De ce pisica mea are un apetit prost?

Animalele de companie, ca și oamenii, pot suferi de diferite boli. Apetitul slab poate fi un semn că lucrurile nu stau bine. Mănâncă fără tragere de inimă sau refuză deloc să mănânce.

Probleme feline

Dacă nu sunt identificate cauzele apetitului slab la pisici, consecințele pot fi destul de triste. Unele boli care nu sunt tratate la timp sunt uneori fatale.

O pisică care suferă nu poate lăsa indiferent un bun stăpân. Orice modificare a comportamentului animalului de companie este un motiv pentru a verifica starea fizică a acestuia cu un medic veterinar. Dacă se detectează o boală, este necesar să se efectueze un curs de tratament. Acest lucru se aplică nu numai pisicilor „de elită”, ci și „mongrelelor” obișnuite.

Proprietarii de animale de companie nu ar trebui să spere la 9 vieți ale pisicii lor. Aceste informații sunt ușor exagerate.. Motivele pentru care unei pisici le lipsește pofta de mâncare pot fi foarte grave sau, dimpotrivă, banale..

 1. Pisica arată sănătoasă, dar refuză să mănânce. De ce mănâncă pisica prost? Acest comportament poate fi asociat cu supraalimentarea sau consumul de alimente „grele”. Acesta este un post preventiv comun pentru pisicile adulte, care poate dura până la 5 zile. Nu intra în panică. Este suficient să observi animalul. Apa proaspătă trebuie turnată întotdeauna într-un castron.
 2. Vaccinare. Apetitul poate fi redus după vaccinare. Și e în regulă. Starea de rău ușoară este asociată cu producerea de anticorpi. Corpul pisicii dezvoltă protecție împotriva virușilor.
 3. Paraziți. Ce se întâmplă dacă pisica are un apetit slab, haina este plictisitoare și burtica pare umflată? Verificați dacă animalul de companie are paraziți Viermii sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru refuzul de a mânca. În acest caz, animalul poate prezenta greață, vărsături, diaree. Pare letargic, există o lipsă de energie.
 4. Probleme orale. Boala gingiilor, a dinților sau a unui os blocat poate face pisica să-și piardă pofta de mâncare. Procesele inflamatorii pot fi asociate cu hrana inadecvată și cantitatea insuficientă de vitamine. Animalul se comportă normal și manifestă anxietate numai atunci când mănâncă..
 5. Instinctul sexual. Creșterea hormonală, dacă animalul nu a fost sterilizat, poate determina o pisică adultă sau o pisică să refuze să mănânce. Greva foamei durează 5-7 zile și este însoțită de activitate sporită și nervozitate.
 6. Stres. În acest caz, vă puteți crește pofta de mâncare prin eliminarea cauzelor stresului. Pisica ta poate fi frică sau inconfortabilă din punct de vedere fizic, cum ar fi un guler de purici strâns sau o schimbare drastică a alimentelor. O atitudine afectuoasă și un tratament preferat vă vor ajuta.
 7. Vârstă. Multe pisici mănâncă mai puțin pe măsură ce îmbătrânesc. Devin inactivi și nu au nevoie de aceeași cantitate de alimente. Este recomandabil să schimbați dieta și să oferiți animalelor de companie alimente ușor digerabile.

O dietă echilibrată are un impact mare asupra sănătății și aspectului pisicilor. Erorile din alimente se reflectă imediat în calitatea stratului, starea ochilor și a dinților. Dacă îi hrănești incorect, atunci pot apărea diverse boli interne..

Boli interne ale pisicilor

Cauza apetitului slab sau a refuzului de a mânca poate fi atât virală, cât și neinfecțioasă, boli interne. Observând cu atenție animalul de companie, puteți observa semnele lor..

 • Aparate locomotorii. Bolile oaselor, mușchilor, cartilajelor și tendoanelor sunt adesea cauzate de hrănirea necorespunzătoare a pisicilor. Lipsa de minerale și vitamine duce la distrugerea țesutului osos. Pofta de mâncare a pisicilor se schimbă - încep să roască obiecte din lemn și alte lucruri. Digestia este afectată, pot apărea constipație și diaree. Dacă cursul tratamentului nu se efectuează la timp, țesutul osos și cartilajal va începe să se prăbușească..
 • Boli de piele. Îngrijirea inadecvată și alimentația deficitară pot duce la boli de piele. Diferite iritații mecanice duc la dermatită sau eczeme. Acest lucru face ca pisica să sufere, în urma căreia pofta de mâncare este redusă brusc și animalul pierde în greutate. La examinare, este ușor să observați primele semne ale bolii - pustule, papule, piepteni, căderea părului la locul erupției cutanate..
 • Sistem nervos. Bolile nervoase includ: epilepsie, diverse convulsii și paralizie, pareză și leșin. Înainte și după atac, pofta de mâncare este redusă. Orice zvâcnire convulsivă a mușchilor sau comportamentul inadecvat al animalului de companie este un motiv pentru a consulta de urgență un medic veterinar.
 • Organele digestive. Supărarea gastro-intestinală poate duce la moartea pisicii. Refuzul de a mânca este primul semn al bolii. Este însoțit de balonare, diaree, vărsături, respirație urât mirositoare și salivație crescută. Motivele pot fi atât bolile organelor interne, cât și bolile infecțioase. Nu poți face fără consultul unui medic.
 • sistem urinar. Pisicile sunt mai susceptibile de a suferi de boli de rinichi decât alte animale. În același timp, devin letargici, apatici, mănâncă prost. Cantitatea de urină poate fi crescută. Când tratați, trebuie să urmați o dietă.
 • Sistemul cardiovascular. Patologiile congenitale sau dobândite sunt destul de frecvente la pisicile domestice. Respirația scurtă, culoarea albăstruie a membranelor mucoase, tusea, letargia, apetitul slab sunt semne ale bolii. Tusea cronică este cel mai frecvent simptom al problemelor cardiace..

Aproape orice boală duce la scăderea poftei de mâncare. Principalul lucru pentru proprietarul unei pisici este să observe și să trateze boala la timp. Este important să ne amintim că o alimentație adecvată este baza unui apetit bun și prevenirea multor boli, iar un medic veterinar este cel mai bun prieten al tău..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica mea are un apetit prost?