Pisica din bengal

Pisica din Bengal este un mic prădător luminos, plastic, misterios, cu o culoare superbă. Iată ce vă atrage imediat atenția când întâlniți prima dată un Bengal. Și imediat îmi doresc ca un asemenea leopard să locuiască acasă. Dar pisica din Bengal, datorită caracteristicilor sale, nu este potrivită pentru fiecare proprietar..

Rasa pisicii bengaleze

Încă de la primele expoziții, Bengalii au câștigat admirație universală și de-a lungul anilor numărul fanilor lor a crescut..

Recenzie video a rasei de pisici din Bengal:

Descrierea rasei

Să trecem la descrierea rasei. Pisici bengale de dimensiuni medii și mari. Arată bine construiți, puternici și musculoși, iar ochii expresivi de pe capul lor mic dau un aspect de prădător de pădure..

Cap și bot

Forma capului bengalilor are o pană largă modificată, toate contururile sunt rotunjite. Are o lungime ceva mai lungă decât lățimea. Urechile sunt mici și scurte, cu vârfurile rotunjite. Acestea sunt amplasate suficient de larg. Ciucuri Lynx sunt nedorite, dar perii sunt permise în interiorul urechilor. Ochi mari, ovali rotunjiti.

Amplasați larg și ușor oblic. Culoarea irisului, cu cât este mai saturată, cu atât mai bună și nu depinde de culoarea stratului. Nasul este mare, lat; lobul este ușor întors. Linie de profil fără îndoiri ascuțite. Botul este larg și plin, cu tampoane vibrissa bine vizibile.

Locuințe

Corpul este mare și puternic, alungit. Picioarele sunt de lungime medie. Labele sunt mici, rotunde, adunate în pumn. Coada este de lungime medie, îngroșată, înclinându-se spre un capăt rotunjit. Scheletul nu este rafinat, puternic. Musculatura este foarte bine dezvoltată, mai ales la pisici.

Lână

Blana pisicilor din Bengal este de lungime medie, la pisoi poate fi ușor alungită. Moale și dens la atingere, se potrivește bine corpului.

Culoarea pisicii bengaleze

Să începem cu faptul că pisicilor din Bengal le sunt permise două tipuri de tipare:

 • Pătat sau rozetă;
 • Marmură (marmorată).

Contururile petelor, rozetelor sau dungilor de marmură trebuie să fie clare și contrastante în raport cu culoarea de bază. Rozetele sunt de cel puțin două culori, iar forma poate fi diferită (covrigi, săgeți, imprimeu labe).

Gâtul trebuie decorat cu un colier, coada cu rozete sau inele negre, vârful este întotdeauna negru. Este de dorit o burtă ușurată.

Acum direct despre culori. Taxonomia TICA recunoaște următoarele culori bengaleze:

 • Tabby maro;
 • Tabby de argint;
 • Bengalii de zăpadă sunt împărțiți în trei nuanțe: sepia (cea mai întunecată culoare a zăpezii), nurca (zibila aurie) și verigile (cremă);
 • Cărbune (foarte întunecat);
 • Blue Bengals (recunoscut recent).

Caracteristici bengaleze: sclipici și neclar

Sclipici (din cuvântul englezesc care înseamnă strălucire, strălucire) este una dintre caracteristicile Bengalilor. Întreaga haină de blană pare a fi acoperită cu cele mai mici paiete, ceea ce se observă mai ales în lumina puternică a soarelui. Nu toți reprezentanții rasei se pot lăuda cu stratul de sclipici, dar este foarte apreciat.

Efect fuzzy constă în faptul că, la vârsta de 1,5 luni, haina exterioară începe să crească la pisoi, ceea ce face ca modelul să fie neclar, iar haina să fie puțin pufoasă. La vârsta de 5 până la 9 luni, „rățușca urâtă” începe să se transforme într-o „lebădă frumoasă”, părul lung se desprinde și doar părul scurt rămâne cu un model clar strălucitor.

