Cum să antrenezi o pisică la o casă: rapid și mult timp

Dacă o pisică domestică sau pisicile au locul lor, unde animalul se poate odihni și juca, simplifică foarte mult întreținerea animalului de companie pentru proprietar. Crescătorii profesioniști recomandă imediat cumpărați o casă specială

pentru pisică imediat ce animalul de companie apare în casă. Acest tip de adăpost pentru pisici ar trebui să fie prezent în casă, precum și o cutie de gunoi. Nu este dificil să obișnuiești o pisică cu o casă, dar va fi nevoie de mult timp și răbdare de la proprietar..

Cerințe de bază pentru o casă de pisici

O canapea specială sau o casă întreagă pot fi achiziționate de la un magazin specializat. Avantajele propriei case pentru un animal de companie sunt - absența somnului comun cu proprietarul (pisoiul nu va interfera cu somnul proprietarului său). Și, de asemenea, dacă o pisică sau pisică este bolnavă, atunci nu se vor ascunde în colțuri sau sub canapele. În procesul de îmbolnăvire, animalul va dormi în casa sa, iar proprietarul nu va fi dificil să observe schimbări în comportamentul animalului său cu mustață.

Nu este suficient doar să cumperi o casă și să aștepți ca pisica să vrea să trăiască acolo. Este important să obișnuiești corect animalul la locul său, respectând perseverența și răbdarea. Numai în acest caz va fi posibil să convingem animalul că este important să respectăm regulile stabilite de om..

Notă! S-a dovedit că animalele tinere se adaptează perfect la tot ce este nou. Dar un adult poate fi învățat și într-un loc pregătit pentru el..

O casă care nu îndeplinește anumite reguli nu va putea niciodată să facă pe placul unui animal de companie, chiar dacă o persoană merge la tot felul de trucuri. Când cumpărați o casă pentru o pisică, trebuie să o selectați cu atenție în funcție de unii parametri, în funcție de preferințele unui anumit animal de companie.

O casă grozavă ar trebui să îndeplinească mai multe cerințe. Principalele sunt:

  • Confort pentru pisică. Cabinele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Atunci când alegeți o casă pentru o pisică, trebuie să țineți cont de mărimea animalului de companie și de rasa sa. Deci pisicile maine coons sau britanic, câștigă o masă destul de mare la maturitate și, dacă casa este înghesuită pentru o astfel de pisică, el nu va dori să fie în ea.
  • Acasă confortabilă. O casă din materiale de calitate slabă, care nu sunt plăcute pentru o pisică nu va aduce animalului confortul dorit. Pisica își va da seama rapid că o astfel de locuință nu i se potrivește și pur și simplu nu va urca acolo. Atunci când alegeți o casă pentru pisică, nu este recomandat să economisiți materiale.
  • Durabilitate. Un aspect semnificativ care vă permite să fiți siguri că pisica nu își umple casa în timpul jocului. Dacă o pisică încearcă să sară în casa ei, iar în acest moment se rostogolește sau cade, atunci animalul, după ce a primit stres, nu va vrea să mă întorc acolo.
  • Prezența tunelurilor și ieșirilor. Prădătorii sunt pisici din fire și se simt mai în siguranță dacă au mai multe căi de evacuare. Prezența mai multor ieșiri în casă va permite pisicii să se simtă protejată..

Cum să antrenezi o pisică să doarmă într-o casă

Uneori nu trebuie să înveți o pisică să doarmă într-o casă. De îndată ce apare o casă care îndeplinește toate cerințele necesare animalului, animalul de companie începe să doarmă în ea fără obstacole. Dar, de asemenea, se întâmplă ca animalul de companie să refuze categoric să fie acolo.

Principalele modalități de predare sunt:

  • amenajarea unei case în locul tău preferat de vacanță;
  • suscitarea interesului pentru un loc nou;
  • compulsie necompulsivă.

