Instrucțiuni de utilizare a medicamentului dironet spot-on

Dironet spot he

În acest articol voi vorbi despre medicamentul antiparazitar Dironet Spot-on, destinat pisicilor. Voi vorbi despre instrucțiuni. Voi lua în considerare compoziția și forma de eliberare a medicamentului, voi enumera indicațiile de utilizare. Vă voi spune cum să utilizați picăturile corect și să enumerați analogii existenți.

Forma de eliberare a medicamentului Dironet la fața locului compoziția lor

Dironet Spot-on este produs sub formă de picături transparente cu miros înțepător și specific și o nuanță gălbuie. Este ambalat în pipete de plastic, fiecare cu o capacitate de 1 ml. Vine la vânzare în cutii de carton. Fiecare dintre ele conține instrucțiuni și 3 pipete cu medicamentul.

Picăturile conțin următoarele substanțe:

  • Ivermectină (5 mg) - are un efect dăunător asupra paraziților externi (căpușe, purici, păduchi).
  • Praziquantel (85 mg) - distruge banda și viermii rotunzi.
Medicamentul este disponibil în suspensie și comprimate pentru pisici și câini
Medicamentul este disponibil în suspensie și comprimate pentru pisici și câini

Acțiune și indicații de utilizare

Dironet Spot-on este conceput pentru distrugerea complexă a paraziților.

Ivermectina pătrunde în mușchii și celulele nervoase ale insectei și afectează curentul ionilor de clor.

Acest lucru provoacă perturbarea sistemului nervos și paralizia ulterioară a parazitului..

Mecanismul de acțiune al substanței praziquantel este de a limita fluxul de glucoză în celulele helmintice, inhibarea sintezei ATP. De asemenea, substanța crește permeabilitatea membranelor celulare pentru ioni de calciu. Drept urmare, activitatea sistemului nervos este întreruptă, parazitul paralizează și apoi moare.

Principalele indicații de utilizare:

  • infecția unei pisici cu viermi rotunzi sau cu bandă (toxocariază, ascariază, dipilidioză etc.);
  • prevenirea râiei sarcoptice, otodectozei, notoedrozei și a altor boli cauzate de acarienii pielii și subcutanate;
  • infestarea unui animal de companie cu purici și păduchi.
Medicamentul este eficient chiar dacă a apărut o infecție atât cu paraziți externi, cât și interni. Acest lucru este foarte important atunci când se manipulează pisici care au fost ridicate de pe stradă..
Dironet picături
Picăturile conțin o pipetă convenabilă pentru aplicarea pe greaban animalului

Instrucțiuni de utilizare pentru pisici și câini

Picăturile sunt aplicate pe pielea pisicii la greabăn. Pentru a face acest lucru, țineți pipeta vertical cu nasul în sus. Vârful este tăiat cu atenție, părul este împins deoparte în zona greabănului pisicii și picăturile sunt aplicate direct pe piele în mai multe locuri la care pisica nu poate ajunge atunci când linge (între omoplați, pe linia coloanei vertebrale).

În acest caz, se respectă următoarea doză: dacă animalul cântărește de la 2 la 5 kg, este suficientă o pipetă. Pisicile mari care cântăresc 5 kg sau mai mult necesită 2 pipete.

Cu helmintiază și deteriorarea puricilor, este suficient un singur tratament.

Dironet se poate ocupa de pisoii care au deja 2 luni. În același timp, doza este respectată: 3 picături pentru animalele de companie care cântăresc mai puțin de 1 kg, 5 picături pentru bebelușii care cântăresc mai mult de 1 kg.

Când se tratează o boală de otodectoză, medicamentul se aplică o dată pe piele. Tratamentul este combinat cu curățarea suprafeței interioare a urechii de cruste și cruste. Dacă nu există nicio îmbunătățire, procedura se repetă după 30 de zile..

Se recomandă efectuarea tratamentelor preventive la fiecare 3-5 luni..

Suspensia se aplică greabănului
Suspensia se aplică greabănului

Contraindicații pentru admitere și efecte secundare

Dironet Spot-on este contraindicat la pisicile care poartă sau alăptează descendenți. De asemenea, nu puteți trata animalele care au fost bolnave recent..

Medicamentul nu trebuie combinat cu alți agenți similari, deoarece, în acest caz, poate apărea intoxicația corpului.

În unele cazuri, se observă o reacție individuală: roșeață a pielii la locul tratamentului, salivație, tremurături musculare și chiar vărsături. Dacă apar aceste simptome, pisica trebuie spălată cu șampon..

Perioade de depozitare

Medicamentul este bine depozitat la temperaturi de la 0 la 30 de grade. Așezați-l într-un loc închis și protejat de copii și animale de companie. Nu depozitați picături lângă alimente. Dironet Spot-on își păstrează proprietățile timp de 2 ani de la data emiterii.

Aplicarea dirospotonului
Instrucțiuni și beneficii ale medicamentului

Cost și analogi

Costul medicamentului este scăzut: de la 240 la 320 de ruble pe pachet cu trei pipete (prețul depinde de regiune). Puteți cumpăra Dironet Spot-on la o farmacie veterinară sau la un magazin de animale de companie.

Există mai mulți analogi ai medicamentului cu un mecanism similar de acțiune și metodă de aplicare (picături pe greabăn):

  • Complex prazicid (ivermectină, levamisol, praziquantel, tiametoxam) - de la 150 la 180 de ruble. pentru o pipetă.
  • Fortăreață (selamectină) - de la 700 la 800 de ruble. pentru 3 pipete.
  • Avocat (moxidectină, imidacloprid) - de la 800 la 1300 de ruble. pentru 3 pipete.
  • In-Ap (fipronil, praziquantel, aversectin) - 170-200 ruble. per sticlă 1 ml.
Picăturile Dironet Spot-on pentru pisici sunt un agent eficient și ieftin care distruge atât paraziții interni, cât și cei externi.

Plusurile includ ușurința aplicării, minusurile - interzicerea tratamentului animalelor însărcinate și care alăptează. Medicamentul este răspândit, ceea ce înseamnă că nu vor exista dificultăți în achiziționarea acestuia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare a medicamentului dironet spot-on