Creșterea pisoilor siberieni: descrierea rasei, caracterul, fotografia

Pisică siberianăPisica siberiană este unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai familiei pisicilor cu păr lung, răspândită în țara noastră. O caracteristică externă caracteristică a acestei rase este prezența lânii groase, care protejează perfect de umiditate, precum și o coadă lungă și pufoasă..

În ceea ce privește originea rasei, merită menționată versiunea conform căreia aceste animale au apărut după încrucișarea dintre pisicile sălbatice care trăiau în Trans-Urali și cele domestice aduse de coloniști. Trăsăturile distinctive ale pisicii siberiene sunt caracterul unui prădător și independența, dar acasă acest animal demonstrează calități complet diferite, prezentându-se ca o pisică siberiană afectuoasă și sensibilă..

Pisici siberiene: descrierea rasei

Pisica siberiană are părul lung și grosSpre deosebire de rudele lor, pisicile siberiene, ale căror fotografii le vedeți în articol, iese în evidență cu un corp mare, bine dezvoltat. Având în vedere greutatea sa mare, picioarele mari, largi și musculare sunt obligatorii. Pisicile adulte siberiene cântăresc aproximativ 6 kg. Pisicile în acest sens sunt animale mai masive, deoarece greutatea lor poate ajunge la 12 kg. Printre alte semne ale acestei rase, este demn de remarcat prezența lansărilor de lână între degete, pe care le-au obținut de la pisici de pădure și stepă.

Dacă vă familiarizați mai detaliat cu pisicile siberiene, atunci puteți evidențiați multe caracteristici, care sunt tipice pentru pisicile persane clasice. Acest lucru se manifestă în prezența:

  • în gât și pieptul gulerului de lână;
  • zona de pe picioarele din spate, cunoscută sub numele de „pantaloni”.

Dar chiar și prezența acestor trăsături comune în ele nu este un motiv suficient pentru a le uni într-o singură familie..

Reprezentanți ai rasei siberiene sunt destule avantaje.

  • Pisici siberieneprincipalul lucru este lâna, deoarece nu cauzează probleme persoanelor cu alergii. Structura stratului unei pisici siberiene este reprezentată de două straturi - un strat dur și un strat gros. Această caracteristică este asociată condițiilor climatice în care a apărut inițial acest animal;
  • trăsătura caracteristică a lânii este permeabilitatea la umiditate. Prin urmare, dacă doriți să udați o astfel de pisică, atunci nu vă va fi ușor să o faceți. În ciuda faptului că unele persoane au părul lung, în general nu necesită îngrijire specială. Un avantaj izbitor este culoarea hainei, deoarece astăzi sunt disponibile multe rase de pisici siberiene, care oferă o varietate de opțiuni de culoare. Mai mult, majoritatea dintre ele au fost obținute în condiții artificiale, deci nu este posibil să le întâlnim în sălbăticie;
  • dacă vorbim despre culoarea albastră originală a pisicilor siberiene, atunci ar trebui să se ia în considerare faptul că, datorită cărora li se oferă camuflaj în timp ce trăiesc în sălbăticie. Cu toate acestea, multor gospodine și iubitorilor de pisici nu le plac cu adevărat culorile naturale, ceea ce, trebuie să spun, este surprinzător. La urma urmei, pisicile siberiene cu culori „non-native” pot fi confundate cu ușurință cu reprezentanții unei rase complet diferite.

Un fapt interesant este că pisicile siberiene a apărut în afara Rusiei. Patria lor este Asia, ceea ce poate fi explicat simplu: Siberia a devenit parte a regatului rus abia în secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, aceste animale în sine au apărut în aceste locuri cu mult înainte de aceasta. Și astăzi nimeni nu poate răspunde cine este strămoșul pisicilor siberiene. Prin urmare, rămâne să procedăm din versiunea acceptată, potrivit căreia strămoșii pisicilor siberiene sunt pisici sălbatice, care la acel moment trăiau pe teritoriul „Zauralului”. În același timp, există o ipoteză populară conform căreia pisicile siberiene sunt descendenți ai pisicilor sălbatice și pisicilor aduse de coloniști.

Dacă încercați să vă dați seama, atunci pisicile siberiene se numără printre acele rase rare de pisici domestice care au apărut datorită mamei naturii. Până în anii 90, niciunul dintre crescători nu a acordat atenție acestei rase. Și de atunci până în acest moment au trăit în condiții naturale, nimeni nu are informații exacte despre istoria acestei rase. Și, trebuie să spun, în ultimele decenii, pisicile albastre și roșii siberiene au reușit să devină populare nu numai în Ucraina vecină, ci și în multe țări europene..

Semne externe

Trăsături de pisică siberianăÎn familia pisicilor siberiene, există mulți indivizi de culoare albastră și roșie, care variază de la dimensiuni medii la mari. Se disting printr-un gât scurt, voluminos, membre musculare de lungime medie și picioare rotunde mari. Coada stufoasă este alungită și există o ușoară conicitate la capăt. Capul este larg, dar în același timp scurt.

Botul și bărbia sunt rotunjite, completate de o frunte ușor arcuită. Nasul este de lățime medie, la fel ca și urechile, care sunt largi la bază și ușor rotunjite la vârfuri. Ochii sunt suficient de mari, au o formă ușor ovală și sunt distanțați la un unghi ușor.

