Influența valerienei asupra pisicilor și pisicilor - înțelegem problema

Valeriana este un sedativ prescris pentru excitabilitate crescută, spasme, migrene. Planta, cunoscută și sub numele de Iarbă de pisică, are efectul exact opus asupra pisicilor. Ce efect are valeriana pentru pisici??

Acest lucru se datorează faptului că valeriana conține o cantitate mare de uleiuri esențiale, al căror miros este similar cu aromele feromonilor secretate de o pisică. După ce a încercat valeriana, pisica cade în euforie, începe să se rostogolească pe podea, să sară necontrolat, făcând salturi incredibile, se repede în jurul apartamentului, miaună tare, după care se oprește și adoarme într-un somn profund câteva ore..

Acțiunea valerienei asupra pisicilor și pisicilor

Valeriana acționează asupra pisicilor ca un medicament, provocând halucinații.

Unele dintre animalele de companie se vor repezi la mobilier, tapet, vor ataca inamicii invizibili, cineva se va panica sau se va ascunde de oameni într-un colț secret. Nivelul hormonilor din corpul animalului crește brusc, ceea ce determină acest comportament. Este nevoie de multă energie pentru ca o pisică să scadă nivelul hormonilor și să readucă sistemul nervos la normal, motiv pentru care un animal epuizat adoarme pentru a-și reveni.

reacția pisicii la valeriană

Știind despre acest mecanism de acțiune al valerianei asupra pisicilor, proprietarii iubitori ar trebui să evite tentația de a oferi animalului lor de companie un medicament sub orice formă: tablete, tinctură, rădăcină de valeriană uscată. Acest lucru este inuman și poate duce la consecințe nedorite, până la moarte inclusiv..

Se știe că pisicile sunt mai puțin susceptibile la acțiunea valerienei, iar pisicile castrate reacționează la ea la fel de violent ca și omologii lor care nu sunt castrati..

O picătură de valeriană „ucide leul”: este posibil să i se dea unei pisici?

Faptul că pisicile sălbatice mari - lei, leoparzi, râși și alți reprezentanți ai felinelor - sunt, de asemenea, susceptibile la acțiunea acestei plante distructive, mărturisește cât de puternică este valeriana..

Simptomele lor de comportament sunt aceleași cu cele ale pisicilor domestice. Imaginați-vă cât de mult un râs, să nu mai vorbim de un leu, este mai mare decât animalul dvs. de companie, așa că dacă păstrați valeriana acasă pentru a ameliora simptomele de nervozitate sau insomnie, încercați să țineți medicamentul la îndemâna pisicilor..

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, în cazuri rare, valeriana pentru pisici este prescrisă ca tonic pentru letargie excesivă, dar doza trebuie calculată cu atenție de către un specialist.

Pisici și valeriană

O alternativă inofensivă

Dacă valeriana pentru pisici este un rău evident, atunci există o plantă care are un efect asemănător exterior asupra râsului, în timp ce nu le dăunează la nivel hormonal, fiziologic și mental. Este vorba despre catnip sau catnip.

Această plantă perenă și-a primit numele tocmai datorită dependenței animalelor de ea. După ce a găsit un catnip care crește în toată Europa, o pisică poate freca, adulmeca și roade frunzele fără consecințe asupra sănătății. Acțiunea plantei este de scurtă durată: după 10-15 minute aventurierul dvs. se va liniști și va reveni la starea sa obișnuită de relaxare.

Catnip este folosit în jucăriile pentru pisici punând niște iarbă uscată în umplutură pentru șoareci moi sau bile. O jucărie nou achiziționată va face pisica să vrea să se grăbească prin casă cu ea, să o arunce și să o prindă, să o pândească pe victimă, dar aceste jocuri nu vor fi agresive.

Mirosul de catnip uscat nu durează mult în jucării, având în vedere cantitatea sa mică de umplutură, prin urmare, nu mai târziu de câteva luni mai târziu, animalul de companie își va pierde interesul pentru distracția sa preferată anterior.

Catnip a fost folosit cu succes ca recompensă pentru antrenament sau învățarea utilizării unui post de zgâriere. Dacă observați că animalul reacționează inadecvat la plantă, devine excitabil sau devine agresiv, scăpați imediat de catnip și nu provocați pisica în ostilitate. Este mai bine să folosiți jucării dovedite și cel mai sigur remediu este dragostea și afecțiunea voastră..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Influența valerienei asupra pisicilor și pisicilor - înțelegem problema