Pisica din Bengal argintie

Caracter

Originea neobișnuită a rasei se reflectă în caracterul pisicii bengaleze, care combină temperamentul unui animal de companie și al unui animal sălbatic. Bengalii sunt activi (mai degrabă chiar hiperactivi), prietenoși și curioși. Instinctul de vânătoare este foarte bine dezvoltat. Mulți proprietari cumpără pisici din Bengal doar datorită aspectului lor frumos și culorii neobișnuite, dar uită că acestea sunt animale capricioase, care nu sunt potrivite pentru toată lumea și au nevoie de educație competentă.

Bengalii sunt independenți și inteligenți, dar într-o anumită măsură înțeleg și acceptă regulile familiei în care trăiesc. Adesea aleg un proprietar pentru ei înșiși, de care sunt foarte atașați, iar cu alții pur și simplu întrețin relații de prietenie.

Cu conținut de voliere sau lipsă absolută de atenție, acestea devin rapid sălbatice. Când crești pisoi, este important să-i obișnuiești cu mâinile, alte persoane și animale, altfel pot crește agresiv.

Pisicile din Bengal iubesc apa. Le place să se joace cu apă și să-și stropească labele în ea. Dacă proprietarul merge să facă o baie, atunci pisica din Bengal va fi deja acolo și, dacă există posibilitatea de a intra la toaletă, atunci Bengalul nu va rata această ocazie de a stropi în apă..

Următoarea caracteristică care este notată în personajul pisicii din Bengal este aceasta este o vorbă extraordinară. Nu doar miaună, ci comunică. Mieșitul, bubuitul, mârâitul și scârțâitul pot dura foarte mult dacă zgârietura a decis că are ceva de vorbit cu proprietarul. Orice încercare de agresiune în ring va duce cu siguranță la descalificare. Acest lucru se datorează faptului că strămoșii Bengalilor sunt pisici sălbatice, iar trăsăturile negative trebuie suprimate.

Recenzii ale rasei

Din numeroasele recenzii despre pisicile din Bengal, se pot trage concluzii destul de obiective:

 • Pisicile sunt foarte jucăușe, incredibil de active și prea curioase - nimic din toate acestea nu este o exagerare;
 • Bengalii au o voce tare foarte ciudată. Vorbesc des și mult timp, indiferent dacă cineva îi ascultă sau nu;
 • Pisicile din Bengal nu sunt agresive, dar nici nu le poți numi îmblânzite. Nu le place să stea pe mâini sau să doarmă în genunchi;
 • Este dificil să-i faci pe Bengali să înoate și să se scufunde și le place să se joace cu apa;
 • După ce a fost pe stradă o dată, Bengalul se va lupta întotdeauna spre libertate..

Recenzie despre pisica din Bengal

Recenzie a pisicii bengaleze de pe forum

Păstrarea cu alte animale este adesea dificilă atât pentru animale, cât și pentru proprietari.

Recenzii despre pisica din Bengal Este posibil ca viața ta să se schimbe odată cu pisica din Bengal.

Recenzie a pisicii bengaleze de la proprietarDesigur, există excepții! De asemenea, multe depind de creșterea pisicii și de caracterul proprietarului..Recenzie despre pisica din Bengal

Rasa Bengal potrivi proprietari cu experiență, cu simțul umorului, care pot educa în mod corespunzător o pisică și pot direcționa energia ei irepresibilă în direcția corectă.

Tu absolut nu se potriveste Pisică din Bengal dacă:

 • iti place comanda;
 • nu vei putea dedica mult timp jocului cu pisica;
 • crezi că pisica ar trebui să-l iubească și să-l mângâie pe proprietar;
 • au o atitudine proastă față de monologul necontenit al pisicii;
 • nu veți ierta farsele, trucurile, daunele aduse bunurilor animalului;
 • sunt sigur că pisicile pot mânca de toate;
 • care nu este familiarizat cu conceptul: creșterea unei pisici.

rasa pisică bengaleză

Întreținere și îngrijire

Rasa este specifică în toate sensurile, chiar și în conținut, există nuanțe care merită luate în considerare. Pentru a menține apartamentul în ordine relativă, este mai bine pentru Bengal să cumpere mai multe jucării și un complex de joacă înalt. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pisica nu va fi supărată, va găsi pur și simplu jucăriile singure și nu fi surprinsă dacă acestea sunt perdelele preferate folosite ca leagăn sau pantofii care au fost desprinși și împinși în diferite colțuri. Printre altele, le place foarte mult să sape în tavă, să împrăștie umplutura la o distanță impresionantă, deci este mai bine să alegeți o toaletă cu laturile înalte sau una închisă..

