Delcid pentru pisici și câini

Delcid este un agent folosit pentru a ucide puricii și căpușele care s-au așezat pe pisici și câini. Principala caracteristică a medicamentului este că poate fi utilizat nu numai pentru tratamentul animalelor, ci și pentru tratarea spațiilor, a habitatelor animalelor de companie. Medicamentul a fost dezvoltat de compania internă „Agrovetzashchita”, care produce medicamente veterinare.

Delcid pentru pisici și câini

Componenta activă a Delcid este o substanță numită piretroid deltametrină, care are proprietăți antiparazitare pronunțate. De asemenea, în compoziție și alte componente, dar acestea îndeplinesc doar o funcție auxiliară. O listă completă a componentelor poate fi vizualizată pe ambalaj sau instrucțiuni.

Delcid pentru pisici și câini

Depozitați agentul antiparazitar la temperaturi cuprinse între 0 și 30 ° C. Pentru depozitare merită să alegeți un loc departe de alimente și furaje, deoarece preparatul conține componente toxice puternice.

act

Baza remediului este deltrametrina, care are un spectru larg de acțiune insectoacaricidă. Medicamentul este capabil să distrugă diferite tipuri de paraziți:

 • puricii;
 • căpușe ixodide;
 • acarieni sarcoptici;
 • tantari;
 • păduchi;
 • bug-uri de pat etc..

Principiul de acțiune al Delcid se bazează pe faptul că substanța activă blochează transmisia impulsurilor nervoase. Defecțiunile sistemului nervos duc la paralizie și apoi la moartea paraziților. O caracteristică a deltametrinei este că are un efect intestinal și de contact, prin urmare medicamentul este extrem de eficient.

Puricii după prelucrarea unui animal

Dacă respectați dozele și instrucțiunile recomandate, Delcid este considerat sigur pentru animalele de companie, dar dacă ajunge pe membranele mucoase, provoacă iritații. Chiar și diluat, produsul este periculos pentru pești și albine. Utilizați cu precauție dacă acasă are un acvariu.

Costul

Prețul unui pachet de 5 fiole Delcid variază de la 130 la 150 de ruble. Medicamentul este vândut în aproape toate farmaciile veterinare, deci poate fi achiziționat fără probleme. În plus, puteți comanda un agent antiparazitar pe internet..

Când și cum să aplicați

Medicamentul este destinat combaterii ectoparaziților la animalele domestice. Poate fi folosit și pentru dezinfectarea unei camere. Datorită acestui fapt, Delcid ajută la uciderea puricilor și căpușelor la pisici și câini, precum și la prevenirea reinfectării..

Manipularea animalelor

Conform instrucțiunilor de utilizare, Delcid pentru câini și pisici poate fi utilizat ca soluție de scăldat sau pentru pulverizare. Înainte de utilizare, agentul antiparazitar este diluat în apă rece. În aceste scopuri, puteți utiliza apă obișnuită de la robinet..

Dacă se planifică pulverizarea, atunci o fiolă se diluează în 1,6 litri de apă. Aveți grijă să cumpărați în prealabil un pulverizator de mână mic. Când manipulați pisici și câini, urmați câteva reguli:

 1. Tratamentul începe de la cap, după ce spatele și abdomenul sunt pulverizate, iar la final zona din apropierea anusului și a labelor.
 2. O atenție deosebită trebuie acordată urechilor, pliurilor și altor locuri greu accesibile în care paraziții externi doresc să se ascundă..
 3. Dacă animalul de companie are părul lung, acesta trebuie ridicat de mâini în timpul pulverizării, astfel încât emulsia pregătită să pătrundă în piele.
 4. La pulverizare, ochii, nasul și gura animalului sunt acoperite, astfel încât soluția să nu ajungă pe membranele mucoase..
 5. Cantitatea de emulsie diluată depinde de greutatea animalului. Pentru fiecare kilogram, vor fi necesari 5-10 ml de soluție, în funcție de gradul de infestare cu insecte.
 6. La procesare, acordați atenție zonelor de acumulare de insecte sau locurilor în care au mușcat căpușele.

Dacă decideți să faceți baie animalului, faceți o soluție mai puțin concentrată (1 fiolă la 6 litri de apă), astfel încât medicamentul să nu provoace otrăvire toxică.

Puricii într-o pisică

Dacă Delcid este utilizat în scop profilactic, tratamentul se efectuează o dată. Este rezonabil să utilizați medicamentul numai în cazurile în care există o amenințare de infecție, de exemplu, atunci când stați vara în țară. Dacă puricii, căpușele sau alți ectoparaziți se găsesc la o pisică sau câine, tratamentul se efectuează de 2-3 ori cu un interval de 7-10 zile, până când absența paraziților este confirmată de studiile clinice ale deșeurilor.

Notă! Timp de 2-3 zile înainte de tratament și 3 zile după utilizarea medicamentului, animalul nu trebuie scăldat. Pentru această perioadă, merită să renunți la utilizarea șampoanelor..