Ochii au o nuanță uniformă, care arată minunat în raport cu culoarea generală. Lungimea stratului este medie, cu un strat foarte dens de textură moale și fină în structura sa. Stratul superior este format din părul mai grosier și mai grosier. Aceste informații sunt date în diferite standarde despre pisicile siberiene..

Natura pisicilor siberiene

Pisicile siberiene au adoptat multe trăsături caracteristice de la rudele lor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acestea sunt animale foarte loiale, afectuoase și iubitoare. Ei demonstrează caracter jucăuș și inteligență remarcabilă, se interesează literalmente de tot ceea ce privesc asupra lor. Potrivit proprietarilor de pisici siberiene, nimic nu le poate opri animalele de companie dacă vor să intre în posesia a ceva. Cineva are chiar impresia că, înainte de actul lor, îl planifică cu atenție, ca și când s-ar pregăti pentru un joc de șah. De obicei aceste animale, care pot fi de culoare albastră și roșie, nu fac prea mult zgomot dacă au ocazia să iasă afară pentru a găsi utilizarea energiei acumulate acasă..

Pisicile siberiene reușesc cu ușurință să-și amintească numele, așa că le răspund imediat, imediat ce le sună. Reprezentanții acestei rase se disting prin putere mare și flexibilitate extraordinară, ceea ce este surprinzător având în vedere dimensiunea lor mare: pentru aceste pisici nu este foarte dificil să sară de la înălțime și pe distanțe mari. Potrivit proprietarilor reprezentanților acestei rase, pisicilor siberieni le place adesea să-și petreacă timpul lângă apă. Prin urmare, dacă jucăriile sunt prezente lângă un castron cu apă, pot avea dorința de a le arunca în apă sau în alte obiecte la îndemână. De asemenea, le place să urmărească vibrațiile apei din baie..

Pisici siberiene culoare albastră și roșie Sunt animale foarte prietenoase care demonstrează această calitate față de toată lumea, fie că sunt pisici vecine, câini sau străini. Ei reușesc să stabilească rapid relații de prietenie cu toți membrii familiei. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că pisica siberiană va fi un prieten fidel al unui copil mic care îl va tortura în mod constant. Atunci animalul de companie va încerca să se întâlnească cu el cât mai puțin posibil..

O pisică siberiană poate găsi distracție bună dacă un copac înalt crește în curte, ceea ce poate fi o provocare pentru animal. Din acest motiv, dacă pisoii locuiesc în casa ta, aceștia trebuie monitorizați constant. Deși este puțin probabil să aibă dorința de a încerca să urce pe un copac, pot face acțiuni similare cu dulapul și, dacă vor ajunge la el, vor arunca cu siguranță toate lucrurile fragile din acesta..

Pisicilor siberiene le pasă

În principiu, pisicile siberiene sunt mai ușor de îngrijit decât diferă de rudele persane. Dar trebuie să vă amintiți că sunt - proprietarii unei haine groase pufoase, a cărei stare trebuie monitorizată în mod regulat.

  • Cum să întrețineți corect o pisică siberianăproprietarul va trebui să-l pieptene cu un pieptene bun de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Acest lucru trebuie făcut cât mai atent posibil, astfel încât pieptenele să pătrundă până la rădăcinile părului. Mai mult, trebuie să încercați să surprindeți toate zonele învelișului de lână pentru a evita apariția de încurcături;
  • în timpul năpârlirii pisicile siberiene trebuie să acorde o atenție mai mare, ceea ce, totuși, se aplică tuturor celorlalte rase. Cu toate acestea, dacă uitați de el sau nu îi acordați o mare importanță, veți găsi în curând ciupituri de lână în diferite colțuri ale casei dumneavoastră..

Boli ale pisicilor siberiene

Pisoii siberieni se disting printr-o sănătate excelentă între toți reprezentanții familiei feline. În lista bolilor care pot afecta acest animal, merită menționat cardiomiopatie hipertropica. Această boală este periculoasă, deoarece afectează negativ munca inimii la pisici. Are un caracter ereditar și, dacă un pisoi a devenit purtător, atunci la prima manifestare a acestuia, are loc moartea sa. Cu toate acestea, vestea bună este că cazurile unei astfel de boli sunt foarte rare..

Concluzie

Pisică siberianăPisicile siberiene sunt foarte populare la noi, ceea ce nu este surprinzător. La urma urmei, este dificil pentru orice iubitor de pisici să rămână indiferent la culorile și comportamentul său, cu care câștigă rapid dragostea. O trăsătură caracteristică a acestor animale este prietenia pe care o demonstrează față de toți cei care locuiesc în casă: nu numai oamenii, ci și alte animale..

În plus, nu este atât de dificil să crești un pisoi siberian într-o casă, deoarece nu trebuie să întreprinzi nicio măsură specială pentru îngrijirea acestuia. Singurul lucru care poate crea dificultăți este monitorizați constant starea stratului. Proprietarii vor trebui să se obișnuiască cu periajul regulat. Deși pentru adevărații fani ai acestor animale, aceasta nu va fi o mare problemă..

Cei mai buni pisoi siberieni Rasa siberianăRasa siberianăPisicile siberiene și întreținerea lorDescrierea rasei de pisiciCum arată pisicile siberiene?Temperamentul pisicii siberienePisică siberianăPisica siberiană are părul lung și grosCum mănâncă o pisică siberiană?Îngrijirea pisicii siberienePisoii siberieniPisica siberiană are părul lung și grosPisică siberiană
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creșterea pisoilor siberieni: descrierea rasei, caracterul, fotografia