Mau egiptean: pisici și pisici

Mau egiptean este pete, „scarabe” între urechi și machiaj îngrijit cu săgeți negre, este grație și eleganță, gingășie, expresie și un aspect care nu poate fi comparat cu nimic. Această rasă de pisici nu este numeroasă și costisitoare. Am pregătit o descriere detaliată a rasei egiptene Mau: caracterul pisicii, sfaturi despre întreținere, îngrijire și nutriție, istoria originii, precum și recenzii de la proprietari și o prezentare generală a prețurilor pentru pisoi.

Potrivit legendei, pisicile nubiene descendeau din pisicile sălbatice africane care trăiau lângă oameni la vremea respectivă. Ei au fost cei care au protejat economia vechilor egipteni de șoareci și șerpi, ca urmare, proprietarii au început să-i încurajeze și să-i așeze în casele lor. Mau este numele vechi de uz casnic egiptean pentru pisici, pe care l-au primit datorită pronunției lor puternice a cuvântului „Ma-a-a-y”.

Istoria modernă a Mau egiptean a început acum 100 de ani, când crescătorii de pisici italieni, francezi și elvețieni au decis să recreeze rasa antică și au adus pisica cu păr scurt, din Egipt. Din păcate, cel de-al doilea război mondial a avut un efect negativ asupra inițiativelor nobile ale crescătorilor și a distrus aproape toate efectivele..

A fost foarte norocos că, după război, a trăit în Italia prințesa rusă Natalie Trubetskaya, care era în relații bune cu ambasadorul sirian. Odată, când a făcut o vizită, a văzut această rasă de pisici în moșia sa și a fost pur și simplu fascinată de frumusețea lor. Ambasadorul sirian l-a ajutat pe prințesă să-l achiziționeze pe Mau egiptean direct din Cairo. Erau: o pisică neagră pe nume Gregorio, o pisică fumurie pe nume Gappa și o pisică argintie Lilu. Mai târziu, când prințesa s-a mutat cu animalele de companie în America, a făcut totul pentru a-și înregistra pisica „Fatima” și 10 pisici egiptene Mau. Mai târziu, câțiva crescători din Statele Unite au preluat rasa. Americanii, până în prezent, sunt cei mai importanți specialiști în rase cu cele mai mari animale.

Descendenții pisicilor din catafa Fatima poartă cu mândrie numele Linia Tradițională Originală.

Au fost înregistrate oficial trei tipuri de culoare - fum, argint și bronz. În fiecare așternut, au fost selectați doar acei indivizi a căror culoare putea fi văzută pe imaginile de pe pereții templelor egiptene antice.

În 1977 rasă a fost recunoscută de CFA. Puțin mai târziu a mers la Campionatul TICA. Această rasă este mică ca număr și costisitoare, deci este destul de problematic să deveniți proprietarul purului ras Mau egiptean.

Pentru o descriere detaliată a rasei egiptene Mau, consultați videoclipul:

Descrierea rasei

Pisicile egiptene radiază putere și grație. Sunt agili și grațioși, cu o culoare frumoasă pătată și trăsături distinctive luminoase - un model între urechi, care se numește „gândac scarabeu”, precum și „săgeți” întunecate care se îndepărtează de ochi. În continuare, am pregătit o descriere detaliată a rasei egiptene Mau..

Cap și bot

Capul pisicii are forma unei pene rotunjite, iar o frunte ușoară este vizibilă între frunte și nas. Urechile sunt largi la bază și așezate larg și ușor ascuțite în partea de sus. Chiar și ciucuri pe urechi sunt posibile. Ochi frumoși, mari, în formă de migdale, cel mai probabil și uimiți de vremea aceea prințesa Natalie Trubetskoy, datorită căreia această rasă a devenit atât de iubită.

Culoarea irisului este verde sau, așa cum le place crescătorilor să spună, culoarea unei coacăze tinere.

Botul Mau are contururi rotunjite; la pisicile adulte sunt permise fălcile puțin mai pronunțate. Becul este drept de-a lungul întregii lungimi și lățimi.

Corp, labe, coadă

Mau-urile egiptene au un corp elegant, de dimensiuni medii, cu mușchi puternici. Există o pliere liberă a pielii între picioarele din spate pe abdomen, care le permite să facă un pas mai larg și asigură o mobilitate ridicată. Picioarele sunt de lungime medie, proporțional cu corpul. Labele sunt mici. Coada de lungime și grosime medie cu vârful în formă de vârf ascuțit.