Prelucrarea incintelor

La prelucrarea spațiilor, o fiolă de Delcid este diluată în 1-1,5 litri de apă. Apoi, lucrarea se efectuează în următoarea succesiune:

 1. Camera trebuie să fie bine aspirată, acordând o atenție specială locurilor din spatele dulapurilor, fotoliilor și canapelelor, precum și altor locuri greu accesibile..
 2. Pulverizați emulsia pregătită în interior. Asigurați-vă că tratați plinte și alte locuri "retrase" în care paraziții le place să se așeze.
 3. Este recomandabil să spălați podeaua cu o soluție sau puteți pulveriza din abundență.
 4. Închideți camera complet timp de 30-40 de minute după procesare.
 5. Apoi, camera trebuie să fie bine ventilată, iar podelele nu trebuie spălate cu apă curată. Dacă suprafețele cu care intrați în contact, cum ar fi mesele, au fost curățate cu o cârpă umedă..

Tratamentul unui apartament de la paraziți

Dacă există o mulțime de insecte în casă, procedura trebuie repetată după 7-10 zile, deoarece medicamentul afectează numai persoanele cu maturitate sexuală. Dacă purici sau păduchi se găsesc la animal, este imperativ să se efectueze tratament în cameră. Deșeurile trebuie tratate cu atenție sau înlocuite complet.

Contraindicații și efecte secundare

Conform instrucțiunilor, nu merită să folosiți Delcid pentru pisici și câini atunci când sunt epuizați și după ce suferiți de boli grave. Nu puteți utiliza produsul pentru femeile însărcinate dacă mai sunt mai puțin de 2 săptămâni înainte de naștere..

Dacă animalul are o intoleranță la componente, poate apărea o reacție alergică. Acestea pot include vărsături și greață, salivație crescută, tremurături musculare și letargie. Simptome similare pot apărea cu un supradozaj. Animalul de companie primește un agent antihistaminic (antialergenic) și se iau măsuri pentru a elimina medicamentul din corp. Enterosorbanții sunt foarte potriviți în aceste scopuri, care pot reduce efectele toxice ale Delcid. În plus, rămășițele medicamentului trebuie spălate bine cu apă. Vă puteți răscumpăra pisica sau câinele cu șampon.

Cum să speli o pisică

Notă! Dacă medicamentul intră pe membranele mucoase, acestea trebuie spălate imediat cu multă apă pentru a preveni iritarea..

Masuri de securitate

Când utilizați Delcid, trebuie respectate mai multe reguli:

 1. Utilizați mănuși și scut facial în timpul procedurii.
 2. Pulverizarea animalelor de companie este de dorit în aer liber. Dacă acest lucru nu este posibil, deschideți ferestrele și ventilați bine camera..
 3. După prelucrarea animalelor de companie timp de 2 zile, nu le puteți călca și ridica. Dacă există copii mici în casă, este necesar să se prevină contactul lor cu animalele pentru această perioadă..
 4. După procedură, mâinile trebuie spălate bine în apă caldă și săpun..

Protecție atunci când lucrați cu delcid

Notă! Este strict interzis să permiteți pisicii sau câinelui să lingă singuri soluția. Pentru a face acest lucru, până când se usucă complet, animalului i se pune un guler, împletitură sau bot..

Recenzii proprietarului

Artem, proprietarul unei pisici siberiene:

„Bărbatul meu frumos are o haină luxoasă, dar puricii sunt doar chinuiți. Am încercat diferite mijloace - gulere, picături etc. Rezultatul fie nu, fie este de scurtă durată. Dar Delcid a ajutat să scape de nenorocire. Odată ajuns în soluție am scăldat pisica și nu mai sunt purici. Utilizarea produsului nu a afectat starea stratului. Un remediu bun, deși ieftin ".

Victor, proprietarul unui câine de 7 ani:

„Locuim într-o casă privată. Câinele locuiește într-un stand. Recent, am observat că mănâncă în mod constant și, la examinare, a observat purici. Farmacia veterinară l-a sfătuit pe Delcid. Am diluat concentratul și am tratat atât cu câinele, cât și cu cabina. După 10 zile, am repetat procedura. Acum nimic nu amintește de un incident neplăcut ”.

Lyudmila, proprietarul unei pisici de 5 ani:

„Pentru o lungă perioadă de timp nu am putut scăpa de acarianul scabiei. Era insuportabil să privești pisica mâncând constant. Medicamentul prescris de medicul veterinar nu a ajutat. Am aflat din greșeală despre acest medicament de la un prieten. Un singur tratament a fost suficient pentru ca pisica să înceteze mâncărimea ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Tatiana, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Accesibil și eficient, dar foarte toxic. Ar trebui să-l utilizați numai diluat. Trebuie acordată o atenție deosebită atunci când se utilizează medicamentul pentru pisici și câini mici. Asigurați-vă că consultați medicul înainte de utilizare. ".

Tamara, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„100% eficient, DAR este foarte toxic, deci trebuie să fii atent și atent atunci când îl folosești. Am văzut o mulțime de recenzii negative pe internet, dar vreau să spun că otrăvirea în majoritatea cazurilor are loc din vina proprietarilor. Este categoric imposibil să folosești un preparat foarte concentrat! "

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Delcid pentru pisici și câini