Cum să știți dacă sunteți alergic la pisici

Cum se verifică alergiile la pisici? Aceasta este prima întrebare pe care o pun familiile înainte de a cumpăra un animal de companie, mai ales dacă au un copil mic în casă..

Pentru a determina prezența imunoglobulinelor, se efectuează două teste:

  • test de sânge - oferă rezultate exacte cu capacitatea de a identifica toate tipurile de alergeni care provoacă un răspuns din partea sistemului imunitar;
  • test de piele - acest test este mai puțin frecvent și nu oferă rezultate extinse precise.

Dacă apar simptome de alergie la pisici (strănut, ochi apoși, ochi roșii, mâncărime la nivelul pielii, apariția unor mici erupții pe piele), este necesar să faceți un test de sânge pentru testele de alergie în orice laborator.

Atunci când interpretează rezultatele, medicul va stabili dacă un anumit pacient este alergic la o pisică, ce anume determină reacția sistemului imunitar și cum să scape de simptomele neplăcute.

În plus față de un test de sânge, un test de piele este utilizat pentru a determina alergia la pisici. Este mai puțin răspândit, deoarece nu oferă rezultate atât de precise și detaliate..

Este mai bine să verificați în prealabil o alergie la o pisică și, pentru aceasta, este necesar să luați material biologic de la un anumit animal. De exemplu, înainte de a cumpăra un pisoi, luați-i saliva pe un băț curat de baie și duceți-l la laborator.

În acest caz, rezultatele vor fi cât mai exacte posibil, deoarece testul de sânge va fi verificat pentru un antigen specific în saliva pisoiului..

Foarte des, familiile dau un animal de companie atunci când un copil are o reacție alergică, fără a înțelege cauzele acestuia. Atunci când efectuați un test allergo, se poate dovedi că răspunsul imun nu apare la animal, ci, de exemplu, la componentele așternutului său pentru toaletă sau furaje industriale.

Tot în copilărie apar adesea alergii sezoniere la pisici. De exemplu, o reacție la un animal de companie va avea loc în primăvară, iar în perioada de toamnă-iarnă, simptomele neplăcute vor lipsi..

Cel mai adesea, în acest caz, este diagnosticată o alergie la polen și, din cauza imunității slăbite, organismul reacționează sensibil la un animal de companie..

Cum se minimizează manifestarea alergiilor

Pentru a preveni apariția simptomelor prea strălucitoare, trebuie respectate următoarele instrucțiuni pentru persoanele care suferă de alergii:

  • atunci când alegeți un animal de companie, ar trebui să acordați preferință raselor cu părul scurt sau goale - este mai puțin probabil să răspândească alergenul în jurul apartamentului și, de asemenea, este mai ușor să le scăldați;
  • pisica trebuie castrată imediat, ceea ce va reduce și răspândirea proteinelor specifice prin casă;
  • este important să mențineți ordinea în casă - să ventilați și să curățați umed în fiecare zi;
  • se recomandă îndepărtarea covoarelor, perdelelor opace, cuverturilor de pat și figurinelor mici din apartament, care sunt colectoare de praf;
  • gunoiul pentru pisici, jucăriile și alte accesorii trebuie, de asemenea, spălate zilnic.

Dacă, atunci când aveți grijă de un animal de companie și de lucrurile sale, reacția este foarte agravată, atunci, dacă este posibil, trebuie să încredințați această problemă cuiva din familie (cu condiția să nu fie alergic la o pisică).

Înainte de a face o concluzie pentru a da animalul de companie, este necesar să aflați dacă există o alergie la pisică, să consultați un alergolog despre metodele de suprimare a răspunsului imun. Cea mai bună opțiune ar fi să luați antihistaminice și decongestionante și să monitorizați în mod regulat igiena animalului și curățenia apartamentului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să știți dacă sunteți alergic la pisici