Cum își găsesc pisicile drumul spre casă?

Pisica este probabil cel mai misterios animal pe care Pământul l-a purtat vreodată, abilitățile lor uimitoare nu au fost încă pe deplin studiate de oamenii de știință, iar acest magnet viu, așa cum le numesc ei, este o creatură mult superioară capacităților omului însuși. Până acum, nu este clar cum își găsesc pisicile drumul spre casă, fiind la sute sau chiar mii de kilometri distanță de ea. Până de curând, se credea că toate acestea sunt un mit gol, dar există o mulțime de dovezi documentare despre modul în care animalele pierdute și-au găsit drumul spre casă după multe luni, fiind tot timpul pe drum, depășind distanțe uriașe.

Acest lucru este dovedit de numeroasele experimente efectuate cu animale. Au fost scoși la câțiva kilometri de acasă într-o zonă necunoscută, în sensuri giratorii, fără a le permite să vadă drumul, apoi au fost eliberați. Pisica, aflându-se într-un habitat necunoscut pentru sine, a ales imediat în mod inconfundabil direcția și calea corectă, ceea ce este cel mai interesant este cel mai scurt, nu cel de-a lungul căruia a fost luată. Cât de exact pot găsi drumul spre casă și oamenii de știință au încercat să explice:

  • O pisică are capacitatea de a vedea o vedere periferică dezvoltată, care le permite să observe orice mișcare, urmărind reperele invizibile pentru ochiul uman, datorită cărora găsesc cu ușurință calea dorită;
  • Pisica are un miros uimitor uimitor, cu care câinele nu poate fi comparat, spre deosebire de ea, el nu urmează urmele, nu-și îndoaie capul, ci, dimpotrivă, îl ridică, inhalând aer cu nările. Așa că prinde cele mai mici mirosuri familiare pe care le-a simțit pe drum și găsește drumul spre casă folosind acest avantaj;
  • În plus, pisica este înzestrată cu auz acut, prinzând chiar și foșnetul frunzelor și al altor sunete auzite pe drum sau în habitatul său obișnuit. Sunt depanate pentru totdeauna în memoria ei, ceea ce îi arată drumul de întoarcere acasă, chiar dacă este luată la sute de kilometri de casă;
  • Pisicile se pot orienta către polul magnetic al Pământului, care acționează ca o busolă. Această trăsătură caracteristică a animalelor de companie este asociată cu reacția lor la impulsul puternic al planetei și atracția acesteia. Datorită acestei caracteristici, ei nu se pot pierde și se pot întoarce întotdeauna în orice parte a planetei..

Indiferent dacă este adevărat sau nu, nimeni nu poate spune cu certitudine, dacă este auz, sau un simț al mirosului subtil, magnetism animal. Nu este pe deplin clar ce poate contribui la acest instinct și poate ajuta pisicile să se întoarcă acasă pe drumuri neexplorate..

Cei mai renumiți rătăcitori

Spre deosebire de versiuni și ipoteze cu justificare științifică, există zeci de fapte confirmate care confirmă faptul că pisicile își găsesc cu adevărat drumul spre casă, ani mai târziu, depășind mii de kilometri.

Unul dintre cei mai renumiți rătăcitori, o pisică pe nume Chapa, care a mers 1500 de km până când și-a găsit în sfârșit casa. El a călătorit cu proprietarii din regiunea Sverdlovsk până la țărmurile Mării Negre, nu se știe cum s-a pierdut animalul pe drum și cum și-a găsit drumul înapoi, dar Chapa s-a întors și mai devreme decât proprietarii, până când s-au întors, el aștepta la prag.

O pisică pe nume Semyon, a făcut o călătorie mult mai lungă, fiind pierdută la Moscova, călătorind tot cu proprietari din Murmansk, s-a întors acasă doar câțiva ani mai târziu. Pare uimitor și mistic cum un animal de companie a reușit să-și găsească drumul și să se întoarcă acasă la o distanță atât de mare și să supraviețuiască pe drum, doar el știe.

Pisicile se pot întoarce acasă și acest lucru este un fapt, dar modul în care acest lucru este posibil va rămâne probabil pentru totdeauna un mister de nerezolvat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum își găsesc pisicile drumul spre casă?