Instrucțiuni de utilizare a medicamentului cefazolin pentru pisici

Instrucțiunile pentru utilizarea Cefazolinului pentru pisici vor fi date proprietarului de către un medic veterinar care va prescrie acest antibiotic pentru a trata animalul de companie. Acesta este un medicament antibiotic din prima generație, care are cel mai larg spectru de acțiune posibil și vă permite să luptați împotriva multor probleme de sănătate ale unei pisici. Substanță activă împotriva bacteriilor gram-pozitive. Cefazolin nu acționează asupra mai multor tulpini Proteus, precum și asupra ciupercilor, protozoarelor și rickettsia. La fel ca toate antibioticele, Cefazolinul pentru pisici nu poate fi utilizat pentru combaterea infecțiilor virale.

Excreția de Cefazolin este efectuată de rinichi. Compoziția este îndepărtată nemodificată din corp. Datorită capacității de a pătrunde în lapte și prin placentă, agentul nu este utilizat la pisicuțe pentru pisicile însărcinate și care alăptează, cu excepția cazului în care este nevoie urgentă..

Indicații pentru utilizarea Cefazolinului pentru pisici

Antibioticul este utilizat pe scară largă în practica veterinară, deși există analogi ai acestui medicament. Principalele indicații pentru introducerea cefazolinului la o pisică sunt:

  • pneumonie;
  • inflamația pleurei;
  • abces pulmonar;
  • peritonită;
  • răni infectate;
  • inflamație purulentă a oaselor și articulațiilor;
  • boli inflamatorii ale sistemului urinar cauzate de bacterii sensibile la Cefazolin;
  • complicații postoperatorii.

Nu se recomandă categoric să se prescrie Cefazolin singur unei pisici sau câini. Acest lucru poate duce la consecințe foarte grave pentru sănătatea animalului și, în cazuri rare, poate provoca chiar moartea. Antibioticele sunt rareori folosite la pisoi. Înainte de a utiliza medicamentul Cefazolin, este necesară o consultație veterinară.

Reguli pentru administrarea cefazolinului la pisici

În majoritatea cazurilor, cefazolinul se administrează intramuscular pisicilor. În cazul unei afecțiuni grave a animalului, este posibil să se administreze medicamentul intravenos prin metode prin picurare sau jet. În acest caz, suspensia de Cefazolin pentru pisici trebuie administrată numai de un medic veterinar..

Cefazolin trebuie diluat în apă pentru preparate injectabile, care este cumpărată de la farmacie. Dacă se face o injecție intramusculară, atunci conținutul unui flacon de antibiotic se dizolvă în 5 ml de lichid. Pentru administrare intravenoasă, Cefazolin este diluat în 10 ml de lichid. Cât de multă soluție trebuie administrată pisicii este stabilită de medicul veterinar. Soluția rămasă se păstrează la frigider timp de cel mult 2 zile. De obicei, o porție de soluție este suficientă pentru 3-4 injecții.

Doza standard de injecții cu Cefazolin este de 15 mg antibiotic la 1 kg greutate pisică. Cu toate acestea, în funcție de gravitatea stării pisicii, doza poate fi crescută la 30 mg. Pentru câini, doza este mai mare. Durata minimă a cursului tratamentului este de 5 zile, cea maximă este de 10.

Nu puteți modifica în mod independent doza de Cefazolin pentru o pisică sau opri cursul tratamentului. Dacă există vreo îndoială că animalul tolerează bine antibioticul, este necesară consultarea imediată cu un medic veterinar. Poate fi necesar să selectați un analog al medicamentului. Este posibil ca prețul său să se dovedească a fi mai mare, deoarece Cefazolin este unul dintre cei mai ieftini agenți antibiotici pentru administrare sub formă de injecții.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare a medicamentului cefazolin pentru pisici