Furminator pentru pisici

Pe haine și tapițerie, pe covoare și chiar într-o ceașcă de ceai, proprietarul găsește fire de păr lungi. Parul scurt nu este nici un cadou - se sapă în orice țesătură, ținută ferm de fibre. Un aspirator, perii, bandă adezivă - zeci de moduri de a îndepărta lâna contribuie doar parțial la rezolvarea problemei. Dar industria animalelor de companie nu stă pe loc - un furminator pentru pisici poate reduce semnificativ cantitatea de păr care zboară în jurul apartamentului.

Simplu, pentru că totul este ingenios

Pieptenul furminator nu este nimic surprinzător. Acest instrument poate fi comparat cu o greblă mică - o suprafață metalică zimțată pe un mâner confortabil. Cu toate acestea, simplitatea designului nu afectează eficacitatea dispozitivului: furminatorul pentru pisici aproape înjumătățește perioada de năpârlire!
O performanță atât de ridicată a fost obținută datorită ascuțirii speciale a suprafeței de lucru și a distanței fin calculate între dinți. Ideea este să îndepărtați părul pe moarte și excesul de substrat fără a strica acoperișul - haina decorativă. Și furminatorul pentru pisici se descurcă perfect cu sarcina: puful este ușor pieptănat, dar copertina nu se rupe sau se rupe, alunecând printre dinții formei originale. Mai mult, grăsimea care se acumulează la baza părului este distribuită pe toată lungimea părului, făcând stratul lucios și strălucitor..

Alegerea unui furminator potrivit

Principalul lucru care necesită atenție este lungimea hainei animalului de companie. Furminator pentru pisicile cu părul scurt colectează în mod ideal firele de păr libere dintr-o haină netedă, îndepărtând ușor chiar și acele fire de păr care sunt încă ținute pe piele, dar sunt deja separate fără prea mult efort. Furminator pentru pisicile cu păr lung se distinge prin dinții alungiți, care sunt ușor cufundați într-o haină groasă de blană. Grebla nu se blochează, nu trage lâna și nu rănește pielea, ci alunecă lin, apucând pardoseala și trecând acoperișul.
Furminator face o treabă excelentă nu numai cu părul de pisică. Acest instrument va deveni un asistent versatil pentru proprietarul iepurilor, dihorilor și, bineînțeles, al câinilor..
Al doilea parametru important este lățimea suprafeței de lucru. Cu cât animalul este mai mare, cu atât este mai larg instrumentul de care veți avea nevoie. Dacă pisica este în miniatură, nu ar trebui să cumpărați o greblă mare, deoarece nu le va fi ușor să proceseze haina de blană în locurile îndoite anatomice. Pentru persani, coons și siberieni, este mai bine să cumpărați câteva instrumente: furminatorul principal pentru pisici cu păr lung, de aproximativ 8 cm lățime și un auxiliar de 3-4 cm, pentru care este convenabil să pieptănați părul pe față, în spatele urechilor, axile.
Furminatorii adevărați sunt produși de FURminator Ink. Aceasta este cea mai scumpă, dar și cea mai fiabilă opțiune: dinții se auto-ascută, suprafața de lucru nu trebuie înlocuită de ani de zile, mânerul este rezistent la șocuri. Recent, producătorul le-a oferit proprietarilor un cadou superb: designul actualizat este echipat cu un buton de curățare automată - acum furminatorul pentru animale nu trebuie spălat mult timp sub apă curgătoare. Anterior, această comoditate era disponibilă numai dacă alegeți un analog de la Trixi, Kudi sau Foolee.
Dar „imitatorii” au și plusuri. Calitatea este puțin mai mică și poate la nivelul originalului, dar prețul este mai modest. De exemplu, lama unui furminator Trixi se schimbă la simpla apăsare a unui buton. Compania Foolee produce modele într-o varietate de dimensiuni. Și Kudi face plăcere cu noi produse:
 • furminator pentru pisici cu duze înlocuibile în patru variante, diferind în lățimea suprafeței și lungimea dinților. Ideal pentru mai mulți proprietari de pisici-
 • un design care combină două tipuri de piepteni: mai întâi folosim un greblă cu dinți lungi rare și apoi un furminator standard. Suprafețele de lucru se schimbă la simpla apăsare a unui buton. Pentru îngrijirea pisicilor ale căror haine sunt foarte încâlcite-
 • pentru o haină de blană „umplută” bogată în substrat ușor subțire, este potrivită o perie de furminator, cu ajutorul căreia este convenabil nu numai să piepteneți puful, ci și să piepteniți mici încurcături.
 • Atunci când alegeți dintre numeroasele modele, acordați-vă ceva timp pentru a evalua ergonomia suportului. S-ar părea că acesta este un fleac. Dar după câteva minute de pieptănare a părului lung și pufos, mâna devine foarte obosită și chiar începe să doară dacă suportul este incomod în palma mâinii tale.

  Cum se îndepărtează corect vărsarea părului

  Înainte de a folosi furminatorul, asigurați-vă că nu există crenguțe încurcate în lână. Blana trebuie să fie curată și uscată. Pielea trebuie să fie lipsită de răni, inflamații și erupții cutanate. Deoarece este necesar să folosiți un furminator pentru a îndepărta firele de păr moarte și nu pentru a pieptăna haina de blană, nodurile și încurcăturile ar trebui să fie desfăcute în prealabil. În caz contrar, pisica va rezista, suferind de durere pe măsură ce grebla se agață de noduri și trage pielea delicată..
  Animalele de companie cu părul lung sunt pieptănate, începând de la stratul inferior de lână. Este mai convenabil dacă pisica se află pe o parte, iar stratul superior al blănii este îndepărtat sub clemele de coafură. Strat cu strat, de la burta până la coloana vertebrală, ne pieptănăm șuviță cu șuviță, deplasându-ne în jos de la baza firelor de păr. La fel procedăm și cu labele. Este imposibil să se zgârie împotriva creșterii lânii, deoarece este posibil să se deterioreze copacul și să se rănească animalul de companie trăgând lâna care nu s-a separat încă. Pieptenele furminator se blochează în blană dacă încercați să apucați o buclă prea voluminoasă. Dar cu animalele de companie cu părul scurt, totul este mai ușor - puteți începe de oriunde, dar mișcându-vă în direcția creșterii părului.
  Mișcările ar trebui să fie sigure, dar nu ascuțite, pentru a se opri la timp dacă dinții se lovesc de un nod. În jumătate de oră, puteți sărbători, evaluând cantitatea de lână pieptănată, care acum nu va mai fi pe covoare și haine. Da, și draga ta probabil va ronțărește datorită ție, pentru că o parte din această lână ar cădea cu siguranță în stomacul ei.
  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Furminator pentru pisici