Cum se ia o probă de urină de la o pisică?

Atunci când o pisică sau o pisică se confruntă cu probleme de sănătate, este deseori necesară prelevarea urinei. Într-o astfel de situație, proprietarul trebuie să știe cum să colecteze urina de la pisică pentru analiză. Un astfel de studiu se efectuează neapărat atunci când există suspiciunea că pisica este bolnavă de urolitiază. În acest caz, urina poate fi administrată de mai multe ori. La examinarea unui câine, o astfel de analiză nu este adesea necesară și altfel, astfel încât experiența unui crescător de câini nu va ajuta aici..

Proprietarul trebuie să colecteze urină acasă atunci când, dintr-un anumit motiv, specialistul nu a putut efectua o astfel de procedură. Cel mai adesea, acest fenomen se datorează faptului că pisica la momentul internării în clinică avea o vezică complet goală sau, dimpotrivă, a existat stagnarea urinei, din care conținutul vezicii urinare era deja infectat. Dacă clinica a colectat urină cu un cateter, acest lucru indică necesitatea unei cercetări urgente. Această metodă nu se aplică acasă..

Metoda de colectare atunci când utilizați tava

Dacă trebuie să luați o probă de urină de la o pisică, iar proprietarul trebuie să furnizeze materialul pentru studiu la clinică, el poate alege cea mai convenabilă metodă de colectare. Când o pisică folosește o cutie de gunoi, colectarea urinei este mai ușoară. Trebuie doar să colectați corect urina. Deoarece este important să asigurați puritatea materialului colectat, spălați întotdeauna cutia pentru gunoi pentru pisici, folosind astfel de mijloace pentru a o dezinfecta.:

  • sapun de rufe;
  • apă oxigenată;
  • clorhexidina.

După aceea, se pregătește un recipient curat sau o seringă cu un volum de 20 ml pentru a colecta imediat urina de la pisică. Cea mai ușoară modalitate este de a utiliza o tavă dublă cu inserție de plasă. Dacă animalul este obișnuit cu faptul că toaleta sa are așternut, va fi necesară monitorizarea constantă a animalului de companie pentru a colecta urina. De îndată ce pisica se așează pe tavă, proprietarul trebuie să înlocuiască un castron curat sub el. Nu este atât de ușor să faceți acest lucru, dar este încă posibil dacă urmăriți constant pisica în timpul zilei..

Există, de asemenea, un alt mod de a colecta urina de la o pisică cu cutie de gunoi. Cu el, ei monitorizează de asemenea animalul îndeaproape. De îndată ce pisica se așează pe tavă și începe să urineze, aceasta este prinsă imediat de scruff și, ridicând-o, se pune un vas curat sub ea pentru a colecta lichid fiziologic.. Cu toate acestea, această metodă nu este cea mai bună, deoarece cu ea există riscul de efecte secundare negative, dintre care principalele sunt după cum urmează:

  • încălcarea urinării la o pisică pe o bază nervoasă datorită faptului că stresul acut a apărut atunci când a fost ridicat de scruff;
  • lăsând în continuare bălți în toată casa din cauza fricii care a apărut după procedura din fața tăvii, din care a fost smuls brusc;
  • spasm al vezicii urinare datorat șocului cauzat de acțiuni umane neașteptate, care necesită tratament separat.

Astfel, proprietarul, înainte de a alege această metodă de prelevare a materialelor pentru analiză, trebuie să cântărească bine toate riscurile posibile..

Utilizarea unui colector de urină pentru copii

Această metodă de colectare a urinei este potrivită în special pentru pisicile fără păr. Pentru animalele de companie cu blană groasă, colectorul de urină pur și simplu nu va ține. Trebuie să cumpărați mai multe dispozitive într-o farmacie, deoarece rareori este posibil să colectați material pentru analiză prima dată. Algoritmul de acțiune, atunci când urina este colectată de la o pisică în acest fel, este după cum urmează:

  • După ce vă spălați bine mâinile cu săpun de rufe, deschideți colectorul de urină, care este o pungă moale sterilă cu un volum de 100 ml;
  • desprindeți o bandă de protecție specială pe marginea adezivă;
  • fixați colectorul de urină pentru pisici în zona dintre anus și organele genitale. Este important ca colectorul de urină să nu capteze zona anală, deoarece dacă urina conține un amestec de fecale, nu va fi posibilă utilizarea acestuia pentru analiză.

După ce pisica urinează, colectorul de urină este îndepărtat urgent și conținutul său este turnat într-un recipient curat și adecvat. Apoi, rămâne doar să livreze lichidul biologic la clinica veterinară pentru cercetare. Este important să ne amintim că urina din colecție trebuie transfuzată imediat și, prin urmare, animalul trebuie monitorizat în mod constant până când se obține un rezultat..

Colectarea urinei dacă pisica merge la baie

Uneori pisica este obișnuită să meargă la toaletă nu în cutia de gunoi, ci în baie sau chiuvetă. Într-o astfel de situație, colectarea urinei este destul de simplă, în ciuda faptului că la prima vedere poate părea o sarcină foarte dificilă. În primul rând, chiuveta sau cada este bine spălată. Nu utilizați detergenți. Apoi, mai multe straturi de folie alimentară sunt acoperite din interior, astfel încât se formează o depresiune la scurgere..

După ce pisica a urinat, urina este colectată într-o seringă fără ac. Apoi este turnat într-un container de transport. Folia murdară este îndepărtată. Putem spune că atunci când urina este colectată în acest fel, animalul se simte cel mai confortabil, dar numai dacă pisica este antrenată să meargă la toaletă în acest fel..

Trusa de colectare a urinei

Atunci când o pisică nu poate merge la toaletă fără umplutură și proprietarul nu poate înlocui vasele curate sub animalul de companie, trebuie să achiziționați un kit special pentru a lua materialul pentru analiză. El este un ajutor indispensabil într-o astfel de situație. Setul include un material de umplutură special realizat din granule de plastic, care nu absoarbe urina și nu-i modifică compoziția. De asemenea, în kit este inclusă o pipetă specială pentru colectarea urinei.

O umplutură specială este turnată într-o tavă curată, pe care animalul de companie va urina. După ce urina a fost colectată, granulele nu trebuie aruncate. Este suficient să le clătiți cu înaltă calitate și să le puneți într-o pungă pentru depozitare.. Dacă trebuie să colectați din nou urina, puteți utiliza același material de umplutură. Folosind un kit special, puteți colecta cu ușurință urina pisicii pentru analiză. Această metodă este cea mai ușoară și mai fiabilă.

Ce este important de reținut

La sfârșitul subiectului, trebuie reamintit că, după ce urina este colectată pentru analiză, aceasta trebuie livrată urgent medicului veterinar. Perioada maximă prin care urina poate fi examinată este de doar 2 ore. Dacă îl depozitați mai mult, atunci unele dintre substanțele din material se descompun, motiv pentru care rezultatele cercetării se dovedesc a fi nesigure. Având în vedere acest lucru, este imposibil ca urina să fie colectată seara, dacă nu există timp pentru a duce urgent materialul la spitalul veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se ia o probă de urină de la o pisică?