Ce este estul la pisici

Fluxul unei pisici este un fenomen complet natural și natural, dar trebuie să vă pregătiți pentru sosirea sa în avans. Orice proprietar trebuie să știe ce este estrul, cum să înțeleagă că a început și, bineînțeles, să fie gata să-l ajute pe iubitul tău animal de companie blană în pregătirea pentru maturitate.

Sunt pisicile în căldură până la un an? Da. Astfel de cazuri s-au întâmplat chiar și la pisici la vârsta de patru luni și chiar și femelele tinere vor rămâne însărcinate după împerechere. Se întâmplă ca primul estrus al unei pisici să înceapă destul de târziu și la vârsta de doi ani nu poate apărea o riza. Este clar că estul unui pisoi, precum și absența lor îndelungată, nu este norma, ci mai degrabă o abatere.

Maturitatea sexuală la animalele noastre de companie are loc de obicei la șapte sau zece luni de viață, deși corpul este complet format și se adaptează capacității de a continua nașterea în jurul a douăsprezece sau treisprezece luni.

În general, frecvența apariției estrului poate depinde de astfel de factori..

 • Anotimpuri și medii.
 • Conditii de viata.
 • Rasele și speciile de animale de companie (de obicei, ușoare și subțiri de la naștere, femelele curg mai des și își arată mai tare disponibilitatea de a se împerechea decât indivizii mari).
 • Cât de des comunică animalul de companie cu vecinii sau cu pisicile de pe stradă. (când există o pisică în apropiere, aceasta va curge mai des)
 • Trăsături distinctive de personalitate asociate cu fiziologia animalului de companie.
 • Raţie.
 • Lungimea zilei.

Durată

Pisicile sunt adesea în căldură timp de aproximativ o săptămână. Și asta nu înseamnă că, în toate cele șapte zile, va arăta cu voce tare, caracterul, comportamentul pisicii în timpul estrusului se schimbă. Cel mai probabil, pentru câteva zile, animalul de companie va suge, mângâia, dar în restul timpului, aproximativ cinci zile, va continua să măuie tare, mai ales noaptea. Este dificil atât pentru animal, cât și pentru stăpânii săi..

Frecvența scurgerilor la pisici

Scurgerile apar la femele pe tot parcursul anului și pot fi repetate la fiecare trei sau patru săptămâni, dacă animalul nu este sterilizat sau dacă pisica nu rămâne gravidă, atunci va înceta să curgă.

Frecvența estrului la pisici este complet diferită, deoarece timpul dintre cicluri variază de la patru zile la șase luni.

Animalele de companie pot deveni active sexual în orice moment al anului, dar adesea creșterea excitării sexuale începe la sfârșitul iernii și la începutul primăverii..

Semne

Cum să înțelegem că animalele de companie cu blană s-au maturizat, ce comportament ar trebui să ne așteptăm? Proprietarii de femele care încă nu au circulat pur și simplu trebuie să aibă o idee despre care sunt principalele semne ale estului la o pisică pentru cât timp durează.

Iată câteva simptome care îi ajută pe proprietari să identifice pisicile în căldură.:

 1. Un animal poate avea comportamente diferite: mângâie mult sau devine o creatură plină de dispoziție.
 2. Pisica se va urca constant în jurul apartamentului și va miauna, căutând pe cineva.
 3. În perioada scurgerilor, pisica are dorința de a petrece mai mult timp cu proprietarul, va necesita atenție și afecțiune. Desigur, există și unii indivizi care, dimpotrivă, devin animale rele și agresive..
 4. Animalul de companie se va învârti pe podea și se va zbârci, își va ieși din spate, va face mișcări ciudate, își va îndoi spatele și își va freca capul pe podea, ștanțând picioarele din spate și ronțăind.
 5. Dacă nu există pisică în apropiere, atunci în a treia zi pisica va începe să țipe, să urle și să scoată sunete puternice, ciudate, destul de atrase. (pisicile vecine pot converge către strigătul ei, așa că ar trebui să ai grijă cu grijă de animalul de companie și să te feri de împerechere inutilă)
 6. În această perioadă, animalul de companie încearcă în mod constant să găsească o cale de ieșire din casă, folosind toate intrările și ieșirile posibile. Vă sfătuim să monitorizați cu atenție și să nu lăsați pe stradă.

Modificări externe

De asemenea, este ușor de observat prin semne externe că va începe perioada de est la o pisică:

 • În primul rând, organele genitale ale animalului vor crește considerabil.
 • În al doilea rând, pisicile au de obicei o descărcare clară, de obicei puțin abundentă..
 • Animalul de companie va începe să lingă mai des și să urineze mai des decât de obicei.
 • Se întâmplă să apară tulburări ale apetitului - animalul mănâncă mai rar și mult mai puțin. Uneori pisicile pot chiar să moară de foame până când se termină..

