Cum se împerechează pisicile?

Dacă doriți să ajutați un animal care solicită cu voce tare împerecherea imediată, atunci „aceasta este natura” și „ar trebui să fie așa” nu sunt argumente. Dacă nu sunteți conștienți de modul în care pisicile se împerechează și nu intenționează să le reproducă, atunci este mai bine să nu începeți. Ești dispus să pierzi timp și bani? Ești pregătit pentru provocările legate de împerechere, sarcină și naștere? Unde să atașați pisoii?

Fotografii. Numai conținut pentru adulți
[colaps]

Maturitatea fiziologică și pubertatea nu sunt același lucru. Al doilea vine mult mai devreme. Pisicile sunt capabile să se împerecheze și să fertilizeze pisicile cu aproximativ opt luni și aproape până la moarte. Fetele se maturizează puțin mai devreme, cu 7 sau 10 luni și sunt fertile până la 8-9 ani. „Festivitățile” continuă pe tot parcursul anului, durează pentru domnișoarele de la 6 la 8 zile și în trei săptămâni pot veni din nou. Momentul primei „vânătoare” și frecvența depind de obicei de rasă, de exemplu, în rândul siamezilor și persanilor mai des decât în ​​rândul scoțienilor.

Vârsta poate fi o piedică

Majoritatea pisicilor încep să strige cu 8 luni, dar cu împerecherea este mai bine să aștepți până la un an. Situația este similară la pisici, până la vârsta de aproximativ un an, sunt pregătiți pentru o relație. Nu este recomandat să împerecheați un pisoi mai devreme, este posibil ca corpul ei să nu fie încă pregătit pentru astfel de încărcături. Deși decizia de a forța o pisică să se împerecheze la bătrânețe (peste 10 ani) poate fi greșită, riscul de a avea pisoi bolnavi crește.

Cum arată „marșul” felin?

În mod surprinzător, mulți oameni nu au văzut niciodată împerechere la pisici..

Unii oameni, văzând cum țipă și se rostogolește animalul lor de companie, aleargă la medicul veterinar, crezând că animalul are dureri severe. Căldura este un proces fiziologic, ceea ce înseamnă că animalele sunt gata de reproducere. Nevoia de procreație este atât de puternică încât pisica devine pur și simplu nebună și, fără oprire, țipă, chemând pisica. De regulă, păsările de casă merg ori de câte ori doresc, dar cel mai intens în februarie - martie și la sfârșitul verii.

Fetelor

 • organele genitale se umflă
 • pisica se linge mai des
 • mâncând prost sau refuzând să mănânce.
 • devine mai blând sau mai agresiv
 • frecându-se constant de toate
 • se zvârcoleste și se rostogolește pe podea.
 • încercând să scape de acasă
 • ronronează sau face un zgomot puternic
 • atingere cu degetele cu picioarele posterioare îndoite
 • ia coada în lateral.

Băieți

Un bărbat sănătos și matur sexual este gata să se împerecheze de cel puțin opt ori pe an, aproape întotdeauna. Dacă pisica nu are voie să iasă în stradă, atunci această perioadă este foarte dificilă pentru proprietarii săi, animalul de companie devine agresiv, încearcă să violeze jucării moi, țipă și urlă tot timpul, zgârie totul, lasă urme mirositoare în toată casa.

Pisicile care pot merge singure dispar de obicei timp de o săptămână sau mai mult, se împerechează intens, se luptă, se întorc flămânzi și răniți după lupte cu alte pisici.

Prima intalnire

Odată ajuns pe teritoriul altcuiva, mirele va încerca să o marcheze, altfel ar putea fi jenat și să nu manifeste ardoare adecvată în timpul împerecherii, astfel încât mireasa este de obicei adusă la pisică.

Pentru o pisică, iau cu ei o „zestre” - tava, un castron și un purtător familiar, unde poate, dacă este necesar, să se adăpostească și să se odihnească.

Desigur, mireasa ar trebui să fie îngrijită, dar nu trebuie să fie scăldată înainte de întâlnire, acest lucru descurajează mirosul natural care atrage împerecherea. Proprietarii mirelui sunt responsabili pentru siguranța miresei și oferă un loc pentru jocurile de împerechere..

Verifică-ți sănătatea

Înainte de împerechere, partenerii sunt verificați dacă există boli, cu câteva săptămâni înainte de nuntă, este recomandabil să dați un medicament pentru viermi. Este imperativ să obțineți vaccinările necesare cel târziu cu o lună înainte de împerechere.

Înainte de întâlnire, noii căsătoriți trebuie să-și tundă unghiile, astfel încât să nu se rănească reciproc.. Pentru a evita rănirea, de asemenea, nu este recomandabil să se împerecheze fecioare - unul dintre animale trebuie să fie deja experimentat.

În spatele ușilor dormitorului

De multe ori pisica însăși începe să cocheteze, dar atunci când pisica încearcă să se împerecheze, rânjește și o lovește cu laba. Pisica trebuie să-i accepte regulile, se îndepărtează și se preface că nu-i pasă. Acest lucru poate continua ore în șir, dar de îndată ce doamna își pierde vigilența, pisica o mușcă de gât și o pătrunde. Împerecherea în sine este de scurtă durată, aproximativ un minut, apoi pisica, de regulă, țipă și îl aruncă pe domn, se răstoarnă pe spate și se rostogolește pe podea, iar câștigătorul se lasă deoparte și se pune în ordine.

Păsările pot face sex până la trei zile, nu degeaba spun că umblând ca o pisică, pisica este capabilă să se împerecheze cu o pisică aproape pe oră. De obicei, este clar imediat că totul a decurs bine, proaspeții căsătoriți nu se mai ceartă, sunt afectuoși, se așează unul lângă celălalt, se ling în picioare. Când unul dintre participanții la întâlnire își pierde interesul pentru proces, atunci totul se termină. Pisica naște de obicei în 55-60 de zile după împerechere. Dacă pisica începe următorul estrus, înseamnă că sarcina nu a avut loc, pentru a evita acest lucru, este mai bine să aranjați o a doua întâlnire în avans..

Probleme

La animalele sănătoase și puternice, împerecherea are loc în mod natural, dar uneori există probleme..

 • dacă femela este mai mare decât masculul, atunci pisica pur și simplu nu ajunge la locul potrivit. În astfel de situații, bărbatul este ghidat de proprietari..
 • uneori pisicile cad de partea lor și este dificil pentru pisică să își îndeplinească misiunea, aici este nevoie și de ajutorul proprietarilor.
 • dacă pisica nu vrea să se împerecheze cu această pisică, atunci medicul veterinar face o injecție care provoacă ovulația.

Pisicile sunt adorabile, dar mulți oameni nu sunt dispuși să asculte țipete sau să suporte mirosul. Mulți oameni își dau medicamentele pentru animalele de companie pentru a preveni estrusul sau duc animalul la un medic. Castrarea se face cel mai bine înainte de prima împerechere. Dar dacă pisica a învățat deja bucuriile sexului înainte de operație, iar glanda pituitară a „memorat” producția de hormoni, atunci după operație, bietul om poate continua să dorească dragoste. Uneori chiar și o pisică castrată se împerechează cu o pisică, deși nu există descendenți în acest caz.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se împerechează pisicile?