Pisică britanică cu păr lung (highlander)

Pisica britanică Longhair (Highlander) este o variantă completă a britanicului Shorthair. Mai recent, au fost recunoscuți ca o rasă independentă separată. În fiecare zi, britanicii cu păr lung câștigă din ce în ce mai multă popularitate și sunt apreciați de iubitorii de pisici pentru dispoziția lor calmă, afectuoasă și, desigur, pentru aspectul lor..

Ceea ce este, pisica britanică cu părul lung poate fi văzută în fotografie. Rasa se mai numește stâlpi sau se utilizează abrevierea BDSH..

British longhair

Persii au rămas multă vreme în afara binecunoscutului pedigree și de obicei nu este nimeni de vină pentru nașterea accidentală a pisoiilor britanici cu părul lung, ambii părinți pot fi britanici cu rasa cu părul scurt, genele tocmai au coincis.

Multă vreme, pisoii cu părul lung au rămas neobservați, nu au participat la creșterea pisicilor britanice, doar că uneori au fost atrași de reproducerea Highland Folds, Scottish Folds cu părul lung.

Abia în 2001 rasa britanică de pisici Longhair a fost adăugată pe lista raselor de către TICA și WCF, iar în 2004 a fost dezvoltat un standard pentru acestea. British Longhair este numit British Longhair în majoritatea țărilor europene, în special în Anglia, iar în Olanda și Statele Unite, este mai bine cunoscută sub numele de Lowlender sau Highlander. Din cauza denumirilor similare ale pisicilor britanice „Highlander” și scoțian „Highland” apare adesea confuzie, dar totul este foarte simplu. Britanic și scoțian (Scottish Fold și Scottish Straight) Shorthair - două rase care s-au dezvoltat cam în același timp și sunt cele mai apropiate rude.

Din ele au evoluat mai târziu două rase cu părul lung: de la britanici - Highlander (British Longhair) și de la Highland Fold Scots (cu părul lung cu urechile atârnate) și highland drept (cu părul lung cu urechile erecte, respectiv). Și dacă vorbim despre asta, atunci nu poate exista o pisică britanică cu părul lung, doar pliurile scoțiene sunt pliate: Scottish Fold (cu părul scurt) și Highland Fold (cu părul lung).

Recenzie video a rasei de pisici britanice Longhair:

Descrierea rasei

Pisică britanică Longhair de dimensiuni medii și mari, cu un corp muscular, ușor ghemuit. Pieptul, spatele și umerii sunt largi și masive. Gâtul și picioarele sunt moderat scurte. Dimorfismul sexual este bine exprimat, pisicile sunt mai ușoare și mai mici decât pisicile. Descriere mai detaliată a rasei:

Cap și bot

Capul Longhairului britanic este lat și rotund, cu o bărbie puternică care formează o perpendiculară pe linia nasului. Nasul este larg, scurt și drept. Când este vizualizat în profil, oprirea este clar vizibilă. Obrajii sunt rotunjiți, iar plăcuțele vibrissa complete și expresive conferă botului un contur mai ascuțit. Urechile sunt de dimensiuni medii, rotunjite la vârfuri și largi la bază, separate destul de larg și direcționate drept. Ochii sunt rotunzi, mari și expresivi, depărtați. Orice culoare a irisului poate fi utilizată, dar trebuie să se potrivească cu culoarea hainei.

Locuințe

Corpul este mediu spre mare, pieptul este lat, umerii și spatele sunt masive, ghemuit. Membrele sunt scurte și îndesate. Labe sunt rotunde și puternice. Coada este scurtă și groasă, cu vârful rotunjit.

Lână

Învelișul este foarte dens, cu un substrat bine dezvoltat. Părul este neted de lungime medie, oarecum mai grosier la atingere decât frații săi, britanici cu părul scurt, dar textura sa poate diferi ușor, în funcție de tipul de culoare.

Paltonul este pluș, datorită faptului că lâna nu se potrivește strâns pe corp. Un guler gros și pantaloni sunt de dorit.

Culoare

Pentru pisicile din rasa britanică Longhair, este permisă orice culoare, inclusiv punctele de culoare.

Pisica relativ tânără britanică Longhair a primit recent o descriere, astfel încât standardul său este în continuare completat și ajustat, dar acest lucru joacă un rol pozitiv în dinamica dezvoltării rasei, precum și în stabilizarea fenotipului.

