Este valeriana dăunătoare pentru pisici

Ai observat cum afectează picăturile de valeriană pisicile? Unii stăpâni de animale de companie blănoși se distrează chiar urmărind cum reacționează la acest preparat pe bază de plante. Să aflăm dacă valeriana este rea pentru pisici.

Zoologii au studiat acest efect al tincturii asupra pisicilor și au ajuns la concluzia că aroma valerienei este surprinzător de identică cu feromonii găsiți în urina unui animal adult. Prin urmare, mirosul său influențează atât fundalul emoțional și hormonal al animalului de companie..

Picăturile de valeriană transformă instantaneu o pisică calmă într-o creatură care poate:

  • se rostogoleste pe podea,
  • strica tapetul
  • experimentați halucinații. Sub influența lor, el devine incontrolabil, încercând să depășească un inamic imaginar.

Tablete de valeriană

Unii proprietari se întreabă dacă este mai puțin dăunător dacă îi dai unei pisici o pastilă de valeriană. Însuși subiectul de a da sau nu a da valeriană unei pisici ar trebui înțeles în măsura în care este rezonabil. Desigur, tabletele sunt mai puțin dăunătoare datorită faptului că sunt mai puține plante acolo decât în ​​picături. Dar excipienții care au o bază sintetică pot provoca reacții alergice la o pisică..

Picăturile de valeriană pot face o pisică dependentă, chiar și alcoolică. Planta este infuzată cu alcool și este capabilă să provoace daune ireparabile corpului pisicii.

După excitare temporară, animalul poate intra în stadiul de inhibare. Dacă după ce ați luat medicamente, în special tablete de valeriană, pisica a adormit mult timp, arătați-o urgent medicului veterinar.

Mirosul de valeriană este dăunător?

Chiar și mirosul acestei plante poate întoarce capul unei pisici. Prin urmare, unii au găsit o variantă de a-l obișnui cu stâlpul de zgârietură cu valeriană, aruncând câteva picături pe el.

Tinctura și mirosul acesteia afectează sistemul nervos al animalului, excitându-l, forțând pisica să devină inadecvată. Medicii veterinari nu pot spune fără echivoc despre răul valerianei pentru pisici atunci când sunt inhalate, dar totul depinde de toleranța individuală a animalului. În unele cazuri, a existat umflarea membranelor mucoase..

Supradozaj

Cel mai periculos pentru o pisică este o supradoză de valeriană. Acest lucru se poate întâmpla atunci când a descoperit medicamentul în absența proprietarilor și a folosit câteva pastile sau picături. În acest caz, trebuie să livrați urgent pisica la clinică. Doza la care poate avea loc un rezultat letal depinde doar de toleranța individuală a medicamentului, astfel încât reacția sa la un animal de companie poate fi imprevizibilă, până la comă și moarte.

Medicament sau rău

În unele cazuri, valeriana este utilizată pentru tratarea pisicilor. Cu boli precum:

  • probleme cu tractul gastro-intestinal,
  • tulburări endocrine,
  • anomalii ale sistemului nervos.

În acest caz, doza este prescrisă numai de un medic veterinar și trebuie respectată cu strictețe. Atunci binele va depăși răul.

Rețineți că recepția de valeriană și chiar mirosul acesteia creează dependență la pisică. Prin urmare, nu trebuie să-l dai prea des, nu doar să-l lingi, ci și să-l adulmeci. Uleiurile esențiale conținute în tinctură pot dăuna animalului.

Este dificil să răspunzi fără echivoc dacă valeriana este dăunătoare sau utilă pentru o pisică, dar medicii veterinari tind să observe mai mult rău decât bine. Ei nu recomandă proprietarilor să-și „distreze” animalul de companie în acest fel. Acesta este un medicament care trebuie administrat numai cu permisiunea medicului și cu respectarea strictă a dozei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este valeriana dăunătoare pentru pisici