Bengalii încep să-și marcheze teritoriul devreme și atât pisicile, cât și pisicile. Mirosul din apartament va rămâne, ca să-l spun ușor, ascuțit. Dacă animalele nu se reproduc, este mai bine să luați în considerare castrarea / sterilizarea.

Coabitarea cu alte animale de companie

Bengalii se înțeleg uneori cu alte pisici domestice și chiar cu câini dacă i-au întâlnit la o vârstă fragedă. Animalele adulte nu pot accepta niciodată un străin pe teritoriul lor. În ceea ce privește păsările, hamsterii, peștii și alte lucruri mici, pentru pisicile din Bengal acestea sunt de interes doar ca pradă.

Îngrijire

Nu este dificil să ai grijă de părul scurt al Bengalilor, este suficient să pieptene pisicile de 3-4 ori pe lună. De multe ori nu este recomandat să faceți baie unui animal, doar înainte de expoziții sau după năpârlire sezonieră.

Ochii și urechile sunt verificate periodic pentru contaminare, care sunt curățate cu agenți speciali. Unghiile pot fi tăiate, dar câțiva milimetri, tăierea grea va duce cu siguranță la stres. Este bine dacă pisoiul poate fi învățat să folosească o periuță de dinți și, de cel puțin 1-2 ori pe săptămână, să se spele pe dinți, ceea ce reprezintă o prevenire minunată a bolilor orale.

Caracteristici de putere

Majoritatea crescătorilor recomandă hrănirea pisicilor din Bengal cu hrană profesională gata preparată, uscată sau umedă, dar animalul de companie ar trebui să primească carne congelată crudă (vițel, iepure sau curcan) de 1-2 ori pe săptămână. Aveți grijă cu alte alimente, în special lactatele..

Bengalii au un stomac slab și intoleranță la multe alimente, deci poate fi dificil să găsești dieta potrivită.

Și totuși, ce să hrănească pisica din Bengal, vor întreba proprietarii nedumeriți. Dacă vorbim despre mâncare gata preparată uscată, pentru reprezentanții adulți ai rasei, Royal Canin, Ekanubu și alte fabrici de înaltă calitate care se vor potrivi gustului animalului dvs. de companie sunt excelente. Animalelor diferite li se pot dori alimente diferite, deci trebuie să țineți cont de preferințele pisicii dvs..

Atunci când alegeți produse fabricate pentru pisici însărcinate sau care alăptează, precum și pentru pisici, asigurați-vă că ambalajul are un semn special - „pentru pisici și pisici însărcinate, care alăptează”, „pentru pisici”. De exemplu, Royal Canin 34 este destinat pisoiilor cu vârsta de până la 4 luni, deși poate fi administrat unui pisoi de până la 6-7 luni fără a afecta sănătatea. Alimentele „Sanabell pentru pisoi și adolescenți cu vârsta de până la 1 an” sunt, de asemenea, bine acceptate de animalele de companie mici.

În plus, pisicile bengaleze, ca multe altele, adoră mâncarea umedă pentru pisici..

Este mai bine să dați mâncare strict în porții. În primul rând, regimul este necesar pentru digestia normală. În al doilea rând, pisicile bengaleze îngropă deseori resturile alimentare. Pisicile sunt hrănite de până la 5 ori pe zi, adolescenții - de 3 ori, iar pisicile adulte - de 2 ori pe zi. Întotdeauna ar trebui să existe apă potabilă curată disponibilă gratuit. Cel mai bun într-un castron mare și lat, care este greu de învârtit. O opțiune excelentă ar fi o fântână specială pentru pisici.