Etapele de est

Există patru etape:

Proestrus este o fază inițială care durează din prima până în a patra zi. Acum pisica este încă liniștită, calmă și relaxată. Poate apărea o afecțiune crescută, dar nu foarte manifestată față de proprietar. Mănâncă bine și, uneori, chiar mai bine decât întotdeauna. Animalul poate începe să scoată sunete moi. Organele genitale se umflă treptat, apare descărcarea, dar nu va fi permisă nici măcar o pisică.

Estrus este a doua etapă. Durează o săptămână sau o săptămână și jumătate. Aceasta este căldura însăși. În acest moment, animalul de companie devine foarte afectuos, se îndoaie, țipă și se zvârcoleste pe podea. Animalul își asumă posturi caracteristice, se rostogolește pe podea, ceea ce este un fenomen natural stabilit de natură. În această etapă, a treia și a cincea zi sunt potrivite pentru împerechere..

Metestrus - momentul scăderii activității sexuale a animalului. Dacă fertilizarea a avut loc în ultima etapă, atunci în timpul metestrului, animalul va reacționa cu agresivitate la pisici, iar după șaizeci sau șaptezeci de zile va avea loc nașterea. Mai exact în a treia etapă, pisicile pot dezvolta o așa-numită sarcină falsă. Este caracteristic similar procesului real. Marele lucru este că o astfel de sarcină nu se termină prin naștere. Sarcina falsă se încheie în treizeci sau cincizeci de zile.

Anestrul este a patra și ultima etapă dacă nu a avut loc fertilizarea. Există o calmare treptată și o revenire la viața normală.

La ce vârstă se oprește căldura

Durata scurgerilor la femeile în vârstă depinde de starea fizică a animalului. De obicei, devine mai scurt pe măsură ce îmbătrânesc, dar pisicile sunt încă în căldură pe tot parcursul vieții. Medicamente homeopate, sarcina după șapte ani este un pericol grav pentru existența unui animal de companie.

Ce recomandă experții dacă femela nu curge

 • Dacă mai există o pisicuță în casă și ea este în căldură, ține-le împreună. Deoarece curg deseori în același timp, poate curge și un al doilea animal de companie..
 • Dacă există o pisică, așezați o pisică matură cu capacitatea de a se reproduce și pisica împreună, atunci aceasta poate începe să curgă din parfumul pisicii..
 • O scurgere poate fi indusă artificial folosind medicamente și vitamine.

Cum o gazdă poate ajuta o pisică în timpul estului

În timpul estrului, pisicile devin mai încărcate emoțional și au nevoie de mai multă atenție. Vorbește cu ei, mângâie-i, ține-i în brațe, nu-i lăsa să se plictisească și să se întristeze singuri. Distrage-ți pisica cu jucării pentru că trebuie să-și redirecționeze energia.

În niciun caz pisica nu trebuie pedepsită, închisă în dulapuri, ignorată și limitată - acesta este un mare stres care afectează sănătatea animalului. Și, firește, amintește-ți asta o pisică care te suferă și te deranjează nu ar trebui să fie crescută și bătută, chiar dacă te-a enervat serios. Așadar, o veți răni și, de asemenea, trebuie să vă amintiți că animalele de companie într-o astfel de perioadă pur și simplu nu pot reglementa și controla ceea ce li se întâmplă. O pisică începe să se simtă vinovată dacă este adesea certată, iar apoi se adaugă o tulburare cu caracter și psihic la dificultățile legate de sănătatea fiziologică. Așa îl faci pe animal să sufere.

Cum să obțineți descendenți

Dacă doriți ca animalul dvs. să aibă descendenți, atunci este mai bine să așteptați până când cel puțin primii doi estrus au trecut (cel mai probabil, trebuie doar să aveți răbdare, așteptați-l). Împerecherea la o vârstă fragedă este foarte periculoasă și dăunătoare pentru sănătatea și viața animalului. Acestea pot duce la boli grave de organe și la nașterea unor descendenți nesănătoși, provocând diverse eșecuri și dificultăți în timpul sarcinii..

Este mai bine să găsiți din timp pisica potrivită pentru animalul dvs. de companie, astfel încât să puteți fi gata când vine momentul potrivit. Când pisica este coaptă, atunci o puteți amesteca cu pisica și, dacă fertilizarea are loc în timpul acestei împerecheri, simptomele se vor termina în câteva zile. Apoi va exista o pauză lungă, concepută pentru sarcină și nașterea pisoiilor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce este estul la pisici