Culori populare britanice cu păr lung

Conform standardului, pisicile britanice Longhair pot avea o mare varietate de culori, dar unele sunt deosebit de populare.

Păr lung albastru britanic

Păr lung albastru britanic

Pisică albă cu păr lung britanic

Pisică albă cu păr lung britanic

Păr lung negru britanic

Păr lung negru britanic

Punct cu părul lung britanic. Color-point este un întreg grup de culori „siameze”. Cuvântul „culoare” se poate schimba în albastru, roșu etc. și indică tonul de bază, iar prefixul „punct” înseamnă că pisica are corpul deschis și botul, urechile, labele și coada mai întunecate..Punct cu părul lung britanic

Pisică chinchilla cu păr lung britanic. Culoarea chinchilla este, fără îndoială, foarte frumoasă, iar secretul unor astfel de revărsări este că majoritatea firelor de păr de gardă au vârfuri întunecate.

Pisică chinchilla britanică cu păr lung

Chinchilla argintie britanică

Chinchilla argintie britanică

Chinchilla britanică aurie cu păr lung

Chinchilla britanică aurie cu păr lung

Pisică britanică cu păr lung roșu

Pisică britanică cu păr lung roșu

Caracter

Există unele trăsături care sunt mai mult sau mai puțin caracteristice tuturor reprezentanților rasei britanice Longhair, caracterul acestor pisici este calm și echilibrat. Sunt foarte afectuoși, sociabili și sunt întotdeauna fericiți să se joace cu un iepuraș de soare, învelitoare cu bomboane sau chiar cu un șuvoi de apă.

Britanicii sunt discreti și în același timp foarte atașați de familie sau de proprietar. Deloc agresiv. Se înțelege cu ușurință cu alte animale, adesea găsește un limbaj comun cu rozătoare mici și păsări. Aveți răbdare cu farsele copiilor.

Pisicuțele sunt adesea extrem de curioase, jucăușe și agitate, dar înțeleg rapid ce este permis și ce nu, se adaptează la ritmul vieții proprietarului. Până la 2-3 ani, chiar și cei mai activi devin calmi, ajung la formele fizice finale și la maturizarea emoțională..

Recenzii ale rasei

Apoi, am încercat să colectăm numărul maxim de recenzii relevante despre rasa britanică Longhair de la proprietari sau medici veterinari. Aceste pisici nu sunt doar pisici foarte frumoase, sunt calme, blânde și afectuoase. Curat și nu jucăuș, moderat activ și moderat jucăuș. Devin atașați de proprietar, dar își petrec timpul calm singuri. Principalul lor dezavantaj și în același timp avantajul lor este lâna. Este incontestabil șic, dar necesită îngrijire regulată și costuri cosmetice. Astfel de concluzii pot fi trase despre rasa pe baza feedback-ului de la proprietari..

Recenzie a British Longhair de pe un site specializat:

Un alt comentariu despre rasă:

La fel ca toți ceilalți proprietari - reclamația nu este o cantitate uriașă de lână.

O altă recenzie a britanicului Longhair, de data aceasta de pe forum.

Foarte des, proprietarii menționează inteligența pisicilor - observă că sunt deștepți și ascultători, își amintesc cu ușurință regulile casei și încearcă să le respecte..

Reprezentanții rasei suportă calm absența proprietarilor, dar au nevoie în continuare de societatea umană și sunt foarte plictisiți dacă nimeni nu este acasă zile întregi. DShB are o digestie sensibilă, odată ce luați o dietă, nu ar trebui să experimentați mai departe. Ai nevoie de mai multe jucării și mai bune decât cele care se mișcă singure.

Britanicii sunt foarte sociali:

Și un alt sfat că pisica este încă foarte inteligentă.

Pisicile britanice cu păr lung pot fi obținute de oricine poate acorda suficientă atenție unei haine de blană bogate și nu este prea sensibilă la blana pisicii de pe scaunul lor preferat. Rasa este la fel de potrivită pentru familiile cu copii, persoanele singure și ocupate.