Personaj de pisică din Bengal

Boli și speranța de viață

În general, pisicile din Bengal sunt rezistente și sănătoase. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de predispoziția lor la o serie de boli genetice:

 • Cardiomiopatie hipertropica. Cele mai frecvente boli de inimă
 • Sindromul toracic plat la nou-născuți este o altă tulburare genetică gravă. Probabil, această problemă este cauzată de incompatibilitatea sistemelor genetice ale diferitelor specii, care este inerentă raselor hibride. Acești pisoi mor de obicei între 10 zile și 3 săptămâni. Dar, uneori, coșul toracic revine la normal și bebelușii supraviețuiesc. Nu se știe sigur dacă patologia afectează viața viitoare.
 • Rasa are un sistem digestiv slab, este sensibilă la calitatea și cantitatea alimentelor și este predispusă la procese inflamatorii..
 • Fără vaccinare, pisicile au o probabilitate mare de a contracta viruși felini (leucemie, peritonită);
 • Bengalii au, de asemenea, o boală numită sindromul nasului uscat. La pisoi cu vârsta de până la un an, nasul uscat este acoperit de crăpături și cruste, care devin ulcere. Tratamentul la timp ajută la oprirea problemei. Mulți crescători consideră că sindromul nu este o patologie, ci o caracteristică a rasei..

Speranța medie de viață 10-12 ani.

Calități distinctive ale pisicii din Bengal

Pisica din Bengal este incredibil de curioasă în comparație cu alți reprezentanți ai lumii feline. În măsura în care îi va fi disponibilă, ea examinează întregul teritoriu al casei: dulapuri, noptiere, cutii, ferestre - nimic nu îi scapă atenției. În plus, proprietarul va fi, de asemenea, sub supravegherea ei vigilentă, animalul de companie își va observa toate acțiunile, studiindu-și astfel obiceiurile.

Animalele din această rasă sunt dotate cu o inteligență ridicată din natură, ceea ce le permite nu numai să stăpânească rapid stâlpul de zgâriere și să meargă în tavă, ci determină și abilitățile neobișnuite pentru pisici de a efectua acțiuni neobișnuite, de exemplu, Bengalii pot învăța să stingă lumina, să spele toaleta și chiar să meargă pe -l.

Pisica din Bengal este destul de iubitoare de libertate, deoarece strămoșii acestei rase erau animale sălbatice. Nu are absolut nevoie de o afecțiune excesivă și, dacă insiști ​​să o îmbrățișezi, fără ceremonie, te poate zgâria. Și acestea nu sunt izbucniri de agresiune, doar o natură mândră felină nu tolerează atunci când libertatea lor este limitată.

Și, așa cum am menționat deja, o altă caracteristică interesantă a pisicii din Bengal - absența completă a fricii de apă - contribuie, de asemenea, la popularitatea sa în rândul iubitorilor de pisici..

Regulile de tricotat

Împerecherea unei pisici din Bengal este plină de unele dificultăți și are propriile sale caracteristici și reguli, fără de care viitoarea descendență va avea defecte în aparență. Prin reproducerea pisicilor bengaleze, crescătorii își propun să obțină o creștere treptată a setului de gene.

Prin urmare, pentru animalele care se împerechează, unele dintre ele iau speciile rare Felis Bendalensis. Pentru a obține mestizaj, trebuie să selectați doar F1 și F2. Această metodă vă permite să domesticiti o pisică sălbatică "leopard mic" după 4-5 generații.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți împerechea o pisică din Bengal cu reprezentanți ai altor specii, ca urmare, puteți obține doar descendenți defecți sau neviabili.

Animalul dvs. de companie va fi gata de împerechere după două fluxuri, până la începutul zilei de 3.

Înainte de a accepta să se împerecheze, asigură-te că pisica este de fapt în căldură. Acest lucru este dovedit elocvent de comportamentul ei: cu un miau puternic, își ridică partea din spate a corpului, aplecându-se în spate și călcând apă.

