Mau egiptean: o privire din timpuri imemoriale

Zeițele mustăcioase egiptene antice s-au bucurat de onoare și respect timp de multe milenii. Egiptenii le considerau sacre, le venerau și chiar vorbeau prin prădători grațioși cu zeii lor. Mau-ul egiptean este o versiune modernă a acelor pisici care în scurt timp au reușit nu numai să îmblânzească o persoană, ci și să devină un obiect al admirației sale.

Referință istorică

Studiind informații despre rase, întâlnești în mod constant referințe la Egipt: aproape fiecare pisică este un descendent direct. Desigur, niciun pedigree nu poate fi urmărit atât de departe. Dar este posibil, pe baza datelor disponibile, să recreezi imaginea pierdută! Aparent, astfel de gânduri au fost vizitate de prințesa Trubetskoy, datorită căreia Mau a fost recunoscut oficial de GFA în 1977.
Cu toate acestea, chiar înainte de Trubetskoy, crescătorii din Elveția, Franța și Italia lucrau la rasă. Dar al doilea război mondial a anulat toate eforturile. Nu se știe cum a ajuns Mau la Trubetskoy. Potrivit unei versiuni, acestea erau pisici născute în Italia, potrivit alteia, pisicile erau scoase din Egipt special pentru muncă de reproducere. Oricare ar fi fost, iar în 1956 prințesa a plecat în SUA, unde a înregistrat creșa „Fatima”. La acel moment, efectivele creșei includeau doar zece persoane, dar acest lucru era suficient pentru a atrage atenția profesioniștilor. Pisica i-a captivat pe crescătorii americani, care au ridicat bagheta pentru a populariza frumusețile cu mustață.

Aspect

Naturalitatea și armonia constituției sunt una dintre trăsăturile atractive ale apariției lui Mau. Este grațioasă și ușor de mișcat, elegantă și aristocratică. Corpul este ușor întins, picioarele sunt de lungime medie. Picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față, dar în mișcare sunt așezate în spate, astfel încât spatele pare perfect plat, fără a se ridica în regiunea unui spate puternic. Coada este destul de lungă, ușor înclinată spre vârf, dar nu „siameză”. Pisica este mai mare și mai musculoasă decât femela, ceea ce se observă mai ales atunci când este privită din față. Botul lui Mau este de lungime medie, nu trebuie arătat. Liniile pomeților, bărbie, podul nasului, fruntea sunt netede, fără colțuri. Urechile sunt de dimensiuni medii, ușor mai mari decât largi. Ochii sunt mari, uimitor de frumoși - ușor înclinați, de culoarea coacăzului verde.
Cartea de vizită a femeilor la modă cu mustață este culoarea patată a hainei scurte. Această culoare este adesea numită sălbatică: pe corp există o împrăștiere a petelor întunecate pe un fundal deschis, pe coadă și partea inferioară a labelor, petele aproape se îmbină în dungi. Fiecare păr este vopsit cu inele transversale de culori deschise și întunecate, care fac blana strălucitoare. Frumusețea egipteană are în haine trei haine de blană încântătoare - negru pe argintiu (fundal aproape alb și pete negre, cea mai populară și recunoscută culoare), fum (baza părului este albă, partea superioară este gri închis, petele aproape negre) sau bronz (fundal roșu și pete maronii închise). Este necesar un „machiaj zeiță” strălucitor: un creion de ochi întunecat în jurul ochilor, un „colier” rupt în jurul gâtului și un „scarabeu” pe frunte.
Ochii sunt subliniați de două linii verticale pe fiecare parte. Linia superioară începe la colțul exterior al ochiului, cea inferioară se extinde aproximativ din jumătatea superioară a părții exterioare a pernei. Liniile coboară lin de-a lungul pomeților, formând un unghi. La baza liniilor, un arc care traversează, repetând îndoirea pleoapei inferioare și subliniind-o. Acest model este foarte important, ar trebui să fie clar și luminos dacă proprietarul intenționează să expună pisica.

Caracter

Probabil marele Dumnezeu Ra până astăzi veghează asupra lui Mau, ceea ce nu permite frumuseții patate să se comporte prost sau sfidător. Pisoii, ca toți bebelușii, se prostesc și se joacă foarte mult. Sunt mobili, veseli și plini de energie. Lăsați singuri, sunt foarte triști și uneori încep să cânte melodii triste cu o voce groasă, vâscoasă, care este surprinzătoare pentru bebeluș. Dar pisica adultă, aparent, amintindu-și de strămoșii sacri, se transformă într-un vrednic însoțitor al faraonului. Majestuoase, îngrijite până la cel mai mic detaliu, surprinzător de inteligente, evocă admirație și respect. Sunt întotdeauna deschiși la comunicare, dar nu cerșesc afecțiune. Se plictisesc dacă proprietarul pleacă pentru o lungă perioadă de timp, dar nu-și permit drăguțele prostești, cum ar fi stricarea canapelelor și urletele puternice. Relațiile cu alte animale, copii și prieteni de familie sunt construite pe principiul: „Respectă-mă și voi răspunde mereu la fel”..

Întreținere și îngrijire

Mau cu părul scurt sunt animale cu forme și proporții naturale și, prin urmare, nu necesită îngrijire specifică. Puteți să-l pieptănați de câteva ori pe lună, faceți baie la nevoie. Mulți proprietari nu scaldă deloc produsele de curățat cu pete, ajutând pisica să se îngrijească numai cu ajutorul unei „mănuși” de cauciuc.
Mau sunt destul de activi și au nevoie de spațiu pentru a se juca. Vor fi recunoscători pentru o plimbare însoțită de o persoană. Aspectul luminos și remarcabil nu permite menținerea Mau în raza liberă, aceste pisici sunt adesea furate pentru revânzare.

Sănătate

Rasa face plăcere fanilor cu un puternic fond genetic de animale. Nu s-au observat boli specifice - animalele puternice, cu o imunitate bună, trăiesc în medie cincisprezece ani.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mau egiptean: o privire din timpuri imemoriale