Pisicile au perioade?

A avea o pisică sau o pisică este cam același lucru cu a avea un copil. Unii părinți sunt aliniați cu cărți și citesc cum să-l educe, alții ascultă răspunsuri ridicole în transport sau cer sfaturi acelorași părinți neglijenți sau proprietari de animale. Prin urmare, întrebări precum: pisicile au perioade sau de ce țipă pisica atât de tare?.

Estrus și descărcare

Estrusul sau estul este perioada de activitate sexuală la o pisică. Nu este ciclic, ca și menstruația, și apare imediat după pubertate. Diferite pisici au moduri diferite, de la șase luni la un an. Odată ce pubertatea s-a încheiat, pisica sau pisica sunt gata să se împerecheze și începe să se comporte în consecință. Această afecțiune se numește estrus. Ciclul estru sau reproductiv este perioada de timp în care organismul specific al felinei este gata fiziologic să se împerecheze, să conceapă și să poarte pisoi.

Cât timp poate dura depinde de anumite circumstanțe, dar cu siguranță puteți conta pe o săptămână. Se crede că odată cu dezvoltarea normală a unei pisici, estrul ar trebui să înceapă mai aproape de un an și, dacă estrul începe mai devreme, astfel de femele nu sunt adecvate pentru reproducerea rasei. Primul est poate începe mai devreme, dar acest lucru este considerat un semn al creșterii activității hormonale sau a unei perturbări endocrine care poate fi moștenită.

Activitate sexuală

Tehnologia nu este lunară. Acesta este un stereotip comportamental, însoțit de mici secreții transparente. Menstruația la o pisică cu sânge, ca și alte mamifere feminine, este absentă, deoarece nu au menstruație în sensul tradițional al cuvântului. Spre deosebire de corpul uman, unde ovulația apare la mijlocul menstruației și este însoțită de sângerări, o pisică ovulează după împerechere și poate naște pisoi de la mai multe pisici dacă partenerul nu era singur. Cât de des se poate întâmpla acest lucru, de câte ori pe an, depinde de mai mulți factori.:

  • niveluri hormonale individuale;
  • dacă împerecherea cu o pisică a avut loc într-un moment favorabil;
  • dacă pisica purta descendenți;
  • ți-a păsat de pisoi.

Dacă a născut, dar nu a crescut copii și nu a avut grijă de ei, în câteva săptămâni ar putea avea nevoie din nou de o pisică. Fluxul (cel pe care mulți îl numesc menstruație) este însoțit de alte semne caracteristice - comportament hiper-afectiv la începutul procesului, mici secreții transparente, urlet uterin și miaună care solicită pisica și agresivitate atunci când apare diestrul (reducerea activității sexuale). Poate deveni prelungit, al cărui simptom va fi o creștere a perioadei cu câteva zile, dacă sarcina nu a avut loc de mult timp sau există o patologie ovariană. Dar o pisică nu va avea niciodată o perioadă cu sânge.

Cauza fenomenului atipic

Există oameni care, la vârsta adultă, cred cu sinceritate că animalul de companie are lunar, deoarece minte și nu se mișcă, cu febră mare și are descărcare sângeroasă. Știind că astfel de animale de companie nu au menstruație, în astfel de cazuri, trebuie să decideți rapid ce să faceți. Ceea ce arată ca o perioadă - cel mai probabil piometru - inflamația uterului la pisici. Când gâtul este deschis, puroiul maro curge din el și, în ciuda linsului crescut, petele maronii rămân în locurile întinse. Există doar o singură ieșire în acest caz - livrarea imediată a animalului de companie medicului veterinar. I se va arăta clar din descrierea că pisica nu are menstruație, ci inflamație a organului genital.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au perioade?