Numai proprietarul are dreptul de a alege ce metodă îi place, pornind de la caracteristicile individuale ale animalului său cu mustață. Pisicile sunt destul de curioase în mod natural. După ce și-a trezit interesul pentru o casă nouă, proprietarul nu va fi dificil să învețe rapid pisica să doarmă acolo..

Puteți interesa pisica plasându-i pe cei dragi în casa de dormit jucării sau bunătăți. După ce a primit un tratament, animalul va veni mai des la casă pentru a verifica conținutul. Inițial, pisica poate rămâne acolo doar o vreme, dar în timp, perioada șederii pisicii în casă va crește.

Notă! O opțiune excelentă este achiziționarea unei case cu un stâlp de zgâriere. În acest caz, puteți învăța animalul să facă mai multe lucruri utile simultan - ascuțiți ghearele și dormiți în locul desemnat..

Dacă animalul de companie are un loc de odihnă preferat și nu dorește să-și schimbe locația pentru dormit, atunci în acest caz este necesar să așezi casa cât mai aproape de acest loc. După ce animalul începe să doarmă într-o casă lângă locul său preferat anterior, puteți începe să vă mutați într-un alt loc numai după 2-3 săptămâni. Rezistând la timpul alocat, vă va permite să evitați stresul și anxietatea la animalul dvs. de companie.

Animalele care nu au un loc specific de odihnă sunt mai greu de obișnuit cu o casă special echipată. Proprietarul trebuie să persiste în a-i oferi constant animalului de companie noua sa casă. Este necesar să puneți regulat pisica în casă, să o călcați atunci când animalul de companie este în „nurcă”.

Puteți oferi un tratament imediat ce pisica începe să sară singură în casă. Este important să lăudați și să încurajați întotdeauna acest comportament al pisicii..

Antrenament la domiciliu pentru o pisică adultă

Se știe că este mult mai ușor să obișnuiești pisoii mici și animalele tinere cu casa ta, și într-adevăr cu tot ce este nou. Dar dacă ai nevoie să antrenezi o pisică adultă? Orice este posibil și există mai multe metode pentru aceasta. În primul rând, trebuie să alegeți o casă de calitate, realizată din materiale bune..

Animalele adulte au propriul lor caracter format și numai proprietarul, prin observare, va putea calcula care casă va fi cea mai confortabilă. Deci, există case cu mai multe niveluri în care pisicilor adulte le place să stea. În funcție de preferințele pisicii, puteți alege o casă din țesătură, asemănătoare unui coș cu un blat închis.

Dacă nu există alte animale în casă (de exemplu, câini), atunci casa din țesături poate deveni un adevărat loc de dormit preferat pentru pisică. În cazul în care nu există un singur animal în casă, dar rudele sau câinii sunt prezenți, se recomandă selectarea unei case pe un stand. Pisica se va putea ascunde în momente deosebit de periculoase și se va simți în siguranță.

Cum să găzduiești o pisică de stradă

O pisică sau o pisică care merge pe cont propriu, dar care vine acasă să doarmă, este cel mai greu pentru a te obișnui cu casa. Puteți încerca să obișnuiți animalul cu casa folosind catnip sau valeriană. Stropind iarbă uscată pe casa aleasă pentru pisică, precum și ștergând unele locuri din locuința pisicii, puteți trezi interesul pentru animalul de companie.

Astfel, pisica se va urca în casă, fiind expusă la substanțe specifice. În timp, pisica de stradă își va dezvolta obiceiul de a identifica casa cu ceva plăcut (mirosuri). Puteți folosi produsele preferate ale animalului dvs. de companie în aceste scopuri - vitamine speciale cu miros de lapte, pește sau carne..

Extractul de valeriană nu are un efect special asupra femelelor. Uleiurile esențiale excită doar masculii, deoarece mirosul este similar cu mirosul substanțelor hormonale produse de femeie în timpul estrului. Pentru pisici, este mai indicat să folosiți un catnip special. Mirosul de la ea este mai plăcut, iar acțiunea nu este inferioară valerianei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi o pisică la o casă: rapid și mult timp