Cum se poate spune dacă o pisică are purici

Puricii nu sunt doar o problemă cu pisicile de curte. Animalele de companie elegante sunt, de asemenea, adesea atacate de aceste insecte. Dacă pisica nu scapă de paraziți la timp, sunt destul de capabili să provoace daune sănătății animalului. Dar cum să înțelegem că o pisică are purici?

Proprietarii de pisici domestice sunt extrem de surprinși să găsească insecte rău intenționate la pisicile lor. De unde vin puricii, deoarece pisica nu iese și nu comunică cu felul său. Dar insectele pot fi aduse nu numai de pisici, ci și de oameni - pe cizme, haine, transport pentru bebeluși etc..

Pisicile care vizitează strada la plimbare prezintă un risc deosebit de infectare cu purici, ceea ce, în general, este de înțeles. Participanții pufoși la expoziții și concursuri de tot felul ridică adesea paraziți în locurile de desfășurare a evenimentelor.

Semne de purici

Dacă proprietarul suspectează prezența paraziților la pisică, mai întâi de toate trebuie să înțelegeți că acestea sunt cu adevărat purici. Într-adevăr, la început, este posibil ca insectele să nu fie vizibile în substratul adânc al pisicii.. Puteți înțelege că o pisică are purici după cum urmează:

  1. Privește pisica. Animalul de companie pare îngrijorat, reacționează la apariția paraziților într-un mod tipic: mâncărime bruscă și destul de des, mușcă literalmente în mușcături. Adesea, rănile cauzate de astfel de zgârieturi rămân pe piele. Acest comportament va ajuta să înțelegeți că animalul are paraziți..
  2. Urme ale prezenței insectelor. Nu este dificil să le definim. Este suficient să puneți pisica pe o bucată de hârtie albă și să-i pieptănați blana. O altă opțiune este să ștergeți blana pisicii cu un prosop de hârtie albă. Dacă punctele negre și maronii - urme de fecale de purici - au căzut pe hârtie - va deveni clar că pisica are purici. Pentru a vă asigura în cele din urmă că aceste pete sunt urme ale activității vitale a insectelor săritoare, puteți picura apă pe ele. Firimiturile vor deveni maronii la contactul cu lichidul. Acesta este principalul simptom al puricilor..
  3. Puteți găsi purici într-o pisică căutându-i direct în blana animalului. Trebuie să luați un pieptene cu dinți frecvenți și să-l folosiți pentru a împinge capacul de lână în mai multe locuri. Dacă insecta însăși nu poate fi găsită, există o mare șansă de a vedea aceleași excremente de purici. Pe pielea unei pisici ușoare, arată ca mai multe puncte negre, care arată imediat că animalul este infectat cu paraziți.
  4. Vizitați medicul veterinar. Va ajuta la risipirea tuturor îndoielilor și la determinarea faptului că pisica are purici.

Câteva semne care indică faptul că o pisică are purici:

  • dermatită;
  • puncte fierbinți pe piele;
  • căderea părului și retragerea părului.

Dacă proprietarul a realizat că animalul său de companie a fost atacat de un purice, ar trebui să luați imediat măsuri pentru a îndepărta paraziții. Puricii sunt extrem de fertili și, cu cât începe tratamentul mai repede, cu atât se vor înmulți mai puțin în viitor. Există multe modalități moderne și sigure de a elimina paraziții, de la gulere la injecții. Larvele de purici se disting prin marea lor vitalitate. Devine clar că, simultan cu tratamentul animalului, merită să faceți procesarea casei. Acest lucru îl va salva pe proprietar de întrebarea constantă obsesivă - cum să aflăm dacă pisica are purici?

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se poate spune dacă o pisică are purici