Cati ani au pisicile?

Apariția unui animal de companie cu blană în casă provoacă nu numai o mulțime de emoții pozitive, ci și o mulțime de întrebări cu privire la un nou membru al familiei. Proprietarii se gândesc la vârsta la care cresc pisicile aproape imediat..

Ce determină creșterea unui animal de companie

Fiziologic, creșterea este un proces temporar, dar continuu, în care un organism crește în greutate și dimensiune în măsura în care este specific genetic și specie. Acest lucru continuă până la o anumită vârstă, individuală pentru fiecare individ. Pisicile, ca și alte mamifere, cresc fiziologic până la pubertate, când animalele sunt gata să procreeze..

Principalii factori care influențează vârsta la care cresc pisicile:

 • Rasă. Pisicile de rasă mică cresc întotdeauna mai repede decât rudele lor mai mari. Chiar dacă au aceeași vârstă, greutatea și dimensiunea indivizilor pot și vor diferi semnificativ..
 • Gen. Pisicile sănătoase, cu îngrijire adecvată, cresc întotdeauna mai repede decât pisicile.
 • Ereditate și genotip. Un rol important în formarea scheletului, dezvoltarea fizică a indivizilor este jucat de trăsăturile ereditare ale părinților pisoiului. Va fi similar nu numai în aspect, ci și în caracteristicile fizice cu părintele al cărui genotip este mai puternic.
 • Producerea de hormoni. Multe procese din corpul animalului, ca și la om, sunt reglementate de hormoni speciali produși în anumite părți ale creierului sau organelor. Se întâmplă ca producția corectă de hormoni să fie perturbată, ceea ce va duce cu siguranță la consecințe negative pentru pisicile care cresc. Terapia profilactică cu medicamente care conțin hormoni la orice vârstă a individului poate provoca o încălcare a fondului hormonal.

În plus, circumstanțe externe precum:

 • Habitat. În condiții nefavorabile, care reduc considerabil calitatea generală a vieții pisicilor, acestea cresc lent, adesea se îmbolnăvesc și, cel mai probabil, nu vor realiza o dezvoltare fizică completă, stabilită de natura și factorii ereditari..
 • Dietă. Foamea sau doar lipsa unei hrăniri adecvate, îmbogățite cu vitamine, minerale, substanțe nutritive, vor fi cu siguranță motivul pentru care pisicile cresc și se dezvoltă slab. Ca urmare, animalele vor fi mai mici decât colegii lor la aceeași vârstă. De asemenea, o alimentație deficitară reduce semnificativ imunitatea, înrăutățește sănătatea generală a pisicii..
 • Dormi și odihnește-te. În lipsa unui somn adecvat, iar pisicile dorm până la 20 de ore pe zi la vârsta adultă, apar și tulburări ale sistemelor și organelor animalului de companie. Acesta este și motivul pentru care animalele cresc mult timp și instabile..
 • Dar și o activitate fizică insuficientă poate reduce ritmul de dezvoltare. Prin urmare, este extrem de important să oferiți animalului dvs. de companie suficientă libertate pentru jocurile energice, cu ajutorul cărora va antrena abilități înnăscute, instincte și își va menține forma fizică la nivelul adecvat. Pisicile active, jucăușe cresc mult mai bine.
 • Prezența bolilor congenitale, latente sau evidente. Totul este simplu aici - pisicile bolnave nu cresc într-un ritm normal. Așadar, nu diminuați importanța vaccinării și a monitoriza cu atenție starea de sănătate a unui animal de companie la orice vârstă a acestuia.
 • Proceduri veterinare. Una dintre operațiile de care poate depinde dimensiunea finală a pisicii este castrarea sau castrarea. De regulă, după ce pisicile cresc din cauza unui set de mase de grăsime..
 • Diverse stresuri provoacă nu numai o încetinire a creșterii, ci și o anumită pierdere în greutate, în general. Pisicile aflate într-o stare stresantă refuză să mănânce, din care suferă și mai mult fizic și cresc mai încet.
 • În plus, pisicile deseori încetează să crească cu totul din cauza sarcinii prea devreme. Motivul este că toată energia este cheltuită pentru a purta urmași..

Astfel, la orice vârstă a pisicilor, există o serie de factori semnificativi și diferiți care afectează durata perioadei de creștere..

Vârsta medie la încetarea creșterii fizice la pisici

Cu toate acestea, rasa de companie joacă rolul principal. Rasele mici încetează să crească la vârsta de aproximativ 1 an și 2 luni. Dar cele mari, de exemplu aceleași Maine Coons, cresc adesea activ după doi ani, devenind din ce în ce mai mari.

