Instrucțiuni pentru utilizarea furinaidului pentru pisici

Animalele de companie sunt predispuse la boli urologice. Situațiile stresante, tulburările de alimentație, hipotermia, dezechilibrul hormonal pot provoca multe afecțiuni ale sistemului genito-urinar. Furinada pentru pisici ameliorează simptomele fazei acute, normalizează procesele metabolice și previne recăderile.

NAG este un compus cristalin alb. Insolubil în solvenți organici și apă. Acidul clorhidric concentrat, acidul fosforic și acidul sulfuric pot dizolva substanța. Joacă rolul bazei structurale a biopolimerilor. Acestea includ chitina, peptidoglicanul, acidul hialuronic.

N-acetilglucozamina are avantajul stabilității sale îmbunătățite și a pătrunderii bune prin pereții tractului gastro-intestinal. Toleranța generală ușoară vă permite să dați Furinaid pisicii dvs. zilnic. NAG acționează asupra celulelor deteriorate din țesutul vezicii urinare. Accelerează regenerarea epiteliului, îmbunătățește funcțiile de protecție ale peretelui peretelui vezicii urinare la influența substanțelor nocive.

Furinada pentru pisici este produsă sub forma unui gel lichid, ambalat în sticle de plastic de 150 ml. Când dozatorul este apăsat o dată, se eliberează 1,25 ml de medicament. Este culoarea cafelei cu lapte. Volumul unui flacon este suficient pentru trei cursuri terapeutice complete.

Indicații de utilizare

Furinaid este prescris pentru pisicile care suferă de diferite boli ale tractului urinar inferior:

 • sindrom urologic;
 • cistita;
 • urolitiaza;
 • infectii ale tractului urinar.

Animalele mai în vârstă de vârsta mijlocie, pisicile castrate, sunt susceptibile la aceste tipuri de boli. La fel și animalele de companie care au suferit stres, indiferent de factori. Medicamentul este utilizat atât pentru tratament, cât și pentru prevenire. Furinade ajută la refacerea barierei de protecție a mucoasei ureei. Stratul restaurat de glicozaminoglican previne efectele negative ale urinei asupra celulelor sănătoase.

Principalele simptome ale bolilor la pisici:

 • simptome dureroase la urinare;
 • dorință constantă de a urina;
 • incontinenţă;
 • scurgeri sângeroase în urină;
 • durere severă, manifestată prin agresivitate.

Recomandări de utilizare

Instrucțiunile pentru utilizarea Furinaidului pentru pisici oferă recomandări generale de la producător. Durata cursului este de aproximativ o lună. Această perioadă este împărțită în două etape.:

 • primele două săptămâni. Tratament. Indiferent de rasă și greutate, pisicii i se administrează 2,5 ml de Furinaid pe zi;
 • a doua două săptămâni. Prevenirea. Doza este de 1,25 ml pe zi.

Distribuitor de sticle Furinide special conceput. Cantitatea de 1,25 ml corespunde unei singure apăsări pe dozator. Pentru a exclude recidivele și a consolida efectul obținut, sunt prescrise mai multe cursuri pe tot parcursul anului.

Furinaidul nu are contraindicații. Reacțiile alergice la pisici pot fi o excepție rară. Într-o astfel de situație, medicamentul este oprit și trebuie consultat cu un medic veterinar..

Metode de aplicare

Folosit pentru tratarea cistitei idiopatice la pisici și câini. Astăzi nu există un model comun pentru fiecare animal. De obicei se aplică un set de măsuri. După examinarea animalului, luând în considerare vârsta, rasa și rezultatele testelor, medicul veterinar va prescrie dozele optime pentru utilizarea Furinaidului.

Medicamentul are avantajul de a avea un miros asemănător hranei pentru pisici. Tot ce trebuie să faceți este să îl adăugați la masă și să verificați dacă întreaga porție este consumată. Dacă pisica refuză categoric să ia Furinaid, medicii veterinari recomandă următoarele metode. Acestea vă vor ajuta să efectuați procedura fără durere și destul de repede..

Înfășurați pisica într-un prosop pentru a evita zgârierea mâinilor. Ținem botul deasupra cu o perie. În acest caz, indexul și degetul mare se află în spatele caninilor. Capul animalului trebuie așezat orizontal. Pentru introducerea Furinaidului, folosim o lingură mică sau o seringă fără ac. După ce ați stors medicamentul, închideți gura pisicii, întoarceți nasul și mângâiați gâtul. Porțiile de gel trebuie să fie mici.

Când se tratează cu Furinaid, o pisică, în special una castrată, ar trebui să primească multă băutură. Acest lucru va ajuta la prevenirea stagnării urinei și a inflamației suplimentare. Merită să măriți cantitatea de alimente umede.

Droguri cu o acțiune similară

Farmaciștii au dezvoltat analogi de Furinaid pentru pisici. Ele ajută la eliminarea apariției cistitei, indiferent de etiologie. Tratamentul este selectat individual și se efectuează sub supravegherea unui medic veterinar.

Luați în considerare o listă de fitopreparări complexe similare cu Furinaid:

 • Suport pentru tractul urinar. Are efect antiinflamator, diuretic. Ameliorează spasmele. Favorizează acidificarea urinei, care previne formarea de elemente cristaline;
 • SUPORT VEZICĂ. Este prescris pentru disurie legată de vârstă, urolitiază, prostatită. Crește tonul pereților vezicii urinare, normalizează procesele metabolice, reduce inflamația;
 • Coterwin. Acestea sunt utilizate în tratamentul urolitiazei și a tractului urinar inferior. Promovează eliminarea sărurilor și dizolvarea pietrelor. Previne apariția proceselor inflamatorii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea furinaidului pentru pisici