Lână

Mau-urile egiptene sunt pisici cu păr scurt, cu păr elastic, destul de moale, care se potrivește perfect corpului. Pisicile fumuroase au o haină de blană mătăsoasă la atingere. Aproape nici un substrat.

Culori și note

Există trei culori acceptabile pentru Mau egipteanMarcaje obligatorii ale lui Mau egiptean Obiectivele crescătorilor egipteni Mau
 • Argintiu - un ton de bază gri deschis sau gri cu un model contrastant de la gri închis la negru. Rama ochilor, nasului și gurii sunt negre.
 • Bronz - tonul principal este maro închis, într-o nuanță mai deschisă trece la stomac. Desen în culoare maro închis.
 • Fumat - ton de bază de la gri închis la aproape negru cu un strat subțire argintiu, dar fără bifare. Marcaje negre foarte vizibile.
 • Două linii de la mijlocul obrazului și ochiului merg spre marginea inferioară a urechii
 • Unul sau mai multe „coliere” rupte în jurul gâtului
 • Marca M pe frunte
 • În formă de W numită și „scarabe” între urechi
 • Există doar pete pe spate pe laterale, acestea nu ar trebui să se îmbine într-o singură linie. De asemenea, prezența petelor pe abdomen este obligatorie
 • Obțineți pete clare fără marcaje verticale
 • Scapă de petele triunghiulare, lasă doar cele ovale și rotunde
 • Obțineți contrastul perfect între opera de artă și fundalul principal

Caracter

Mau egiptean are un caracter echilibrat, este inteligentă și docilă. Cei care sunt familiarizați cu rasa susțin că sunt pisici disperate loiale și, dacă sunt reticente în comunicarea cu străinii, atunci pisicile se îndreaptă către proprietarii lor cu multă tandrețe, le adoră și încearcă să le implice în toate treburile lor. De regulă, rasa egipteană Mau este foarte apropiată de unul sau doi membri ai familiei și le rămâne fidelă pentru tot restul vieții. Sunt pisici inteligente, sunt foarte curioase, adoră să se joace cu orice obiect..

În special le place să joace jocuri care imită vânătoarea. Prinderea rozătoarelor mici este o problemă serioasă pentru ei - au împrumutat acest lucru de la strămoși.

Mau egiptean nu poate fi numit prea vorbăreț, dacă vor să mănânce sau să bea, vor încerca în toate modurile posibile să vi-l explice cu o voce liniștită sau doar să-l arate. În casă, preferă locuri înălțate, din care va fi convenabil să observăm tot ce se întâmplă pe teritoriul lor controlat. Ei pot învăța să deschidă ușile și sertarele singuri, așa că nu le ascundeți jucăriile „în spatele unei uși închise” - oricum le vor primi. Cei mai mulți dintre ei adoră să se joace cu apă - unii își stropesc labele în apă, altora le place să bea apă de la robinet.

Coabitarea cu alte animale de companie

În ceea ce privește coabitarea cu alte animale, este dificil de prezis comportamentul femeilor egiptene. Cu reprezentanții felinei, de obicei se înțeleg ușor. Rareori găsesc un limbaj comun la câini, iar rozătoarele și păsările mici vor rămâne întotdeauna un obiect de vânătoare pentru ei.

Recenzii ale rasei

Mau-urile egiptene au un caracter echilibrat și calm. Sunt destul de jucăuși și foarte puternic atașați de proprietari, dar vor rămâne calm singuri și vor găsi ceva de făcut. Apoi, am pregătit recenzii ale rasei de la proprietari:

Recenzii egiptene Mau

Femeile egiptene încearcă să fie centrul atenției, să participe la toate treburile casnice sau să le conecteze pe ceilalți la grijile lor.

Recenzii despre rasa egipteană Mau

Adesea aceste pisici arată o pasiune pentru jocul cu apa, atât de rară în familia lor..

Este dificil să îi numim foarte vociferi, dar nici ei nu tac. Mau își transmit sentimentele cu ajutorul unei game de sunete moi și liniștite.

