Cum să alegi vitaminele pentru pisici și pisici?

Vitaminele pentru pisici sunt foarte importante. În absența a cel puțin 1 dintre ei în cantitatea necesară în dieta animalului, pot începe probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, nu doar lipsa lor este periculoasă, ci și un exces sau un raport incorect în nutriție. Dar mulți proprietari sunt siguri că cu cât le oferiți animalului dvs. de companie mai multe minerale și vitamine, cu atât va fi mai sănătos. Nu este adevarat. Hipo- și hipervitaminoza pentru pisici este la fel de periculoasă pentru sănătate.

Substanțele benefice nu trebuie să fie sub formă de medicament (soluție, tablete). Există multe dintre ele în mâncare. Este necesar doar să alegeți corect „combinația” pentru a nu dăuna animalului de companie.

Iar vitaminele sunt necesare pentru metabolismul normal. Dacă sunt destule, atunci sistemul imunitar este capabil să reziste la diverse infecții..

sursă de provitamină A pentru pisici

Vitamina AEste necesar nu numai pentru viziune, așa cum cred mulți dintre noi, ci și pentru reînnoirea celulelor. În celulele vechi, metabolismul este mai lent, astfel încât corpul este „reînnoit” constant. Carotenoizii sunt esențiali pentru acest lucru.
Vitamine din grupa B.Necesar pentru energie. Dacă nu sunt suficiente, atunci animalul de companie devine letargic. De asemenea, sunt necesare pentru funcționarea normală a tractului digestiv și imunitate. Există mai multe dintre ele, dar cel mai interesant lucru este că, în ciuda faptului că aparțin aceluiași grup, unii „nu se înțeleg” împreună. Adică, nu puteți mânca toate vitaminele din grupa B simultan. Prin urmare, multivitaminele nu sunt întotdeauna utile. Uneori se dovedesc a fi inutile..

Acid ascorbic, așa cum îl numim cu toții - vitamina C

Este, de asemenea, necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar (aproape toți luăm acid ascorbic când răcim) și pentru vasele de sânge puternice. Anemia este mai puțin frecventă la cei care consumă atât fier, cât și acid ascorbic. Calciul este mai bine absorbit, ceea ce înseamnă că oasele și articulațiile sunt mai puternice, dinții sunt mai sănătoși. Datorită vitaminei C, organismul este curățat de toxine.
Vitamina D

Aproape toată lumea știe despre vitamina D. Cu lipsa sa, rahitismul se dezvoltă, oasele se înmoaie, fracturile, luxațiile sunt înregistrate mai des. În plus, calciul nu este absorbit de organism dacă această vitamină nu este suficientă. Da, vitamina este produsă prin expunerea la soare. Dar de obicei nu este suficient, așa că alimentele care îl conțin ar trebui adăugate în dietă..

Vitamina ENecesar în principal de sistemul de reproducere. Tocoferolul este un antioxidant excelent, elimină radicalii liberi care încetinesc metabolismul, „îmbătrânind” celulele.

Acestea sunt doar câteva dintre vitaminele esențiale de care are nevoie o pisică. Iar lungimea hainei, vârsta, sexul și rasa sunt absolut neimportante. Absolut toți cei care vor să rămână sănătoși toată viața necesită substanțe nutritive..

Vitamine esențiale pentru părul pisicilor și pisicilor

Unii proprietari se întreabă ce să facă dacă pisica începe să piardă părul sau pur și simplu începe să pară nesănătoasă - ce vitamine sunt necesare. Dar, de îndată ce își echilibrează nutriția, totul se recuperează de la sine. Părul plictisitor sau slăbit este un simptom că ceva nu este în regulă în corp. Primul pas este să revizuiți meniul animalului dvs. de companie. Acest lucru ajută de cele mai multe ori, dar nu întotdeauna. Într-adevăr, chiar și prezența paraziților duce la faptul că haina pisicii își pierde aspectul prezentabil. Și un număr considerabil de procese inflamatorii în organism este „reflectat” în blană și piele.

