Vârsta pisicilor și pisicilor "uman"

Nu este atât de ușor să determinați vârsta pisicilor și pisicilor „cu ochii”. Cea mai exactă metodă este să te uiți la pașaportul animalului de companie. Mai puțin precisă este starea dinților. Acest lucru poate fi făcut de către un medic veterinar. Cu toate acestea, această metodă are o eroare care apare din diverse motive. De exemplu, alimente solide, îngrijire orală deficitară, procese infecțioase sau inflamatorii în ea. Știind cât de mult „animalul” de companie a „lovit” standardele tale, te poți aștepta să alerge și să se joace sau, dimpotrivă, un stil de viață mai relaxat. Cu cât iubita ta pisică devine mai mare, cu atât are mai multă grijă. De asemenea, poate fi necesar să mergeți mai des la medicul veterinar în scopul unui examen preventiv..

Varsta pisicii

Cum este vârsta unei pisici conform standardelor umane?

Mulți proprietari sunt interesați de cum să traducă vârsta pisicilor în „om” pentru a cunoaște aproximativ starea animalului. Nu este un secret faptul că, cu cât animalul este mai în vârstă, totuși, ca și persoana, cu atât este mai rău sănătatea și bunăstarea. Și merită să știți când animalul dvs. îmbătrânește.

Pisoii tineri care nu au împlinit încă un an, copii adevărați, se transformă treptat în adolescenți. Anul pisicii este o „omă” a cincisprezecea aniversare. Următoarea zi de naștere felină poate fi comparată cu cea umană de 24 de ani de viață. Vârste bune. Și fiecare an ulterior este un adaos la vârsta umană anterioară de încă 4 ani.

De exemplu, dacă animalul tău a trecut linia la trei ani, atunci vârsta umană a pisicilor va fi de 28 de ani. Patru ani - 32 de oameni. Si asa mai departe. Nu este deloc dificil de numărat (5 - 36, 6 - 40, 7 - 44, 8 - 48 și așa mai departe). Gândiți-vă, când vârsta unei pisici atinge vârsta de 16 ani, atunci aceasta este de până la 80 de ani conform standardelor omenirii.

Puroiul tău va sărbători aniversarea „umană” a centenarului ei când va avea 21 de ani. Cu toate acestea, aceasta este o vârstă foarte „gravă” pentru pisici, nu toată lumea poate să fie la înălțimea ei.

Mai jos este un tabel de corespondență între vârsta pisicilor și a oamenilor.

masa de vârstă a pisicii

Câți ani trăiesc pisicile și pisicile?

Este foarte rar ca o pisică să aibă peste 16 ani. Cu toate acestea, sunt înregistrați și centenarii care trăiesc cot la cot cu proprietarul lor de mai bine de 20 de ani..

Dar imaginați-vă cum este un animal. Se oprește de-a lungul anilor, devine orb, are un risc crescut de a dezvolta cancer. Iar organele interne funcționează mult mai prost. Uneori refuză cu totul.

Cea mai bătrână pisică a putut trăi până la 28 de ani. Imaginați-vă doar că, dacă veți traduce în anii „noștri”, se va dovedi a fi 128. Nu fiecare persoană trăiește până la centenar și ce putem spune despre astfel de numere.

Depinde mult de proprietari. Cât de atent și cu grijă își tratează animalul de companie. Este foarte important să formați corect dieta. Nu uitați că, cu cât este mai veche bucățelul meu, cu atât ar trebui să selectați mai mult alimentele pentru acesta, îmbogățiți-le cu vitamine. Încercați să mâncați mai des alimente moi. Totuși, dinții pot cădea, stomacul nu digeră atât de bine.

Varsta pisicii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vârsta pisicilor și pisicilor "uman"