Îndepărtarea blănii din stomacul pisicilor și pisicilor

Cum se îndepărtează părul din stomacul unei pisici? De ce se formează deloc acolo?

Cu siguranță, printre proprietarii de pisici, nu există niciunul care să nu fi îndepărtat niciodată bulgări de lână de neînțeles. Găsindu-le în cele mai inaccesibile locuri sau invers, în mijlocul palatului tău preferat.

Aceste aglomerări se numesc trichobezoare (pilobezoare) și sunt de obicei alungite, de formă cilindrică datorită formei esofagului. În stomac, acestea sunt sub forma unei mingi. Dimensiunea trichobezoarelor este de până la 5 cm, iar culoarea depinde de culoarea și caracteristicile individuale ale animalului.

Mirosul nu poate fi numit aspru, dar este destul de neplăcut.

Părul din stomac nu este digerat, ci se aglomerează. În mod normal, atunci când ating o anumită dimensiune, râpă. Bezoarii se pot forma la orice animal, indiferent de sex, vârstă și rasă, dar cei mai predispuși sunt adulți, pisici cu păr lung, siberieni, persani, Maine Coons.

Este aceasta întotdeauna norma?

S-ar părea că natura se ocupa de toate. Dar uneori pisicile au nevoie de ajutorul nostru. În timpul vărsării sau linsului excesiv, o consecință a stresului suferit, se înghite prea multă lână și o parte din aceasta trece mai departe în intestine. Este bine când părul nedigerat iese cu fecale.

Dar, în unele cazuri, acestea pot provoca obstrucția intestinului subțire. Uneori, un trichobezoar mare rămâne în stomac, deoarece este incapabil să se strângă în lumenul îngust al esofagului..

pisica linge

Cum se manifestă?

Prezența unor bulgări patologice de lână este marcată de accese constante de vărsături, letargie și refuzul de a se hrăni. Dar, uneori, astfel de simptome pot însoți alte boli ale sistemului digestiv. Prin urmare, înainte de a lua măsuri pe cont propriu, este mai bine să contactați un medic veterinar care va efectua toate cercetările necesare și va face o concluzie.

Cum se îndepărtează lâna?

Să ne dăm seama cum să îndepărtăm părul din stomacul unei pisici. Îndepărtarea trichobezoarelor poate fi efectuată prin mai multe metode..

  • În cele mai grave cazuri, aceasta este o intervenție chirurgicală.
  • Pentru îndepărtarea lânii, sunt prescrise diete și paste speciale..
  • Alimentele uscate obișnuite sunt înlocuite cu specializate.
  • În cele mai simple cazuri și pentru profilaxie, se folosește cunoscuta iarbă de pisică. Ar trebui să fie întotdeauna disponibil gratuit la mustață.

Dar, nu este nevoie să recurgeți la metodele „bunicii”. Se toarnă vaselină pe nefericitul animal sau se unge labele cu lanolină. Mai ales să nu știi adevăratul motiv pentru care te simți rău. Acest lucru nu poate ajuta atât de mult, ci dăunează sănătății animalului de companie..

pieptănând o pisică

Măsuri preventive

Vă puteți proteja pisica sau pisica de a ingera cantități excesive de păr urmând câteva reguli simple.

  • Periați animalul de companie periodic. Și cu cât haina este mai lungă, cu atât trebuie să o faci mai des..
  • Pasta de vindecare pentru îndepărtarea părului se administrează pisicilor cu păr lung conform instrucțiunilor dintr-o doză profilactică.
  • Dacă observați că pisica dvs. se îngrijeste prea des, încercați să o distrageți de la asta cu o jucărie nouă..
  • După cum sa menționat mai sus, pisica ar trebui să aibă întotdeauna iarbă disponibilă în mod liber..

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îndepărtarea blănii din stomacul pisicilor și pisicilor