Întreținere și îngrijire

Nu există particularități în păstrarea pisicilor britanice, au nevoie de atenție, dragoste și îngrijire, au nevoie de propriul lor loc unde să doarmă și să se odihnească, jucării, boluri curate și o tavă pentru așternut care le va plăcea

Grija pentru britanici nu este dificilă, dar ar trebui să fie regulată. Perierea hainei pisicilor britanice Longhair este necesară de 2-3 ori pe săptămână, iar în timpul năbușirii sezoniere în fiecare zi. Acest lucru este necesar pentru a evita formarea de încurcături, firele de păr încâlcite în etapele inițiale pot fi încă pieptănate, dar mai târziu va trebui să le tăiați. Pentru a pieptăna pisica, începeți de la cap și terminați cu vârful cozii. Nu este recomandabil să piepteniți lâna cu șlefuitoare, deoarece acestea scot o mulțime de fire vii.

Dacă un pisoi este învățat de la o vârstă fragedă la proceduri igienice, atunci până la 6 luni, el nu va avea nimic împotriva serviciilor de coafură și chiar va începe să se bucure de ele. Adesea nu este necesar să faceți baie pisicilor britanice, de obicei numai înainte de spectacol și în perioada de năpârlire crescută. În timpul procedurilor cu apă, trebuie folosite șampoane și balsamuri speciale. De asemenea, puteți utiliza produse uscate care nu necesită clătire..

Ghearele britanice cresc rapid și se rup, deci trebuie să fie monitorizate și tăiate la timp. După cum este necesar, curăță ochii și urechile și, de asemenea, oferă în mod regulat mijloace speciale pentru a îndepărta lâna din stomac.

Dietă

Nu există cerințe speciale pentru hrănirea britanicilor. Poate fi atât hrană naturală, cât și hrană gata preparată. Dieta este selectată în funcție de vârstă și de starea fiziologică (sarcină, tendință de a fi supraponderal, alergii). Hrana finită conține toate elementele necesare, vitamine și minerale. În cazul în care pisica mănâncă mâncare de casă, este necesar să se includă suplimentar complexe de vitamine și minerale.

Dacă animalul este obișnuit cu o anumită dietă care se potrivește atât pisicii, cât și proprietarului, nu ar trebui să o schimbați sau să încercați să o diversificați..

Sănătate

În general, britanicul Longhair este o rasă sănătoasă și rezistentă, dar nu este lipsită de predispoziție la anumite boli. Cardiomiopatia hipertrofică poate fi moștenită (diagnosticul se face pe baza ultrasunetelor inimii). La fel ca alte rase cu față scurtă, acestea sunt predispuse la formarea de tartru, deci este necesar să examinați în mod regulat cavitatea roz și să monitorizați curățenia dinților. În plus, rasa este predispusă la obezitate, iar unele suferă de alergii. Și, desigur, nu uitați de vaccinare și de deparazitare regulată a animalelor de companie..

Selecție pisică și preț

Rasa este destul de populară astăzi și nu va fi dificil să găsești o pisică și un bun crescător al rasei britanice Longhair, prețul pisoiilor depinde de mulți factori, de exemplu, pedigree, statutul de pisică, culoare. Pisica britanică Longhair va costa puțin mai mult, prețul pisicilor este de obicei mai mic. Costul unui pisoi variază între 2.000-20.000 de ruble.

Când cumpărați un bebeluș de pe Internet, nu trebuie să credeți crescătorul că britanicul său Longhair și pisoii din fotografie sunt cei mai pur-rasa, trebuie să fie văzuți un puiet și cel puțin unul dintre părinți.

Printre crescătorii DS, se obișnuiește și împărțirea pisoilor în clase: animal de companie, rasă și spectacol. Animalele respective variază în ceea ce privește genetica, documentația și aspectul. Prețul unui pisoi din fiecare clasă nu va fi același, dar, în general, sunt relativ ieftini. Uneori pisoii foarte buni sunt repartizați în mod specific clasei de animale de companie și vândute pentru sterilizare pentru a evita concurența la spectacole și în vânzare.

Cele mai ieftine pisoi fără documente, „pensie alimentară” sau fire lungi aleatorii de la părinți cu părul scurt sunt ieftine, până la 10.000 de ruble.

Pisicile cu păr lung pentru reproducere sau o carieră în expoziție vor costa de la 15.000 de ruble.

Fotografii

Îngrijirea britanicilor

British Longhair

parul lung britanic standard

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică britanică cu păr lung (highlander)