Câți ani cresc pisicile și pisicile?

Pisici în creștereCâți ani cresc pisicile? Această întrebare poate fi adresată atât de un adult, cât și de un copil. Creșterea și dezvoltarea animalelor este studiată de științe - fiziologia vârstei și anatomia. Ele ne dau un răspuns la ceea ce se întâmplă cu corpul în timpul existenței sale. Această știință oferă o înțelegere clară a modului în care cresc pisicile și pisicile în vârstă și de ce depinde acest proces..

Câți ani cresc pisicile și pisicile??

Pisica Maine Coon a fost recunoscută ca una dintre cele mai mari rase. El este deținătorul recordului dintre propriul său tip. Înălțimea lui este de un metru și douăzeci și trei de centimetri. Greutatea sa corporală este de nouă kilograme, la vârsta de trei ani. Nota experțilort, că acești indicatori pentru animal nu sunt limita. De vreme ce continuă să crească în viitor. Dar, printre proprietarii de păsări domestice, se pune adesea întrebarea despre cât de mari cresc pisicile?

Răspunsul poate fi ambiguu, deoarece dezvoltarea sexuală poate avea loc la orice vârstă. Adică, la o anumită perioadă, pisicile încetează să se mai întindă una după alta. Unii continuă să crească. Dimensiunea pisicii depinde de mulți factori..

Câți ani cresc pisicile??

Dacă animalul dvs. de companie nu a tastat la fel de mulți centimetri în înălțime sau greutate ca rase bine-cunoscute care au câștigat popularitate masivă. Nu vă supărați, deoarece pubertatea poate apărea la vârste diferite. În cazul în care proprietarii sunt atenți, atunci vor putea recunoaște că, de regulă, la vârsta de doi ani, fața pisicii nu se mai schimbă. Drept urmare, putem spune că procesul de formare a scheletului a fost finalizat. Acum pisica nu poate decât să-și crească părțile laterale.

Pentru a înțelege când apare pubertatea la un animal, trebuie să înțelegeți prin ce parametri este vizibilă trecerea la o stare adultă. Dacă aveți de gând să vă reproduceți pisici și pisici, atunci vă va fi util să știți la ce vârstă cresc și când pot fi reduse.

  1. Cum se determină vârsta unei pisiciÎn medie, animalele de companie cresc de la un an și jumătate la doi ani. Creșterea și maturizarea animalelor este determinată de procese genetice. Adică, acest proces particular depinde de originea animalului. Adică, cu cât sunt mai mulți indivizi, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru a atinge parametrii de creștere și greutate dorite..
  2. Sexul animalului joacă un rol imens. Câți ani cresc pisicile? Cu siguranță, femelele se dezvoltă mult mai repede decât masculii. Și masculii cresc mai mult, dar în parametri mult mai mari..
  3. Înălțimea și greutatea animalului, precum și pubertatea acestuia, sunt influențate de factorul ereditar și de dimensiunea sa finală. Adică, dacă părinții sunt mari, atunci urmașii vor dura mult timp pentru a crește până la strămoșii lor..

Câți ani cresc pisicile??

Parametrii medii, vă permit să determinați mai exact vârsta la care cresc pisicile. Vă puteți observa cu atenție animalul de companie și puteți înțelege că botul pisicii nu se schimbă, iar lățimea umerilor stă, de asemenea, nemișcată. Acesta este un semn clar că, că pisica a crescut. Momentul pubertății trebuie atribuit ratelor medii de creștere. Acest moment poate fi atribuit unei anumite perioade de vârstă - pisoilor.

Unele rase de pisoi se maturizează între șapte și nouă luni. Alte rase nu mai cresc. Și puii de rasă, de exemplu, britanicii continuă să câștige încet centimetri de la un an la un an și jumătate. Pentru a răspunde la întrebarea: la ce vârstă cresc pisicile?? Luați în considerare următorii parametri:

  • Cât timp crește o pisicăPodea. Femelele se dezvoltă lent, dar cresc mai repede. În timp ce masculii se dezvoltă mai repede, dar pot câștiga centimetri și kilograme până la un an și jumătate.
  • Alimente. Dieta pentru animale de companie și planul de dietă joacă un rol important în creșterea mamiferelor. Dacă mâncarea este plină și echilibrată, atunci animalul va putea crește mult mai repede. Dar animalele care mănâncă exclusiv alimente uscate pot înceta să se dezvolte sau să crească lent..
  • Sănătate. Animalele sănătoase cresc și se dezvoltă mai repede, cele care au supraviețuit oricărei traume și boli infecțioase la o vârstă fragedă.
  • Creșterea și dezvoltarea animalelor sunt direct afectate de sterilizare sau castrare..

Cum cresc pisicile britanice?