Se recomandă tricotarea unei pisici pe teritoriul pisicii. Înainte de aceasta, trebuie să vă asigurați că atât pisica, cât și pisica sunt vaccinate în timp util împotriva bolilor, nu au patologii și infecții..

O pisică pentru „împerechere” este adusă de obicei în a 3-a zi de estrus și se recomandă să o lăsați singură cu partenerul ei cel puțin două zile. Acest lucru le va permite să se obișnuiască unul cu celălalt și să se pregătească pentru intimitate. După împerechere, pisica se îndepărtează de pisică și începe să-și lingă organele genitale, apoi se rostogolește pe podea. Dacă pisica nu mai răspunde la partener, împerecherea a avut loc. Dacă a mers bine, veți afla peste 3 săptămâni..

pisică neagră din Bengal

Pisici purtători: sarcină

Deci, împerecherea pisicii din Bengal s-a întâmplat. Câți pisoi te poți aștepta de la ea? Trebuie remarcat faptul că Bengalii nu sunt foarte prolifici. Cel mai de succes miel produce patru pisoi. Și acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care aceste animale sunt clasificate ca rase rare, iar valoarea lor este în creștere..

În ceea ce privește simptomele, sarcina unei pisici din Bengal este aproape aceeași cu cea a altor rase. Primele semne sunt greață, letargie. În timp, mameloanele își schimbă culoarea și încep să sufle. Până la jumătatea termenului, animalul devine semnificativ gras și puțin mai târziu viitoarea descendență poate fi deja cercetată cu atenție. La 8-9 săptămâni, pisica devine neliniștită și se repede în căutarea unui loc pentru un cuib.

Are o sarcină de aproximativ nouă săptămâni..

Procesul nașterii

Dacă găsiți pete pe așternut și pisica, care miaună cu milă, ca și când v-ar cere ajutor, atunci acest lucru indică faptul că nașterea unei pisici din Bengal este pe drum.

Susțineți-vă iubitul animal de companie în toate modurile posibile. Durerile de travaliu la pisicile din Bengal pot dura mai mult de o zi. Dacă travaliul este natural și fără complicații, nu este nevoie să participați la proces. Femeia însărcinată își va îngriji singură bebelușii:

 • va roade membranele și va elibera puii;
 • va linge cu sârguință bebelușii.

În medie, nașterea cu unele întreruperi poate dura până la șase ore.

Selecție pisică și preț

Prețul pisoilor din Bengal variază într-o gamă atât de largă încât ochii cresc: de la 3.000 la 80.000 de ruble. Într-o perioadă scurtă de timp, rasa a devenit foarte răspândită, există multe pepiniere și chiar mai mulți oameni care doresc să câștige bani pe animalul lor de companie, fără a intra în nuanțele reproducerii.

Situația este următoarea, pisicile din pisici costă de la 15.000 de ruble. până la 80.000 de ruble. Mulți factori afectează prețul:

 • origine;
 • meritele producătorilor;
 • culoare;
 • amplasarea geografică a creșei;
 • conformitatea pisoiului cu standardele și perspectivele.

Prețul pisicii din Bengal

 • Copiii din clasa animalelor de companie (pentru distracție) sunt mai ieftini, nu au voie să se reproducă. După toate regulile, acestea trebuie sterilizate sau castrate. (10-25 mii ruble)
 • Puii de rasă și de clasă de spectacol pot fi crescători, se disting prin date bune și sunt mult mai scumpi. (35-70 mii ruble)

arată clasa preț pisică Bengal

Costul pisoilor "transportoare" fără documente variază de la 3000 la 15000 de ruble. De regulă, nimeni nu poate garanta că nu are boli ereditare sau defecte în caracter.

pisoi bengal ieftin

Fotografii de pisici din Bengal:

pisica bengala

Pisica bengaleză de aproape

pisoi bengali

pisică din Bengal în imagine

Vânătoare de pisici din Bengal

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica din bengal