Aceste pisici sunt destul de inteligente și agile, se adaptează rapid la condiții noi, se obișnuiesc cu stilul de viață al familiei și își amintesc regulile importante.

Mau sunt buni din toate punctele de vedere atât în ​​aspect cât și în caracter, poate că singurul lor dezavantaj este prețul.

Întreținere, îngrijire și dietă

Mau egiptean poate locui într-un apartament, dar rețineți că acestea sunt pisici foarte active care se vor plictisi fără un complex de joacă și câteva jucării chiar și în apartamente spațioase. Instinctul de vânătoare al reprezentanților rasei este la înălțime, le place să urmărească păsările și să vâneze insecte, deci trebuie să existe plase pe ferestre. Dacă o pisică are ocazia să iasă afară, o va folosi cu siguranță și în viitor va necesita plimbări în aer curat.

Mau egiptean la plimbare

Pisicile egiptene Mau sunt destul de ușor de îngrijit datorită faptului că haina lor este destul de scurtă și practic nu există substrat. În majoritatea cazurilor, pisicile se îngrijesc singure, dar nu refuză dacă le spălați periodic, vă frecați ochii și vă curățați urechile. De asemenea, se recomandă tăierea vârfurilor ghearelor..

Rețineți că rasa egipteană Mau aparține raselor de elită, prin urmare, nu o puteți hrăni „nimic”. Alimentația necorespunzătoare și dezechilibrată afectează starea hainei și sănătatea acesteia. Adulții trebuie hrăniți de două ori pe zi, în timp ce pisicile însărcinate și pisoii mici trebuie hrăniți de 4 ori pe zi. Mâncarea pentru pisici poate fi uscată și conservată clasa super premium.

Sănătate și longevitate

Ca orice pisică de rasă, Mau egiptean are propriile predispoziții la boli..

Cele mai frecvente boli ereditare sunt astmul și cardiomiopatia hipertrofică. Adesea, rasa este predispusă la alergii. Crescătorii de pisici fac tot ce le stă în putință pentru a îmbunătăți starea pisicilor și a pisicilor lor, mai rămânând unele probleme de sănătate.

Este important ca proprietarul să nu uite de măsurile preventive în timp util. Vaccinările și deparazitarea sunt obligatorii chiar și pentru pisicile care nu ies niciodată în aer liber..

Mau egipteni trăiesc în medie 13-15 ani.

Mau egiptean jucând

Selecție pisică și preț

Mau-ul egiptean este o rasă de pisici destul de rară și scumpă pe care cu greu o poți cumpăra din mâinile tale la Bird Market. Recent, pepinierele au început să apară în orașele mari din țările CSI și, împreună cu ele, cei care nu sunt angajați în reproducerea sistematică, dar își tricotează pisicile din clasa animalelor de companie pentru a vinde pisoi "de rasă pură, dar fără documente".

Dacă sunteți interesat de mai mult decât doar pete de culoare, ar trebui să vă familiarizați cu pedigree-ul producătorilor înainte de a cumpăra. Egipteanul Mau trebuie să aibă dovada originii în registrul genealogic al cel puțin 4 triburi (CFA - 8 triburi). Pisoii trebuie să fie activi și sănătoși și, până la mutare, trebuie să fie complet vaccinați, obișnuiți cu toaleta și cu zgârieturi.

De ce unii pisoi par pufoși?

Mau egiptean este una dintre puținele rase pentru care caracteristica fazării este caracteristică. Aceasta înseamnă că, la vârsta de 2 până la 5 luni, pisoii dezvoltă un strat superior lung și îi transformă în rațele urâte nedescriptibile. După șase luni, părul lung se varsă, iar calitatea lânii și a culorii devine vizibilă.

Fasarea nu se găsește la toți pisoii și în ring copiii fără păr de tranziție îi depășesc pe cei mai pufoși.

Pisoii de la crescătorii amatori vor costa ieftin până la 10.000 de ruble.

În creșele profesionale, bebelușii sunt mult mai scumpi de la 40.000 de ruble. și mai mare dacă părinții aparțin unor linii străine de elită.

Fotografii

Pisoi Mau egipteni

Egiptean mau

Mau egiptean joacă

Mau egiptean în imagine

Mau egiptean dormind

Mau egiptean dormind

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mau egiptean: pisici și pisici