Pentru a lua în considerare creșterea și dezvoltarea unui animal, vom da un exemplu - o pisică britanică. Mulți oameni adoră această rasă. Pisicuțe de pluș încântă atât un adult, cât și un copil. Este destul de ușor să crești un animal de companie plăcut dintr-un astfel de animal. Pisica britanică are picioare scurte, ochi chihlimbar și diferite opțiuni de culoare.

Britanicii, spre deosebire de alte rase, au un nivel ridicat de inteligență. Faimoasa pisică Cheshire Alice în Țara Minunilor era de rasă britanică. Pubertatea completă la pisicile din această rasă apare în luna a noua. Dar animalul va înceta să crească, nu va putea mai devreme decât în ​​doi ani și jumătate. Pubertatea se referă la înălțimea și greutatea unui animal. Formarea generală a pisicilor se dezvoltă în al treilea an de viață.

Greutatea britanică este considerată una dintre cele mai mari. O pisică obișnuită poate crește până la opt kilograme. În timp ce era castrat până la zece kilograme. Femela, sterilizată, cântărește opt kilograme, iar cea obișnuită nu depășește șase. Caracteristicile individuale afectează în mod direct condițiile pentru dezvoltarea animalului, înălțimea și greutatea acestuia.

Creșterea lentă a unui animal: cauze

Indiferent dacă aveți sau nu o pisică de rasă, uneori el poate părea mult mai mic decât colegii săi.. Se întâmplă, poate din tot felul de motive.

  1. Varsta pisiciiPisicilor le lipsesc vitaminele și mineralele pentru a susține dezvoltarea normală. În cazul în care proprietarul nu include vitamine în dieta animalului de companie. Că un semn luminos de creștere se reflectă în dimensiunea și formarea organelor.
  2. Deparazitarea animalului nu s-a făcut la timp. Paraziții se pot așeza în orice corp al unei pisici, indiferent dacă locuiește acasă sau își petrece cea mai mare parte a timpului în aer liber. Paraziții care trăiesc în corpul animalului vor consuma substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea normală a animalului. Ca urmare, o creștere mai lentă. Pentru a preveni acest proces, este necesar să se efectueze profilaxia trimestrială folosind medicamente antihelmintice..
  3. Perturbarea hormonală a animalului. Perturbările hormonale sunt de obicei observate la femei. În cazul în care pisica nu mai crește, asigurați-vă că hormonii sunt cauza. Femela poate înceta să crească până la câteva luni și apoi să crească brusc. Pisicile femele pot fi uneori salvate prin maternitate. Dar dacă pisica după naștere nu a câștigat în greutate și înălțime. Apoi, aveți nevoie de sfaturi veterinare urgente. Pisicile castrate sunt adesea supuse unor dezechilibre hormonale. Dezvoltarea lor durează mai mult.

Pentru a răspunde la întrebarea: câți ani cresc pisicile și pisicile, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra părinților animalului. După cum vedeți părinții, la fel vor face și copiii. Toate schimbările de aspect vor depinde în mod direct de nutriție și de alți factori. Dacă pisica crește, atunci mănâncă mult..

O altă opțiune atunci când puteți afla despre creșterea unui animal este o consultație la o clinică veterinară. Un specialist care vă examinează animalul de companie de la naștere va putea sugera cu precizie vârful dezvoltării sale. Păstrarea condițiilor unui animal este un factor important în dezvoltarea unui animal. Medicul va putea spune cu precizie cum și ce să-ți hrănești animalul, concentrându-se pe rasa acestuia și pe alți indicatori.

Pentru a crește un animal sănătos iar momentul pubertății sale nu s-a abătut de la schema de dezvoltare standard, trebuie să păstrați întotdeauna legătura cu medicul veterinar. Numai un medic vă poate ajuta cu sfaturi privind nutriția, îngrijirea și întreținerea animalului. Nu ar trebui să vă ghidați doar de propria voastră forță, deoarece fără a cunoaște caracteristicile anatomice ale rasei unei pisici, este dificil să înțelegeți exact cât de repede va crește.

Câți ani crește o pisică?O pisică care a crescut în cele din urmă poate avea voie să reproducă descendenți la vârsta de un an. Împerecherea timpurie nu este întotdeauna bună pentru animal. Nașterea timpurie poate duce nu numai la moartea animalului, ci și la nașterea descendenților morți. Înainte de a crește un animal, cel mai bine este să consultați un medic.

Ultimul moment important în dezvoltarea animalului tău de companie. Pisoii sunt aceiași copii. După cum confirmă multe surse, animalele respective cresc și se maturizează mai încet, apoi animalele care nu primesc suficientă atenție de la părinți - proprietari, îmbătrânesc rapid. Cu cât animalul tău de companie primește mai multă atenție, cu atât va crește. Animalul de companie ar trebui să primească nu numai micul dejun și cina, ci și jocul moderat, afecțiunea de la proprietar și cât mai multă atenție posibilă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câți ani cresc pisicile și pisicile?