 • Riboflavina sau vitamina B2. Dacă nu este suficient, atunci părul începe să cadă în zona ochiului, botului, sânului, omoplaților. Este conținut în lapte, unele organe (ficat, rinichi, inimă), drojdie.
 • Biotina sau vitamina H. Aceasta este vitamina „principală” pentru păr și unghii. O mare parte din acestea se găsește în ouă, ficat și rinichi. Drojdia conține, de asemenea, substanțe nutritive din grupa B..
 • Acid nicotinic sau PP. Minunat pentru haina. Devine mai lung, mai gros, strălucește mai mult.
 • Acid pantotenic / B5. Cu lipsa sa, lâna nu numai că cade, dar poate chiar să schimbe culoarea. Ca un animal de companie care muta activ. Pisicii ar trebui să i se dea ouă, orez, cartofi, ficat, drojdie. Această vitamină este încă prezentă în varză..

După cum puteți vedea, vitaminele din grupa B afectează în principal haina, dar acest lucru nu înseamnă că animalul de companie trebuie să li se administreze numai ele. Nu, totul ar trebui să intre în corp.

Recenzii de Vitamin Brand

Astăzi, piața produselor zoologice este plină de diverse complexe de vitamine și aditivi pentru hrana animalelor. Printre acestea există vitamine pentru pisici care întăresc imunitatea, redau strălucirea hainei, produse cu caracteristici generale de întărire și multe altele. Pentru a naviga în această varietate de produse și a putea alege produse cu adevărat de înaltă calitate și sigure, trebuie să vă familiarizați cu mărci populare care și-au dovedit reputația. Să trecem la asta.

BEAPHAR

Această companie din Olanda este cunoscută pentru bunele sale practici de producție în producția de suplimente de vitamine și alte produse conexe pentru pisici. Compania operează în conformitate cu standardul GMP. Aceasta înseamnă că controlul asupra calității produselor fabricate se realizează holistic, dar prin examinarea probelor individuale de produse. Acest sistem de control i-a permis Beafer să se declare ca o companie ale cărei produse pot fi de încredere.

Dr. Zoo

Produsele companiei sunt la mare căutare pe piața internă și există mai multe motive pentru aceasta:

 1. Preț accesibil. Costul unui pachet de vitamine este accesibil pentru orice cetățean mediu.
 2. Beneficii practice. Vitaminele pentru pisici din „Doctor Zoo” ajută la refacerea deficitului de oligoelemente din corpul animalului. Acesta este un factor deosebit de important pentru pisicile aflate în poziție. La urma urmei, consumul de vitamine garantează aproape întotdeauna dezvoltarea armonioasă intrauterină a pisoilor..

Anivital

Preparatele sub numele de marcă „Anivital” sunt produse în Germania. În primul rând, aceste vitamine pentru pisici ajută la întărirea imunității animalelor. În plus, acestea afectează starea hainei animalului de companie. Devine mai gros și strălucitor. Vitaminele inhibă, de asemenea, dezvoltarea alergiilor la flori și alimente..

Seva

Acest brand este copilul concernului Seva Sante Animale, situat în Franța. Rădăcinile europene sunt garantul standardelor de calitate adoptate acolo. Vitaminele au un efect complex asupra organismului, protejează animalul de avitaminoză. În linia de produse Seva sunt prezentate opțiuni pentru aditivi, astfel încât să puteți alege un complex de vitamine pe baza nevoilor specifice ale animalului de companie.

8 în 1

Companie americană 8 în 1 de peste 100 de ani. Numai acest lucru inspiră deja încrederea consumatorilor. În ciuda vârstei sale, compania nu se distinge prin conservatorism, dar este la același nivel cu progresul, folosind cele mai recente evoluții științifice în fabricarea vitaminelor pentru pisici și pisici. Medicii veterinari practicanți sunt implicați pentru a ajuta în cercetare, iar anchetele sunt efectuate în rândul populației. În general, totul este în spiritul american. Prin urmare, cu un grad ridicat de probabilitate, putem spune că vitaminele 8 în 1 ca parte a regimului de tratament al unui animal de companie pentru orice boală reprezintă o creștere semnificativă în direcția recuperării cu succes..

Brevers

Printre gama de complexe vitaminice ale acestei companii, puteți vedea produse care conțin componente suplimentare:

 • proteină;
 • drojdie;
 • aminoacizi.

Această abordare a afacerilor ne-a permis să oferim consumatorului produse care pot ajuta la rezolvarea diferitelor situații. Vitaminele Brevers pentru pisici este - îmbunătățirea imunității, regenerarea rapidă a țesuturilor, recuperarea rapidă a corpului animalului.