Comun pentru toate felinele este perioada în care activitatea crește. Aceasta este adesea a cincea lună din viața unui pisoi.. În primele șase luni, el trece prin astfel de etape de creștere:

 • Perioada neonatală, care durează primele patru zile de la nașterea copilului. În funcție de modul în care a mers mielul pisicii, puii se pot câștiga sau pierde în greutate în fiecare zi, dar cresc continuu..
 • Perioada de alăptare, care durează următoarele patru săptămâni. În acest moment, pisica hrănește pisoii cu lapte și cresc rapid, câștigă forță, se îngrașă constant și uniform, învață independența, devin mai puternici.
 • Perioadă de tranziție. Începând cu a patra săptămână de viață, pisica sau proprietarii introduc alimente complementare pentru pisici sub formă de produse noi. Dieta devine din ce în ce mai variată, schimbându-se. După șapte săptămâni, alăptarea se estompează adesea. Este complet înlocuit de alimente solide. La această vârstă, etapa de tranziție se încheie și există un salt în dezvoltare din care pisicile cresc mai repede decât înainte.
 • Perioada post-supt începe cu o tranziție completă la hrana solidă, de la aproximativ a șaptea până la a opta săptămână din viața unui pisoi. Durează un an, sau chiar mai mult - pentru pisici și aproximativ șase luni - pentru pisici. Acum animalele de companie cresc constant, deși câștigă mai puțină greutate, cresc mai încet.

Astfel, răspunsul la întrebarea cu privire la creșterea pisicilor poate fi următorul: în primul an de viață, o pisică atinge de obicei dimensiunea maximă și încetează să crească. Pisica, în funcție de rasă, continuă să se dezvolte încă un an, sau chiar puțin mai mult..

De ce creșterea crește

Destul de des, indivizii din aceeași specie, deși au aceeași vârstă, au diferențe semnificative în gradul de dezvoltare fizică. Proprietarii, care văd această diferență, au imediat o întrebare complet naturală: de ce s-a întâmplat acest lucru și ce să facă în acest sens? Pentru a răspunde, trebuie să vă dați seama de ce pisicile nu cresc suficient de repede. Cele mai frecvente motive sunt:

 • Lipsa de micro și macro elemente, vitamine și substanțe nutritive din cauza unei alimentații necorespunzătoare sau malnutriției. Pentru a afla dacă este așa, se efectuează teste speciale, în funcție de rezultatele cărora se ajustează dieta pisicii..
 • Condiții de viață precare. Pisoii, care trăiesc inițial într-o familie, înconjurați de îngrijire, mănâncă bine, cresc mai bine decât cei fără adăpost. Prin urmare, dacă luați un pisoi de pe stradă, atunci nu ar trebui să-l transferați brusc în mâncare uscată sau de casă. Este necesar să se introducă treptat produse, să se ofere complexe de vitamine suplimentare. Acest lucru facilitează adaptarea. Toate procesele din corpul său vor reveni la normal. Acest lucru va avea cu siguranță un impact pozitiv și în curând nu va arăta mai rău decât alte animale de companie de vârsta lui..
 • Castrarea sau sterilizarea provoacă destul de des perturbări hormonale în corpul pisicii. Este important să observați problema la timp și să o tratați cu un curs de terapie hormonală. La sfârșitul acesteia, pisicile revin la normal și cresc în conformitate cu indicatorii medii.
 • Infestările cu viermi sunt frecvente și la pisici, în special la cele culese de pe stradă. Nu degeaba primul lucru pe care astfel de indivizi îl tratează pentru viermi. Dar chiar și pisicile domestice ar trebui hrănite cu medicamente antiparazitare la fiecare șase luni pentru a preveni afecțiunile dureroase, astfel încât să nu afecteze negativ vârsta până la care cresc pisicile.

Cunoscând acești factori importanți, puteți preveni cu ușurință eșecurile de creștere a animalelor de companie..

Cât de vechi cresc pisicile populare din rasele populare?

În general, există două vârste la care cresc pisicile din toate rasele populare.:

 • Dezvoltarea unor persoane din rase precum Bengal, Siberian, Sphynx durează până la doi ani.
 • Restul pisicilor, aceeași curte, scoțianul, britanicul și Maine Coons cresc până în al treilea an de viață.

Toate pisicile, cu îngrijire adecvată, înconjurate de grija și afecțiunea proprietarilor atenți, cu siguranță vor crește bine și vor oferi altora multe emoții pozitive. Dacă bănuiți că animalul de companie nu se dezvoltă suficient de bine, ar trebui să solicitați imediat sfatul unui specialist..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cati ani au pisicile?