zile după dubla aplicare. Durează aproximativ un an, de aceea se recomandă vaccinarea animalelor la fiecare 12 luni..

Opțiuni de eliberare a medicamentelor
Opțiuni de eliberare a medicamentelor

Medicamentul este produs în două versiuni: Vakderm universal și Vakderm F - un vaccin special pentru pisici.

Vakderm

Vakderm este universal pentru pisici, rozătoare, câini și alte animale. Disponibil în diferite doze, soluție de vaccin galben gata preparată. Este produs de centrul de cercetare și producție rus Zverovettsentr CJSC.

Când este utilizat pentru profilaxie, medicamentul nu provoacă simptome de boală la pisicile sănătoase. Dacă agentul patogen a intrat deja în organism înainte de vaccinare, dar nu a demonstrat încă activitate, după introducerea vaccinului, pot apărea semne ale bolii sub formă de zone ale pielii afectate. În acest caz, trebuie străpuns, la fel ca în tratament..

Doar animalele sănătoase trebuie vaccinate sau cele care nu au alte boli, cu excepția dermatofiților. Înainte de vaccinare, deparazitarea este necesară. Animalelor gravide și care alăptează li se interzice administrarea medicamentului.

Wakderm F (F)

Vakderm F este conceput doar pentru pisici, deoarece acestea sunt mai predispuse la microsporie și tricofitoză. Vaccinul conține Ribotan, care mărește apărarea organismului și ajută animalul să transfere vaccinarea mai ușor.

Vaccinul conține spori neutralizați de ciuperci, dintre care o varietate afectează pisicile. Disponibil sub formă de pulbere, culoarea soluției preparate este roz.

Medicamentul este sigur pentru animale, nu are contraindicații, este utilizat pentru tratamentul și prevenirea dermatofiților.

Când și cui să se vaccineze?

Lichenul se caracterizează prin leziuni ale pielii, înroșire, căderea părului. Este posibil ca semnele bolii să nu apară mult timp, iar animalele de toate vârstele se pot îmbolnăvi. Sursa dermatofiților sunt câinii și pisicile fără stăpân. Când agentul patogen intră în corpul unei pisici domestice cu imunitate scăzută, ciupercile încep să se înmulțească intens. Dacă apărarea organismului funcționează, boala nu se manifestă.

Vizitați medicul veterinar
Vizitați medicul veterinar

Vakderm este utilizat pentru profilaxie, astfel încât se formează imunitatea împotriva bolii. Pentru aceasta, medicamentul se administrează de două ori cu un interval de 10-14 zile. După aceea, imunitatea persistentă apare pentru o perioadă de 12 luni. Sezonul nu face o mare diferență, așa că vă puteți vaccina oricând, dar după deparazitare obligatorie.

Pentru tratamentul dermatofiților, medicamentul se administrează de trei ori cu același interval de 10-14 zile. Uneori este necesar să intri pentru a patra oară. Vaccinul trebuie utilizat la începutul bolii, în cazurile ulterioare și prelungite este inutil sau dăunător.

Doar animalele sănătoase pot fi vaccinate, deoarece orice vaccin reduce imunitatea. Dacă o pisică este bolnavă cu altceva decât lichenul, mai întâi trebuie să vindecați boala, apoi să vă vaccinați.

De asemenea, nu puteți combina Vakderm F cu alte vaccinuri, medicamente care reduc apărarea organismului.

Instructiuni de folosire

2 ml de apă distilată sau soluție salină se injectează într-un flacon cu un vaccin uscat Vakderm F, se agită bine până se obține o soluție omogenă.

Injectat intramuscular în zona coapsei, alternativ în membrele posterioare.

Doza de Vakderm se calculează după cum urmează:

 • pisoii de 1-3 luni sunt injectați cu 0,5 ml;
 • pisoi dupa 3 luni, 1 ml;
 • adulți 1 ml.

Utilizați numai seringi sterile de unică folosință; un ac nu poate fi vaccinat de două ori. Locul injectării este tratat cu șervețele alcoolice. Dacă vaccinul intră în contact cu pielea, clătiți-l bine sub apă curgătoare.

Înainte de utilizare, soluția Vakderm trebuie încălzită în palme pentru a evita sigiliile la locul injectării. De asemenea, este important să respectați regulile pentru introducerea acului: strict în mușchi la unghi drept. Un abces la locul injectării se poate forma în caz de supradozaj și, ca reacție individuală, este tratat cu unguente antiinflamatorii. Ca efect secundar, pisicile pot prezenta somnolență..

Somnolența este un efect secundar
Somnolența este un efect secundar

Nu este recomandat să omiteți vaccinarea, altfel nu se va forma imunitatea. Dacă timpul pentru a doua injecție a fost omis, trebuie să o faceți cât mai curând posibil..

Efecte secundare și contraindicații

Vakderm aparține vaccinurilor sigure, după utilizarea cărora nu există complicații. Rareori apare o reacție individuală, de exemplu:

 • un abces la locul injectării;
 • somnolenţă;
 • pierderea temporară a poftei de mâncare;
 • roșeață și inflamație la locul injectării.

Aceste complicații dispar de la sine, fără intervenție. Puteți ajuta la reducerea disconfortului prin tratarea plăgii cu iod. Toate animalele care prezintă o reacție la vaccin trebuie să fie odihnite 2-3 zile..

Contraindicații:

 • gravidă și care alăptează;
 • temperatura ridicata;
 • slăbiciune, diaree;
 • vârsta animalelor este de până la 1 lună;
 • pacienții cu infecții virale sau bacteriene.

Dacă urmați instrucțiunile, efectele secundare nu apar.

Perioade de depozitare

Perioada de valabilitate a vaccinului Vakderm este de un an, după expirarea acestei perioade, medicamentul nu poate fi utilizat.

Este necesar să păstrați vaccinul la frigider la o temperatură de 2-10 grade. Dacă a stat mult timp într-un loc cald, nu poate fi folosit.

De asemenea, sticlele deschise cu mai mult de o jumătate de oră deteriorate, nu închise bine, cu eticheta spartă nu sunt utilizate.

Vaccinul expirat este eliminat, nu este necesar să se dezinfecteze.

Concluzie

Dacă pisica merge adesea afară, este mai bine să vaccinați animalul. Vaccinul nu este obligatoriu, așa că proprietarul decide dacă îl folosește. Potrivit medicilor veterinari, Vakderm tratează eficient lichenul și formează imunitate la acesta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vakderm: indicații și instrucțiuni de utilizare