Gimpet (Gimpet, Gimpet)

De fapt, vitaminele Gimpet pentru pisici sunt deținute de Gimborn. Aceasta este o binecunoscută preocupare germană specializată în producția de diverse produse pentru animale de companie. Sortimentul de vitamine Jimpet este mic - trei tipuri:

 • adăugat pește;
 • minerale și drojdie de bere;
 • alge și biotină.

Produsele minerale pot fi hrănite oricărei pisici, indiferent de rasă. Prin tipul de acțiune, vitaminele întăresc oasele, normalizează activitatea organelor. Pisicile cu păr lung au nevoie de biotină, deoarece le face blana strălucitoare. Iar peștele este fosfor și calciu.

Canina

Vitaminele acestei companii germane sunt o combinație de componente unice. În acest sens, ei pot ajuta pisicile într-o varietate de situații. Kanin a fost recunoscut de comunitatea mondială de medici veterinari și crescători profesioniști, deoarece specializarea firmei acoperă o varietate de animale de companie, nu doar pisici. În general, Canina se referă la tehnologii de vârf și la sprijinul comunității.

Recenzii ale vitaminelor pentru pisici

De fapt, recenziile vitaminelor pentru pisici sunt foarte diverse. Unii proprietari le place rezultatul consumului de droguri, în timp ce alții nu sunt mulțumiți. Depinde mult de ceea ce vă hrăniți deja animalul de companie. dacă pisica dvs. are hrană uscată într-un bol ca hrană, atunci trebuie să citiți compoziția sa. Dacă aparține clasei economice, atunci este necesar să adăugați preparate cu vitamine în dietă. Dar dacă este super-premium sau holistic, atunci de obicei nu trebuie să oferiți nimic în plus.

În cazul alimentelor naturale, ar trebui să fii atent la ceea ce ai pus exact în castron. Dacă tot timpul este diferit, dar observați corect raportul dintre legume, carne și cereale, atunci aranjați periodic cursuri de vitaminizare. Nu puteți hrăni doar carne sau pește. Terci (cereale), legume - un must pentru o dacha zilnică. Ouă - cel puțin o dată pe săptămână (fierte! Ouăle crude pot fi o sursă de salmoneloză).

Există o mulțime de medicamente în farmacia veterinară. Ele diferă nu numai în ceea ce privește costul și producătorul, ci și în ceea ce privește compoziția. Trebuie studiat cu atenție. Acordați atenție datei de expirare și locului în care medicamentul este depozitat la farmacie. Uitați-vă la doza. Dacă este foarte mică, atunci concentrația de nutrienți este extrem de mare..

Dacă aveți dubii, utilizați un preparat monocomponent sau un complex multivitaminic pentru profilaxia vitaminelor, apoi vizitați medicul veterinar. Lăsați pisica să ia sânge pentru analiză (biochimie), astfel încât medicul veterinar să afle ce vitamine lipsesc. Dacă una sau două nu sunt suficiente, atunci este mai bine să le serviți într-un curs. Dacă este rău cu toate vitaminele, atunci va trebui să schimbați dieta și să utilizați un complex multi-complex.

Dacă aveți dubii între mai multe medicamente, atunci puteți citi recenzii despre vitamine pe forumuri, site-uri de recenzii speciale. Mulți proprietari adaugă fotografii care arată compozițiile preparatelor sau chiar rezultatele (fotografii de pisici înainte și după). Acest lucru vă va ajuta să decideți.

Este mai bine să dați preparate de vitamine monocomponente ca curs

Trebuie înțeles că vitaminele, care sunt injectate intramuscular, sunt mai bine absorbite de organism. În tablete sau în soluție, care sunt adăugate în apă sau alimente, acestea încă pătrund în corp și sunt absorbite, deși mai rău. Unii producători creează complexe de vitamine, a căror acțiune este „îndreptată” către un anumit grup de animale de companie: gravide, care alăptează, pisici bătrâne. Pentru acele animale de companie care au probleme cu haina sau cu digestia. Doar că preparatul conține acele vitamine care lipsesc pentru o anumită problemă de sănătate..

Vitaminele, ca orice alte medicamente, trebuie administrate animalului numai după consultarea unui medic veterinar! Utilizarea necorespunzătoare a complexului vitaminic (chiar și în doze preventive, nu terapeutice) poate duce la probleme grave de sănătate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegi vitaminele pentru pisici și pisici?